5è.A_TARDA DE PADRINS I FILLOLS AMB MUSSOLS.

L’última setmana de desembre, abans de les vacances de Nadal, vam fer un mussol titella per regalar als nostres fillols el dimecres dia 19. Vam anar quasi tots a la seva classe P3A, els petits es van posar molt contents i nosaltres també, després vam jugar junts una bona estona.

Però no tots vam poder fer-ho, alguns companys van anar dijous 20 i  divendres 21 perquè els seus fillols no hi eren el dimecres. És per això que pengem les fotos a la tornada de vacances perquè tots les pugueu veure.

Carlota Quiroga

TARDA DE PADRINS I FILLOLS.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Projecte final: Stop Motion

Durant aquest primer trimestre, a la franja “Activitats TAC” ens hem iniciat en el món de la tècnica Stop Motion gràcies a l’app Stop Motion que tenim instal·lada a les nostres tauletes.

Després de superar diferents reptes per aprendre aquesta tècnica, hem dut a terme el nostre projecte final i volem que en veieu els resultats. Cliqueu a  la imatge per visualitzar les nostres animacions.

3,2,1…Acció!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

5èB Taller de Memòria

El passat dia 13 de desembre van venir els meus pares a explicar com treballar el nostre cervell. Ens van dir que la memòria és molt important i l’hem de treballar. Hi ha molts tipus de memòria com ara la memòria visual, l’auditiva, …

Entre tots vam fer activitats a la classe per treballar la memòria i ens ho vam passar super bé!

Cliqueu aquí per veure les fotos!

Dani

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

5èB Padrins – P3B Fillols

Ahir a la tarda 5è vam anar a P3 a veure els nostres fillols. Cada padrí/na li va regalar al seu fillol/a un mussol que vam fer nosaltres mateixos a la classe amb molt d’amor.

Ens vam fer una foto amb el nostre fillol/a i després vam baixar al pati a jugar una estoneta amb ells/es.

Cliqueu a la foto i en veureu moltes més!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

5èB Projecte famílies. Com millorar el món des de casa?

Els meus pares van venir a fer un taller amb nosaltres per explicar-nos com poder millorar el món des de casa.

Els plàstics s’haurien de reduir a casa perquè triguen molts anys en desfer-se. Els plàstics que acaben al mar poden matar els animals. També hauríem d’evitar consumir oli de palma, ja que és molt dolent. Per treure l’oli, tallen molts arbres i això fa que els animals que viuen en ells es quedin sense casa. Per últim, ens van recomanar quin tipus de productes comprar. Per exemple, comprar ous del zero.

Per acabar el taller, en grups vam escriure idees per millorar el món.

Marc

Cliqueu aquí!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

HIGIENE POSTURAL

Projectes Famílies 5è.

TALLER D’HIGIENE POSTURAL.

El passat 15 de Novembre vam fer una activitat d’higiene postural  al gimnàs de l’escola on la Maria Vila ens va ensenyar la postura més correcta per a fer el llit, seure al terra, llegir, fer deures, dormir, …, com portar les motxilles amb o sense rodes, com agafar pes o carregar amb coses pesades … etc. I tot això sense fer-nos mal a l’esquena!!!!

Vam veure unes imatges i vam comparar com nosaltres ho fem  cada dia, per reflexionar sobre la manera correcta de fer-ho.

Ara no hi ha ningú a la classe que es queixi de que li fa mal l’esquena i el més important és que de grans, si ho fem bé, no tindrem l’esquena torta.

Va ser molt interessant i alliçonador per a tots, fins i tot per les mestres!!!!!!

Compartim aquestes fotos amb vosaltres, perquè pugueu fer les vostres reflexions i corregir les vostres postures, si cal, es clar.

Clàudia Llorca

Clique sobre l’enllaç.  HIGIENE POSTURAL

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

MEDI-Experimentació: L’Eix Cronològic de la Història – El Volcà.

EXPERIMEDI:

  • El nostre eix cronològic de la història.
  • Els nostres  volcans.

Els alumnes de 5è, treballant cooperativament, vam aconseguir fer el nostre Eix cronològic de la Història que ara guarneix la nostra classe.

També en medi-experimentació vam fer uns volcans extraordinaris!!!

Primer vam modelar un volcà amb plastilina marró. Segon vam fer la base que era un tros de cartró amb paper de seda verda per després enganxar el volcà a sobre.  Tercer vam decorar aquesta base amb pedretes pintades de negre i fulles. Quart vam posar dins el volcà la barreja de vinagre, renta vaixelles, unes gotes de pintura vermella i…  Per últim el bicarbonat  va entrar en ERUPCIOOOOÓ fins i tot!!!!

Les fotos són un bona mostra d’això i dels moments tant bonics que hem passat!!!!

Emma Tomsen

EIX CRONOLÒGIC DE LA HISTÒRIA                EL VOLCÀ

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

VISITA A LES COVES DE SALNITRE

Sortida a  LES COVES DE SALNITRE de Collbató.

Els alumnes de 5è vam gaudir d’un indret de màgia i d’història a l’interior de la muntanya de Montserrat, visitant les coves i descobrint la llegenda d’en Mansuet.

EXPLORANT LA HISTÒRIA DE LES COVES

Vam caminar un estona i pujar per una escala de més de 200 esgraons fins arribar a les coves . No pensàvem que fossin tan grans i  tan ben amagades dins la Muntanya de Collbató. Les coves foraden el massís de Montserrat i ens van explicar que,  sent de fang i pedres, desapareixeran per l’acció del vent, l’aigua de pluja i dels éssers vius però, això sí, dintre de molts i molts anys.  També ens van explicar les diferents utilitats de les coves: com a vivenda dels homes primitius que la van abandonar i va a passar a ser la cova dels ratpenats. Els excrements d’aquests animals van fer possible la seva transformació en mines de salnitre que servia per a fer pólvora. Per últim com a refugi del bandoler Mansuet que la va compartir amb el poble de Collbató perquè s’amaguessin de l’exèrcit  francès quan la guerra. I tot això ho hem vist en un documental,  d’imatges i música,  projectat en una paret de roca.

Seguidament vam fer una passejada d’un quilòmetre  i d’una profunditat aprox. d’uns 20 m. a través d’escales, galeries i espais, de vegades molt estrets i humits, però amb formes originals  i espectaculars creades per la natura: tan divertides com “un ou ferrat”, una cascada d’imaginació en la que es podia veure un elefant, una cara rara, uns porques, la Hello kiti, una forquilla, etc., i tan originals com les estalactites, estalagmites, columnes  i banderes. Totes elles anomenades espeleoformes i de les que, segons ens van dir, s’havia inspirat l’Antoni Gaudí per a dissenyar la Sagrada Família. Els ratpenats havien d’estar molt ben amagats perquè no vam veure cap!

L’AVENTURA DEL MANSUET

Per acabar  vam fer un taller sobre “L’aventura d’en Mansuet”, el bandoler que va enganyar a l’exèrcit francès, perquè va descobrir-lo amb els collbatonins  amagats a les coves, fent-los pensar que si disparava al sostre de la cova aquesta s’enfonsaria i els mataria a tots. Va ser molt llest perquè alhora que feia un tret al sostre estirava una corda que feia caure les pedres d’uns cabassos als caps dels francesos…  S’ho van creure i van fugir corrents!!!  També ens van explicar què menjava, com s’amagava, com s’orientava, quins perills tenia, etc., i vam poder tocar una reproducció com el seu trabuc, i fins i tot es vam disfressar de camuflatge amb pedres, branques, herbes, fulles i matolls.

Hem aprés moltíssim i ens ho vam passar fantàsticament bé!!!!!!

Us aconsellem aquesta excursió:

Clàudia Llorca, Joan Cornejo, Rocío Mallol, Nara Rodríguez, Mariona del Arco, Emma Tomsen, Lola Ciria, Alessia Piantoni, David Moya i Àlex García.  !!!!!!!!!!!

Us ho passaríeu molt bé!!!

Mireu sinó les fotos!!!!!!!!!!!!!!

Publicat dins de General, Sortides i colònies | Deixa un comentari

5è Projecte Famílies

El dijous 22 de novembre van venir els meus pares i van explicar en què consisteix el treball cooperatiu, que és treballar en equip, respectant als companys i ajudant-nos. Vam fer alguns jocs al pati en grups de 10 utilitzant aros, pilotes i petos.

Ens ho vam passar molt bé!!! Mireu quines fotos.

Lucia.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Taller bullying 5è

El divendres 16 de novembre van venir unes noies de la fundació Barça i ens van ensenyar com detectar i aturar el bullying. Primer vam veure un vídeo i després vam anar al pati a fer dos jocs, havíem de treballar en equip.

El primer joc era una sopa de lletres gegant on havíem de trobar paraules sobre com es senten les víctimes de bullying. Per exemple: tristesa, vergonya, por… En el segon joc havíem de fer un puzzle entre tots.

Vam gaudir i vam aprendre molt.

#totscontraelbullying

Marta, Dani, Àlex M.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari