ENIGMA DE LA QUINZENA

La mestra Montserrat tenia deu alumnes en el seu nou curs d’anglès.
Per recordar fàcilment els noms dels alumnes, els va demanar que seguessin seguint l’ordre següent. Per què?

  • Don Edwards

  • Robert Worden

  • Edith Reed

  • Rolf Oursler

  • Jeff Ives

  • Jessi Xander

  • Rose Ventnor

  • Leigh Thompson

  • Toni Nesbit

  • Pete Norris

DEURES DE VACANCES DE NADAL

Bon Nadal i feliç any nou a tothom i a totdon.

Tot seguit podràs llegir les dues activitats de deures que hauràs de fer durant aquestes vacances. Fixa-t’hi bé.

1- El dia 28 de Desembre se celebra els Sants Innocents. Durant aquests dies bromes i enganyifes se succeeixen pels carrers i pels mitjans de comunicació. Es tracta, doncs, de buscar, trobar i escriure en un paper una notícia que hagi sigut una broma durant aquest dia. Farà falta, doncs, que miris els noticiaris de la televisió, escoltis la ràdio i/o busquis als diaris. Quan la trobis, pensa a posar-hi el mitjà d’on l’has tret i, en cas de ser un diari, fóra bo enganxar-hi el retall. Explica-ho tant bé com sàpigues, amb tots els detalls que puguis. Si vols saber més aspectes sobre aquesta celebració, llegeix aquest enllaç: http://ca.wikipedia.org/wiki/Sants_Innocents . D’altra banda i si t’animes, pots retallar llufes i enganxar-les a l’esquena de la gent, especialment a aquelles persones a qui hagis fet una broma. Recorda que una broma és allò del que se’n poden enriure tant qui fa la broma com qui la rep. Si aquest últim s’enfada, potser no era una broma, sinó una mala passada.

2- Durant el dia de Reis, ses majestats arriben a les nostres viles i ciutats de moltes i diverses formes. Busca informació sobre tres maneres diferents d’arribar dels Reis d’Orient i escriu-les en forma de comentari a aquesta web de l’escola, aquí sota. Recorda que hi ha d’haver com a mínim el lloc i la mitjà de transport que han de fer servir. No oblidis posar el teu nom a la teva aportació.

Ànims i fins aviat!

PURÉ DE PATATES AMB CARN PICADA (Arnau Forés)

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES:
1 Sobre de puré de patates
1 Ou dur
200 Grams de carn picada
½ Pot dolives farcides
1 Got de llet
Sal
Mantega
PREPARACIÓ:
Talla a trossets petits les olives farcides i les deixes en un bol. Agafes una cassola i  hi poses aigua i 1 ou a dintre. Quan bulli l´aigua, deixes 6 minuts l`ou a dintre. El treus i peles l’ou i el deixes en un altre bol. Agafes la paella i hi poses un rajolí d’ oli, tires la carn picada i la deixes 5 minuts anant remenant. La treus i la deixes en un plat. Agafes una cassola i hi poses 1 got d’ aigua, 1 got de llet i una mica de sal. Quan bulli ho serpares hdel foc i tires el sobre de pure de patates.
PRESENTACIÓ:
Agafes una plata i poses una capa de pure de patates. Llavors escampes tota la carn picada, les olives i l’ ou ratllat per toota la plata i hi  poses a sobre una ultima capa de pure de patates
BON PROFIT!

 

De Receptes

RECEPTES DE CUINA

Tot seguit trobareu receptes de cuina dels alumnes de la classe de 5èB de l’escola. Hem treballat la manera d’escriure-les i totes les receptes han estat cuinades a casa dels respectius autors o autores. N’hi ha que són de primer plat, n’hi ha que són de segon plat i n’hi ha que són de postres, a més a més d’alguna amanida i tot!

Proveu de fer-ne alguna i ja ens comentareu què us han semblat

 

BON PROFIT!

MADUIXES AMB XOCOLATA DESFETA (Àlex Vilchez)

INGEDIENTS (per a 4 persones):
Mig quilo de maduixes
Sirop de maduixa
Xocolata per fondre
Unes fulles de menta
per decorar-ho

UTENSILIS:
4 platets de macedonia ,
Un bol per posar les maduixes
Un ganivet per tallar les maduixes

PREPARACIÓ:
Talla la part verda de les maduixes i desprès renta-les sota l’aixeta i talla-les  per la meitat.
Posa-les a un bol i deixa-les a la nevera 30 minuts aproximadament.
Després, quan estiguin fresques, es reparteixen en els platets i es guarneix amb sirop de maduixa i fulles de menta.
Després, quan ja estiguis acabant el segon plat de l’àpat, agafa la xocolata per fondre, posa-la al microones i tira-la per sobre les maduixes i es serveix al moment.
Bon profit!!!

