Juny

S’han acabat els dies llargs i estressants. Per fi ha arribat l’ esperat juny amb la calor, les ganes de descans i de platja. Després de tot un curs treballant i ple d’esforços per tal d’aconseguir els objectius proposats, ha arribat l’hora de dir adéu a aquest curs 2008-2009 i d’agafar forces per al proper que ens espera.

El dia 6 de juny es va celebrar l’acte de lliurament d’ orles als alumnes de 4t d’ ESO i el dia 8 ja vam començar amb la “jornada intensiva”. Això per a alguns és un indici d’esperança indicant que ens queden pocs dies de suportar la calitja que està present en totes les aules… Però per a altres són dies on es decideix el destí del curs, on han de posar totes les ganes i esforços per superar aquests exàmens finals.

Ara, ens queda esperar ansiosament el dia 23 de juny, on finalment podrem gaudir de l’ esperat estiu i de la celebració final que prepara cada any el col•legi. A més, aquest any, l’últim dia de curs tindrem l’honor de celebrar una altra festa important, a banda del final de curs: Sant Joan, amb els petards i la coca típics.

Desitgem continuar publicant articles durant el curs vinent, o potser, qui sap?, durant l’estiu.

Bones vacances i fins a la pròxima!
Molts petons.

Carme, Inma i Clàudia

Lliurament d’orles als alumnes de p5

El dissabte 13 de juny, a les 17,30h, els pares, familiars i els alumnes d’educació infantil es van reunir a la sala d’actes del col·le amb la finalitat d’assisitr a l’acte de lliurament d’orles als alumnes de P5.
En primer lloc, els protagonistes de l’acte van representar l’obra de teatre “El llop i les set cabretes”. Tot seguit, els alumnes de p3 i de p4 van interpretar unes cançons i, finalment, els alumnes de P5 van rebre l’orla de mans dels representants de l’AMPA i de l’equip directiu del col·legi.
Fou un acte força emotiu per a tots, tant per als que acaben aquesta etapa escolar per incorporar-se el curs vinent a l’educació primària com per a la resta de menuts que van disfrutar amb les actuacions dels companys.

7cabretes i llops

Acte de comiat de 4t d’ESO

El passat dissabte 6 de juny, es va celebrar un acte molt important al nostre col·legi. Els alumnes de 4t d’ESO que aquest any deixen el col·legi per començar una nova etapa van rebre les orles i un cordial comiat. Va ser una tarda molt emotiva, plena de sorpreses i alegries, però a la vegada amb un fons de tristor.

Cada alumne ha viscut milers de moments, sensacions, vincles d’amistat … que no es poden descriure en poques paraules. Per això, un grup d’alumnes van encarregar-se de recolllir unes quantes fotografies, des de P-3 fins a aquest últim curs, que resumeixen l’estada al col·legi d’aquests nois i noies .  Veure les imatges, amb un fons adequat i precís per al moment, no va deixar indiferent a més de quatre.

Clàudia

Celebrem el mes de Maria

Durant el mes de maig, al nostre col·legi celebrem un esdeveniment molt especial. Com ja sabeu, maig és el mes dedicat a la Verge Maria (la nostra Mare) i, tots els dies, a tres quarts de nou, els alumnes de secundària ens reunim per oferir unes oracions i per pregar tots junts. Sembla un fet simple, però en el moment en què entrem tots a l’església es produeix un gran silenci per donar pas als nostres companys i companyes que han preparat les oracions. És un moment molt especial.

Tanmateix l’últim dia de maig, també ens acompanyen els nens de la primària i els d’infantil. Enguany, per primera vegada, hem realizat una petita processó pel pati, portant nosaltres mateixos la bandera de la congregació de les germanes i la imatge de la Verge Maria. Ha estat un moment molt emotiu. Un cop dins l’església, tots els alumnes han aportat alguna cosa feta per ells a la Verge: unes flors pintades, un mural, una catifa, unes paraules d’agraïment, flors naturals, els cants…

Tània, Paula i Paula

Capella1

Jocs populars al col·le

Aquest curs, el nostre col·legi realitza unes activitats a l’hora d’esbarjo relacionades amb els jocs populars. Aquestes activitats són desenvolupades pels dinamitzadors del nostre centre.

Hi poden participar tant alumnes de primària com d’ESO. Les activitats es realitzen davant del gimnàs i el material es reparteix al quartet del material del centre.

Es practiquen les activitats següents:

· Bitlles

· Saltar a corda

· Baldufes

· El joc del “piso”

(Qui necessiti més informació o tingui algun dubte, cal que s’adreci als dinamitzadors esportius del centre)

Alfonso, 2n d’ESO

 

 

El passat divendres 15 de maig de 2009, els dinamitzadors d’esports d’aquest centre escolar vam assistir a la IIa. TROBADA NACIONAL DE DINAMITZADORS I DINAMITZADORES DEL PCEE. CIRCUIT DE CATALUNYA (MONTMELÓ) on es van reunir 3000 dinamitzadors/es.

Els 6 alumnes que hi anàvem vam haver de llevar-nos prompte ja que havíem de ser puntuals. A les 7h del matí un autocar ens va venir recollir al pavelló d’Amposta, on vam trobar-nos amb altres  dinamitzadors de diferents centres.

 Ens va acompanyar el nostre coordinador, Pere Margalef (mestre d’educació física del centre).

Un cop vam arribar, l’autocar ens va feruna volta pel circuit, a continuació  ens van repartir una bossa amb beguda i uns apunts que vam utilitzar després a l’assemblea.

 També vam portar a terme una acció solidària; vam entregar un quilo de menjar per la Fundació de Banc d’Aliments de Montmeló, amb la col·laboració de Càritas Diocesana i la presència de l’Alcalde de Montmeló.

Al finalitzar l’assemblea vam poder començar les activitats. Nosaltres ens vam decantar pel 3×3, el Korfbal, la megacistella de bàsquet, el xutòmetre….

 Després de dinar tots van voler tornar a jugar al 3×3 i uns altres vam visitar les instal·lacions del circuit (Sala de premsa, brifeffing, podi) .

 Seguidament vam provar el tir amb arc. Finalment, com que feia molta calor vam voler provar el Rellisca, que era un inflable amb aigua i on dos participants relliscaven sobre l’inflable fins arribar al final.

A les 17,30h vam marxar cap a Amposta. El viatge de tornada va ser molt divertit.

  Maria, 3r ESO

 

 

 

Abril

Aquest mes d’abril, a la nostra escola hi ha hagut moltes festivitats i actes importants. Un d’aquests actes va ser la prova Cangur, una prova matemàtica on van participar tres dels alumnes de 3r d’ESO i dos de 4t d’ESO. Cal dir que han obtingut uns resultats molt favorables i que els animem a què segueixin participant.

Un altre acte molt important ha estat el “On ho poso?”, una mena de mercat solidari organitzat pels alumnes de la nostra escola, on es venen objectes que ja no en fem ús per casa, però que encara estan en bon estat i que els diners que es recullen per les compres van destinats a una obra benèfica.

Seguint amb els actes importants, ara en ve un de molt conegut per tota Catalunya, Sant Jordi. Els alumnes estan molt entusiasmats amb l’arribada d’aquesta festivitats i preparen els seus treballs amb molt d’esforç i dedicació. Les parets del nostre col·legi, ornamentades amb dibuixos típics d’aquesta data, ens fan agafar encara més ganes de que arribi i poder celebrar-ho tots junts, regalant llibres i roses.

Cavallers_Sant_Jordi

Cal destacar, encara que no entri dins d’aquest mes, que al mes de maig se celebra el dia de la mare, així és que felicitem (encara que una mica avançat) totes les mares.Somriure Paula, Alícia, Íngrid

Dia de la família

El dissabte 18 d’abril, al col·legi Sagrat Cor es va celebrar el dia de la família. Es van organitzar diverses activitats. A les 16:30 es va celebrar l’Eucaristia, tot seguit, els alumnes de P5 van oferir una obra de teatre: El llop i les set cabretes. Per a tots els alumnes, l’AMPA va organitzar diverses activitats: castells inflables per als més petits, partits de futbol i una parada on es venien objectes que tenim per casa i ja no utilitzem.

 

En aquesta parada es va intentar vendre els tots els objectes o joguines per un euro amb la finalitat de recollir diners per a Gikore (Rwanda) on les germanes tenen una missió. Els alumnes del nostre col·legi ajuden amb aportacions econòmiques a l’ONG Educas en el menjador social.

 

Al final de la tarda es va fer un berenar per a tothom. Ens ho vam passar molt bé i esperem que l’any que ve es torni a repetir aquest acte.

Nerea, Míriam i Guiomar

Fem ràdio

Aquí trobareu la gravació d’un programa de ràdio que vam produir. Hi ha una entrevista, un racó literari i les notícies. No us la perdeu!

També trobareu una ràdionovel·la. Hi apareixen uns personatges una mica peculiars, però que segurament que tots coneixereu. Esperem que us agradi!

Març

El mes de març ha estat un mes de molts exàmens ja que en aquest mes acabava la segona avaluació i també ens han donat les notes.

També ha estat la jornada de portes obertes; va ser molt bonic: primer la germana i la directora van fer la presentació del caràcter propi del centre i del nostre ideari, després tothom van poder visitar totes les classes. 

Durant el mes de març hem realitzat el I Concurs de fotografia matemàtica. Totes les fotos estan exposades al vestíbul de la porteria i a Sant Jordi s’escollirà el guanyador. Hi ha fotos molt boniques i interessants.

L´’ultima setmana del mes hem realitzat un taller afectivo-sexual.

En definitiva, com podeu veure, el mes de març ha estat un mes ple d’activitats. 

                                                                    Ivan, Joel i Yoel