Les mestres i els mestres de l’escola Campderrós de Vallirana “volem ensenyar per aprendre” i per això oferim aquest bloc.

Un recull d’experiències  treballant els drets dels infants. El 20 DE NOVEMBRE és el dia internacional dels drets dels infants i ens ha servit d’excusa per començar a treballar.
Cada nivell treballa un o dos dels drets i així durant l’escolaritat es pot parlar de tot el decàleg de drets.( Cinquè i sisè encara no tenen material).
També oferim algun material complementari per poder afegir més activitats depenent de  les necessitats del vostre centre.
Esperem que sigui una bona eina per començar a treballar amb les nenes i nens. Conèixer i parlar dels seus drets i obligacions pot ser una bona manera de fer ciutadans crítics i responsables.

Amb aquesta idea hem treballat i escoltarem totes les vostres propostes.

 

La Convenció sobre els drets de l’infant és un instrument internacional que estableix els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals de la infantesa. Fou adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre del 1989 i entrà en vigor el 2 de setembre del 1990 després de la seva ratificació per part de vint Estats membres. La convenció consta de 54 articles i de dos protocols addicionals, un sobre la participació dels nens en conflictes armats i un altre sobre la venda de nens i prostitució i pornografia infantils.

Aquesta iniciativa constitueix una de les fites més importants en el reconeixement i l’afirmació dels drets humans. La Convenció sobre els drets de l’infant és un dels tractats més referendats del món, ja que segons UNICEF ha estat ratificat per 193 Estats, gairebé tots els membres de Nacions Unides. La Convenció està centrada en la infància, es refereix a les necessitats i drets específics dels nens i obliga els Estats a obrar a favor dels seus millors interessos. (font viquipèdia)

Publicat dins de General | Deixa un comentari