FIDEUS A LA CASSOLA (Isolda Tristany)

Ingredients per a 4 persones:

300 g de fideus
100 g de ceba
3 carxofes
1 gra d’all
200 g de tomàquet
2 l de brou de carn
200 g de costelles trossejades
200 g de salsitxes
2 cullerades d’oli d’oliva
Sal i pebre

PREPARACIÓ:
Torra els fideus al forn remenant de tant en tant fins que quedin ben torrats.
Renta les carxofes treu les fulles dures i talla-les a daus. Pela la ceba i talla-la. També has de pelar l’all i picar-lo,renta els tomaquets.
Escalfa el brou.
Posa oli i afegeix-hi les costelles trossejades i les salsitxes. Ho has de sofregir tot durant 10 minuts. Afegeix la ceba, les carxofes i l’all.
Posa-hi pebre i fes-ho coure 10 minuts més. Ara posa-hi el tomàquet. Afegeix el brou i els fideus. Que bulli 10 minuts I ja ho pots servir.

BON PROFIT!

MANDONGUILLES (Joan Sixto)

per a 5 persones

INGREDIENTS:                                                            UTENSILIS:
110 g de sopa torrada                                               2 plats
1 kg de carn picada                                                    1 plata
40 g de julivert                                                           1 bol
2 ous                                                                          1 paella
farina                                                                          1 cullera
1 forquilla

PREPARACIÓ:

Primer es fica la carn picada, la sopa ,el julivert i els ous en un bol. Es barreja fins quedi una massa compacta   barrejant amb una forquilla .Després amb la cullera agafa trossets i fes una piloteta i deixa-les en un plat l’altre plat l’omples de farina i barreja-les amb la farina després deixa-les en una plata i per acabar deixa-ho  a la paella mitja hora a foc lent i servir-ho .
S’hi es vol es pot fer un sofregit de tomàquet .(és molt bo)

BON FROFIT¡¡¡¡

De Receptes

Pa de pessic de xocolata amb plàtan (Keila Rojas)

INGREDIENTS: (Per 8 persones.)
3 OUS
250g de farina
123g de cacau
100g de sucre
17g de llevat
8 cullerades d´oli
1 plàtan madur
125g de llet

Preparació
Posa en un recipient els 3 ous, el sucre, la llet i l’oli.
En un altre recipient posa-hi la farina, el llevat i el cacau i ara barregeu amb la batedora 5 minuts i després posa-hi els altres ingredients.
Barregeu bé i per últim aixafeu el plàtan i el tireu a la massa.
Barregeu amb una espàtula i aboca la massa a una safata amb un paper vegetal a dins.
Poseu-ho al forn a 170 graus 40 minuts.

MACEDÒNIA DE GELAT (Clàudia Oliveres)

INGREDIENTS: Per a 4 persones
¼ de meló
1 poma
1 pera
4 maduixes
2 préssecs
1/8 de síndria
10 grans de raïms
1/4 de pinya
1 kiwi
2 taronges

PREPARACIÓ:
Peleu el meló,traieu-ne les llavors i en feu trossos.Ho deixem separat en un plat. Seguidament,feu el mateix amb la síndria.
Després peleu els préssecs i traieu-ne els pinyols , peleu la pinya, la poma, la pera i el kiwi i en feu trossos, deixant la fruita separada en un plat. Tot seguit , renteu i talleu les maduixes i el raïm, els peleu i en traieu els grans. Finalment , feu el suc de les dues taronges.
Agafeu un  tipus de fruita qualsevol i la poseu a la liquadora i quan estigui ben triturat ho poseu en una glaçonera.
Aixi ho fareu amb les altres fruites. Un cop posades totes les fruites a la glaçonera ho poseu al congelador durant 4 o 5 hores que quedi ben congelat. Després repartireu un glaçó de cada fruita en un got.

BON PROFIT!

De Receptes

TRUITA DE PATATES XIPS (David Mompó)

INGREDIENTS: (per 4 persones)
4 ous
1 bossa de patates xips
Oli
Sal
ESTRIS:
1 paella
4 plats
Pinces de cuina
1 Ganivet
ELEBORACIÓ:
1. Agafa una paella i posa-la al foc . Agafa un ou i trenca’l.
Vés en compte que la clara i el rovell caiguin a dintre la paella.
2. Fes el mateix procés amb els altres ous.
3. Talla la truita per la meitat i obra la bossa de patates.
4. Posa les patates dins la truita i torna-ho ha tancar i posa-ho en un plat amb la pinça .Tira hi sal.
5. Menja-t’ho amb els coberts o amb les mans.
QUE BO!

LLACETS DE FORMATGE I BACÓ (Pau Mateo)

INGREDIENTS:
350  g.  de  pasta  (espirals  de  colors).
2 l.  d´aigua.
400  g.  de  bacó  trossejats.
260 ml.  de  nata  per  cuinar.
70g  de  formatge  blau.
Oli
Sal
PREPARACIÓ:
1-Posa  a  bullir  l’aigua.
2-Quan  l’ aigua  bullir,  posa-hi  sal, oli  i  els  llacets  i  deixa  a  bullir  de  15  a  20  minuts.
3-En  una  paella  fregeix  el  bacó.
4-En  un  cassó  posa  la  nata  liquida  i  el  formatge  blau,  quan  comenci  a  bullir  retira  el  foc.
5-Quan  els  llacets  bullin  retira-ho  del  foc.
6-En  una  cassola  s´hi  posa  els  llacets, la  crema(que  s´ha  fet  amb  la  nata  líquida  el  formatge  i  el  bacó)
7-Es  remena  tot,  que  quedi  ben  barrejat  i  apunt  per  menjar.
8- Posa-ho en plats i…

BON PROFIT!

STRACHATIELE AMB CARAMEL (Youssef Khalil)

INGREDIENTS:
gelat
xocolata
caramel.

PREPARACIÓ (Per a tres persones):
Primer el gelat el fiques al congelador 4 hores. Després talles la xocolata en petits trossos sobre el gelat i després el caramel sobre el gelat el barreges tot hi ha el tens el gelat de strachatiele amb caramel.

Tipus de menjar: postre.

Dificultat: fàcil

PASTA CARBONARA (Xavier Gràcia)

INGREDIENTS

-2 barquetes de pasta fresca (1kg)
-250 grams de bacon
-un ou
-60 grams de parmesà ratllat
-un pot de crema de llet
-sal
-pebre
-oli
-orenga

UTENSILIS
-un batedor manual
-un separador de clares i rovells

PREPARACIÓ:
Omple la meitat d’una olla amb aigua i posa-la a bullir. Quan bulli, aboca-hi tota la pasta. Bull-la el temps que indiqui la barqueta (el recipient de la pasta). Mentre bull comença a prepar la salsa: en un bol posa-hi la crema de llet, la meitat del formatge, un grapadet de orenga i sal i pebre al teu gust. Separa la clara del rovell de l’ou i al bol posa-hi el rovell. Cal batre-ho a la batedora fins que quedi tot ben remenat.

Talla el bacó a trossets petits i fregeix-los en una paella untada amb oli. Quan estigui ben enrossit hi poses la pasta que has bullit després d’haver-la escorregut i la salsa. Escampa-hi per sobre l’altra meitat del formatge.

Posa-ho en plats.

BON PROFIT!

De Receptes

ESPAGUETIS A LA CARBONARA (Albert Garcia)

INGREDIENTS (per a 4 persones):
1ceba
400grams d`espaguetis
300 grams de bacó
400mililitres de nata líquida

PREPARACIÓ

Primer tallem la ceba. Un cop tallada,  la posem a la paella per cuinar-la amb una miqueta d`oli. A continuació, el bacó i el deixem fins que quedi ven doradet. Finalment, anirem posant la nata líquida fins que estigui ben espesa. Durant tot aquest procediment haurem posat els espaguetis a bullir(uns 10 minuts). Ja només quedarà barrejar la salsa amb els espaguetis.
BON PROFIT!!

 

De Receptes

PA DE PESSIC (Pau Fernàndez)

INGREDIENTS:
Un iogurt de llimona o natural.
A l’envàs del iogurt hi fiques el sucre dues vegades.
Tres gots de iogurt plens de farina.
Una mesura d’oli de gira-sol.
Tres ous.
Mig sobre de llevadura Royal.
Mantega.
PREPARACIÓ
Fiques el iogurt al bol. Després el sucre. Després la farina, l’oli de gira –sol, el llevat i els ous. Ho barrejarem tot durant una bona estona. Untes de mantega la plata i la fiques al forn durant 30 minuts.
BON PROFIT!

AMANIDA DE FRUITS SECS (Chiara Cucciniello)

INGREDIENTS:

Enciam
Fruits secs
Oli d’oliva
Pastanaga
Una mica de sal
Olives
Tomàquet
Tonyina

PREPARACIÓ (per una persona):

Renta l’enciam, posa’l en un bol ,afegeix la pastanaga tallada a trosets i posa-hi  el tomàquet tallat. Desprès poses la tonyina, les olives i, per últim, poses els fruits secs: els que tu t’agradin mès. Finalment, un raget  d’oli.

QUE APROFITI!!!

 

De Receptes

PATATES FREGIDES AMB OU (Marc Castillo)

TEMPS:10 minuts.

Per a 4 persones.

INGREDIENTS
Mitja bossa de patates fregides
3 o 4 ous
Oli
Sal

ESTRIS
Paella
Bol

ELABORACIÓ
-Fregir les patates amb el oli 5 o 6 minuts a la paella. Treure l’oli i posar-hi els ous i remenar fins que estigui escampat per tot arreu de la paella i llest per servir!!!!!

 

De Receptes

XUPITO DE IOGURT (Maria Castias)

INGREDIENTS:

2 POTS DE IOGURT NATURAL .

3 CULLERADES PETITES DE MELMELADA .

7 GALETES I LES XAFES.

 

PREPARECIÓ PER 4:

Agafes un got maco, i hi poses a sota melmelada llavors a sobre hi poses el iogurt natural. Després , aixafes ben aixafades les galetes. Aleshores, amb una cullera, ho poses dins el bol. Ho portes  a la taula,  agafes la cullera i ho barreges.

BON PROFIT !

 

De Receptes