La primera fàbrica de bateries a Europa.

El primer pas per abaratir en cotxes elèctrics a Europa.

Northvolt, ubicada en un petit poble de Suècia. Aquesta empresa es va fundar fa quatre anys per dos enginyers i fa uns dies es va fer oficialment la primera companyia que fabrica íntegrament cel·les de bateries a Europa.

Aquest pas és molt important pel mercat europeu perquè així els preus dels cotxes no s’han d’encarir per culpa de la importació de bateries d’altres grans centres de producció de bateries com a l’Àsia o als EUA. I és que la bateria és un dels grans condicionants pels preus dels turismes, ja que aquesta part correspon quasi la meitat del preu del turisme en qüestió, fent crucial intentar abaratir aquest component.

Aquest any, el 2022, esperen que la seva producció sigui de 8 GWh de capacitat en bateries i que en un futur podrà arribar a una producció de 60 GWh anuals.

Tot això són bones notícies i esperem que d’altres fàbriques de bateries per Europa ja comencin a funcionar com la Italvolt, que seria a Itàlia o un projecte de giga factoria que aterraria a la Comunitat Valenciana.

Font: https://www.xataka.com/automovil/buenas-noticias-para-europa-acaba-ponerse-marcha-primera-fabrica-baterias-integramente-europea-esta-lista-para-competir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *