FIDEUÀ D’ALGUES

Per a dos persones.

INGREDIENTS

1 porro
Mitja ceba
Pebrot
3 carxofes tallades
1 all
tomàquet triturat
1 paquet de fideus d’espelta
All i julivert
Unes quantes cuetes de gambes fresquetes
1 vas de caldo de peix
1 grapat d’algues hiziqui

ELABORACIÓ

En una cassola es posen les carxofes tallades a quarts, el pebrot i la ceba tallats en tires, el porro a dauets i l’all en làmines i que es vagi saltajant. Quan està al punt, tirem una miqueta de tomàquet triturat, després les gambetes i l’all i julivert, i saltajar-ho tot junt. A continuació tirar les algues prèviament remullades uns 20 minuts i que vagin donant gust a les verdures. Tirem l’aigua del remull de les algues i una mica de brou de peix i verdures. Quant tot això bulli, tirem els fideus d’espelta i deixem coure uns 10 minuts, o fins que els fideus hagin absorbit tot el caldo.

Clàudia Galán Rodoreda

 

De 2015-03-05

PASTÍS DE POMA

Està fet per 8 persones

INGREDIENTS

Escalfar el forn a 180g
1Iogurt natural
2Gots de iogurt plens de sucre
3Gots de iogurt plens de farina
1Sobre de llevat
1Got d oli
1 Cullerada de mantega
4 Pomes
Aigua

Primer ens rentem les mans,escalfem el forn a 180g.
Agafem el motlle i fiquem mantega al motlle i l’escampem.
Barregem el iogurt, la farina,el sucre,l oli i el llevat .I el fiquem al motlle ,agafem les 4 pomes i les tallem a trossos prims. Agafem aigua i sucre i el barregem fins que estigui espès i el fiquem a sobre del pastís. I el fiquem al forn a 180g i esperem 50 minuts.

Paula Finque

De 2015-03-05

PATATES FREGIDES AMB SALSITXA

Per a 4 persones.

Ingredients:
1kg de patates
1 paquet de salsitxa
Oli
Sal

Informació:

Primer pelar les patates, quan acabis posa-les a la paella, espera un quart d’hora.
Quan es facin posa-les a el plat.
Obre el paquet de salsitxes agafa una forquilla i clava-la a les salsitxes quan acabis posa-les a la paella i quan s’hagin fet posa-les al plat de les patates i ja tens el plat de patates fregides amb salsitxa.

BON PROFIT!

Andrea Nieva

De 2015-03-05

MACARRONS AMB CARN PICADA

Per a 3 persones

Ingredients:

1 pebrot vermell

1 pebrot groc

2 pebrots verds

500g de macarrons

500g de carn picada

Oli d’oliva

Tomaquet triturat

Formatge ratllat

Informacio:

Per començar ompliu mitja olla d’aigua despres fique-li una fulla de laurin, mitja cullera de sal i una cullera de mantega . Quan l’aigua es jerb hi ficas els macarrons i cuan es cuinen els pases per el colador . A continuacio fas el sufritg amb els pabrots picats , la ceba picada , la carn picada , l’oli d’oliva i el tomaquet picat . Quan ja as ficat el plat a taula i fiques una mica de formatge ratllat i despres podreu gaudir-lo.

Rihab el Karaki

De 2015-03-05

PIZZA CASOLANA

Ingredients :
Aquest plat és per a quatre persones.
Ingredients:
farina,
un paquet de llevat fresc(20g),
nou culleres soperes d’oli d’oliva,
250 ml d’aigua tèbia,
una cullerada de sal,
salsa tomàquet (comprada),
xoriço(la quantitat que vulguis),
olives ( la quantitat que vulguis),
formatge rallat un paquet.

Com fer-la:
Posem la farina en un bol i fem un pou,dins del pou afegim el llevat i el fem trossets , posem la meitat de l’aigua dins el pou i ho tapem tot amb la farina i ho deixem reposar cinc minuts. Desprès afegim el resta de l’aigua ,la sal i l’oli d’oliva. Amassem tot a ma
durant cinc minuts. I tornem a deixar reposar durant mig hora ( per creixi la massa).
A la mig hora amassem la massa i estendre-la sobre la placa del forn (que hem sortit del forn) coberta de paper de forn, afegim el tomàquet i com vulguis o cobrim amb
el xoriço, les olives i el formatge rallat. Fonejar 20 minuts a 250 graus.

Pots fer servir els ingredients que vulguis a la guarnició.

Pablo Prieto

De 2015-03-05

Arròs amb salsa de xampinyons

Ingredients ( 5 persones)

500g de arròs
400g de pit de gall dindi adobada
360g de xampinyons laminats
1 dent de all
2 cullerades d’oli d’oliva
400ml de nata per cuinar
2 cullerades de farina
200ml de llet
Sal,pebre i una mica de julivert
Una gota de ketchup

Preparació

Es Es bull l’arròs a l’aigua amb una mica de sal, i una cullerada d’oli, en un altra olla fregeix l’all en una cullerada d’oli d’oliva. S’afegeix els xampinyons ,es confegeixen
Una mica, i s’afegeix la nata, es deixa bullir. En un plat es posa farina , es barreja farina amb la llet fins que es fa una massa liquida i s’afegeix els xampinyons a poc a poc perquè no es facin grumolls .
S’afegeix la sal i el pigmento a cada gust. En una paella amb una mica d’oli es fregeix el pit de gall d’indi adobat.
I quan esta llest es serveix en un plat, l’arròs es montà en una tasa, sobre del arròs es posa una gota de ketchup i al costat la salsa i el pit de gall d’indi.

Bon profit!!

Noa Miriam Cotisel

 

De 2015-03-05

COCA DE IOGUR

INGREDIENTS
Una cullaradeta de mantega
250g de farina
1 iogur natural
½ mesura d’oli
2 pots de iogur de sucre
1 sobre de llevadura
3ous
1 llimona o taronja rallada de la pell i el suc

RECEPTA
S’agafa un bol i estira la farina,després es tira un iogur natural,es pot nar remenant cada cop que estira un ingredient.
Un cop remanat tira els tres ous,remena bé després de tirar-los.
Del pot de iogur tira una mesura d’oli.
Després 2 pots de iogur de sucre,un cop ja ho as tirat fica-hi 1 sobre de llevadura,cada cop costarà més remenar la massa.
Ralla la pell de llimona i en fas suc amb la mateixa llimona que as fet servir.
Es tira tot el bol,ara si que hauràs de remenar bé i quant quedi una capa fina bol dir que ja esta bé, per no estar tota l’estona remenant pots fer servir el túrmix.
Un cop remenat ja ho pots posar al forn,tens que posa-ho 20,25 min. a 180 graus centigres o 190 per saber si ja esta feta per dins pots clavar un escoradents i veuràs si la massa està molt feta o poc feta, si l’escoradens queda brut vol dir que no esta fet si queda net ja esta acabada.

BON PROFIT!!!

XÈNIA PUBILL

De 2015-03-05

Fideus a la cassola

(Per a sis persones)

INGREDIENTS:
5OO grams de fideus
grams de costella de porc
1 ceba gran trinxada
3 tomàquets trinxats o mig pot
1 litre de brou de pollastre
Sal
Pebre
Oli
ELABORACIÓ:
Primer de tot engeguin l’oli a la cassola a escalfar i fiquen la costella de porc perquè es dori una mica,abans l’hem salpebrat. Trèiem la costella i l’apartem. Afegim la ceba fins que es queda ben rossa un cop estigui rossa posem els tomàquets a la cassola durant 5 min. A foc suau. Després posem de nou la costella amb una mica de brou durant 10 min. A foc lent. Ara és l’hora de ficar els fideus i els remenem fins que agafin tots els sabors dels ingredients. Afegim el brou i cobrint tot i pugem el foc fins que comenci a bullir al brou i en 15 min. els fideus estaran tendres i apunt per menjar.

Si fiques un parell de “bitxos” (una espècie que pica molt) a l’oli quedaran uns fideus picants però boníssims.

Òscar Cañizares

De 2015-03-05

Rissotto de bacó i xampinyons

INGREDIENTS:

1 got d’arrós
3 gots de brou (de carn o de verdures)
1 ceba petita
4 llescas gruixudas de bacó
1 llauna de xampinyons llaminats (frescs o en conserva)
Formatge parmesà ratllat
1/2 got de ví blanc
Oli de oliva
sal
pebre

Pasos a seguir:

1 En una cassola on cuinarem el rissotto, ficem una mica d’oli d’oliva i sofregirem el bacó i la ceba tallada a trocets .Com nececitarem el brou calent ,l’anirem escalfant .

2 Una vegada el bacó estigui daurat i la ceba toveta afagirem l’arrós i els xampinyons llaminats , donarem unas voltas i que es berregui tot bé ficarem ½ got de ví blanc deixant que es consumeixi .

3 Una vegada se agi consumit el ví blanc comançarem a incorporar el brou ben calent i poc a poc ,deixan que es deixi consumint i afellint mes .

4 Quan veiem que l’arros esta ja cremos i el seu punt, retirarem del foc i afegirem el formatge parmaesà ratllat, removen bé perquè es desfassi per tot l’arròs, aportan-li un sabor i una cremositat perfecte el proveu per si li falta sal o pebre.

Miguel Ruiz

De 2015-03-05

DORAYAKIS

És una recepta per 6 persones.

INGREDIENTS

Farina de blat(de rebosteria 200gr),4 ous mitjans,100gr de sucre de llustre ,2 culleres soperes de mel,una cullera sopera de llebat amb pols(tipus royal),160cc d’aigua (un gotet).

1.Rentarse les mans i posar-se un davantal

2.Elaborasio

3.Per fer la massa dels Dorayakis bat els ous i llavors afegeix l’aigua,

el sucre en pols , el llevat,la farina, i la mel bateu tot junt suau ment.

Es deixa reposar 30min.

4.Pasade aquesta estona es posa en una planxa llisa al foc la pintem molt poc am oli

I omple la massa amb una cullera i la tirem dins la massa.

5.Es unta amb Nocilla i si posa nata.

De 2015-03-05

EL PAU I LA SEVA BICI

Abans de fer la sortida a l’Aiguamoll de la Bòbila de Santpedor (més avall hi ha el recull fotogràfic), els alumnes de 6è vam fer una sessió de mecànica bàsica de la bicicleta. Abans, però, el Pau Castias de 3r. ens va fer una demostració de trialsin. El Pau practica aquest esport habitualment i, després de posar-se les proteccions per tal d’evitar fer-se mal si tenia una caiguda, va fer tot de passos amb molta destresa. Heus aquí una mostra.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HsdLLdFiqrw[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9DV_S0E4Vwk[/youtube]

SORTIDA AMB BICICLETA A L’AIGUAMOLL DE LA BÒBILA

Com ja és tradició a l’escola, el dilluns dia 12 vam fer la visita a l’Aiguamoll de la Bòbila. Per desplaçar-nos-hi, vam fer cervir la bicicicleta. Tot i que vam haver de tornar abans d’hora per amenaça de pluja i per fred, ens ho vam passar molt bé (tot i algun desafortunat accident), vam descobrir un espai molt interessant i vam fer salut. Les fotografies que us mostrem en són una bona prova.

Deures de vacances de Setmana Santa

Tal com vam quedar i amb una mica de retard, us proposo la següent activitat durant aquestes vacances. Es tracta de fer un text sobre paper en el que expliquis què són L’Aiguamoll de la Bòbila. Durant el darrer trimestre del curs hi anirem d’excursió amb bicicleta i, és clar, caldria saber bé on anem, no?

En aquest text, hi hauria de quedar clar que saps què és una bòbila, què són uns aiguamolls i una petita història de l’Aiguamoll de la Bòbila. A més a més, explica què s’hi fa ara.

Recorda que ha de ser escrit amb paraules teves i fixa’t bé en l’ortografia. Ah, me n’oblidava: ha de ser escrit a mà.

Aquest parell d’enllaços et facilitaran la feina.

http://aiguamollbobila.blogspot.com.es/

http://www20.gencat.cat/portal/site/mediambient/menuitem.198a6bb2151129f04e9cac3bb0c0e1a0/?vgnextoid=ea98084550ab7210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=ea98084550ab7210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

Fins Dimarts!

COLÒNIES A TUIXENT

Aquest any, alumnat de 6è del centre ha pogut gaudir d’unes colònies d’equí de fons a Tuixent-La Vansa. Us podríem explicar moltes coses dels tres dies (12, 13 i 14 de Març) que vam passar a la muntanya, però mirant el següent vídeo us fareu una idea bastant bona del que vam fer i de les bones estones que hi vam passar. Per raons desconegudes per l’editor, el vídeo comença al minut 8 un cop es clica l’enllaç. Si el voleu veure des de l’inici, només cal portar el cursor fins a l’inici de reproducció

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BuodovHd9OA[/youtube]

INICI DE CURS

 Hola! Ja tornem a ser a l’escola: ja era hora! Som els nens i nenes de 6è. Sabeu que som els més grans de l’escola? Tenim més responsabilitats, més deures i més examens. Aquest any, a més a més, som la primera generació “100% La Sèquia”: alguns de nosaltres vam estrenar l’escola quan teníem 3 anys i vam haver d’anar a unes instal·lacions provisionals perquè l’edifici actual encara no existia. Des d’aquest principi de curs, ja pensem en que el curs que ve ja anirem a l’institut. Aquest any anirem de colònies a fer esquí de fons. Esperem que hi hagi neu! Entre nosaltres hi ha l’hereuó i la pubillona de l’escola que ens representen oficialment a tots els alumnes. També resulta que serem els primers a repetir la ràdio i, per tant, ens tocarà ensenyar-ne una mica als de 5è. Però no tot és positiu: aviat ens posaran les vacunes i, tot i que cal fer-ho per evitar algunes malalties greus, no ens fa gens d’il·lusió. A més a més, cada cap de setmana hem d’estudiar per les preguntes que ens faran dilluns a l’hora de Medi. Aprendrem molt, però això porta molta feina. Bé: potser no cal que expliquem gaire coses més. Durant el curs ja anirem penjant algunes de les activitats i comentaris que anirem fent. De moment, i perquè en quedi constància, heus aquí unes fotos de principi de curs.

ENIGMA DE LA QUINZENA

L’Alícia té quatre llibres amb diferent número de pàgines cadascun.

.Tots els llibres tenen entre 151 i 169 pàgines.

.El de cuina té 12 pàgines  menys que el d’animals.

.El d’esports té 4 pàgines més que el de viatges i 3 pàgines menys que el d’animals.

.El nombre de pàgines menys que el d’animals.

.El nombre de pàgines del llibre de viatges té un 0 a les unitats.

Quantes pàgines té cadascun dels llibres?


Animals:                       Cuina:                       Esports:                                 Viatges:

EMBARBUSSAMENTS, TRABALENGUAS I TONGUE TWISTERS

Durant la Diada de Sant Jordi, l’alumnat de Cicle Superior hem participat en us Jocs Florals en català, castellà i anglès. Els guanyadors han sigut el Xavier Gràcia (català), Eliz Guamán (castellà) i Tània Clotet (Anglès). Moltes felicitats a tots tres. Després del certamen poètic, hem fet un CONCURS D’EMBARBUSSAMENTS. Tot i que el guanyador ha sigut l’Albert Garcia Lavado, que ha fet servir la llengua anglesa, tot seguit i, com a comentari, tots els alumnes aniran penjant el seu embarbussament, trabalenguas o tongue twister. Esperem que us agradin.