Curs TAC

Benvolguts/des companys/es us dono la benvinguda al curs Les TAC a l’educació infantil i cicle inicial.

Aquest petit tast està concebut com a espai d’aprenentatge i d’intercanvi d’experiències. No em considero formadora de ningú, en veig més com a reconductora d’unes sessions en les que tothom pugui aprendre de tothom, d’aquesta forma podrem treure un millor aprofitament del curs, gaudir i fer gaudir de les TAC als nostres alumnes.

Com ja sabeu, el curs consta de sis sessions que estaran distribuïdes en els apartats següents:

* Racó de recursos: secció destinada a proporcionar al professorat tota una sèrie de materials que puguin ajudar-lo en la seva pràctica educativa.

* Racó de tutorials: en aquest apartat s’han inclòs diferents manuals que ajuden a realitzar les activitats de les sessions o bé mostren com es realitzen algunes tasques informàtiques interessants.

* Racó d’enllaços: secció dedicada a oferir un tot ventall d’adreces web interessants per utilitzar amb l’alumnat. Aquests enllaços estan classificats per àrees de coneixement. S’ha intentat oferir enllaços que no formessin part dels creats pels webs de la XTEC, Edu365 i JClic, que malgrat la seva reconeguda utilitat, són més coneguts per tothom.

* Racó d’activitats: cada sessió es presentarà una activitat per poder treballar a l’aula ordinària o d’informàtica.

* Racó de sorpreses: doncs,… això SORPRESA !!!

* El teu racó: secció pensada per incloure les adreces que proporcioni l’alumnat del present curs.

Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació no han d’estar al marge del conjunt d’activitats que els alumnes realitzen a classe. Hem d’integrar la seva utilització en les tasques docents habituals del nostre Centre.

Es tracta de realitzar un procés de renovació en la metodologia i l’ús de recursos informàtics en l’educació infantil i el cicle inicial. Us proposo a continuació un vídeo que pot donar peu a un petit debat sobre la correcta utilització de les TAC a l’escola:

 

[kml_flashembed movie=”http://es.youtube.com/v/t-Yp-QIPw_A” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

3 thoughts on “Curs TAC

 1. Albert

  Hola Emília. Felicitats per la feina feta i per aquest bloc. Segur que ha estat de molta utilitat.

  Seguirem en contacte.

  Albert

 2. Albert

  Abans m’he oblidat de comentar-te que el vídeo YouTube del bloc no s’activa.
  Una abraçada
  Albert

 3. ealcaraz Post author

  Albert, moltes gràcies per les teves paraules.

  La participació en aquest curs ha estat una experiència molt positiva, he treballat de valent, he après, m’he divertit i he superat la ”reserva” que et produeix la formació amb adults. Espero que el professorat que ha participat d’aquest curs hagi sortit satisfet i que li sigui d’utilitat.

  Per cert, torna a funcionar el vídeo, devia tractar-se d’un problema puntual de la xarxa.

  Una abraçada.

  Emilia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *