EL GUST

Com funciona?
gust2A la llengua hi ha una mena de punts, anomenats papil•les gustatives. D’aquestes papil•les n’hi ha molts tipus diferents, però les més importants són les fungiformes, les amígdales, i les calciformes. Les fungiformes estan a la punta de la llengua y n’hi aproximadament 200. Les calciformes són les que estan tocant a les amígdales, vist en un mirall a l’inrevés, tenen forma de V. Totes aquestes papil•les detecten qualsevol sabor, així enviant l’informació al cervell, aquest els classifica, llavors és quan sentim el gust dels aliments.

Com es reconeixen els sabors?
La llengua té unes papil•les gustatives que quan entra un aliment a la boca perceben el sabor del menjar, mitjançant uns nervis que van al cervell, qui classifica els sabors.

Els sabors són quatre:

gust1

Aaron (12 anys) 

Enllaç del document: la-llengua-i-el-sentit-del-gust1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *