Proposta oberta, pública i digital a associacions per a la cooperació dins del territori.

Les associacions segons la seva autonomia decidiran o no formar part de la cooperació i les persones de la iniciativa poden proposar incorporar altres entitats i associacions. Termini presentació de propostes: 11 de juliol de 2011

Més informació: www.cooperis.cat     Escriu a:    info@cooperis.cat

ADHESIONS:

A.- Adhesions voluntàries a participar com a ponents en les jornades Remeis per a l’Autonomia dels Aprenentatges a l’escola, a la família i a la societat civil catalana .

Més informació actualitzada: http://blocs.xtec.cat/cooperis/2011/06/23/00cartellera/

 

B.- Adhesions a “Participem en les convocatòries de premis a la fi de millorar i canviar el sistema de reconeixement social”.

Més informació article 04 d’aquest bloc o bé : http://blocs.xtec.cat/cooperistarragona/2011/07/01/04-aixo-es-una-simple-proposta-publica-digital

 

ARA POTS PARTICIPAR, AMB LA CERTESA QUE COM MÉS SEREM MÉS HI GUANYAREM

04.- Això és una simple proposta pública digital oberta a la ciutadania.-

El present bloc i els continguts dels 5 articles és una proposta que es fa pública i de forma digital.

Les persones i més concretament les que estan al càrrec de les respectives entitats decidiran, segons els seus Estatuts,  participar o no en les propostes COOPERIS.Tarragona, dins de la seva plena autonomia.

Es prega respectar els terminis corresponents a les diverses invitacions a la fi de fer possible una participació de qualitat en els aspectes i camps  que es plantegin. Per a fer propostes i per a comunicar acords es fa sempre per a iniciar la conversa per via digital a:      info@cooperis.cat

En el fonts la cooperació fa que sigui possible l’exit de la inclusió social i educativa i que si col.laborem sempre es més fàcil aconseguir els objectius proposats de forma conjunta.

ÉS HORA DE LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA EN TOTS ELS ASPECTES QUE ENS PREOCUPEN.

B.- Adhesions a ”Participem en les convocatòries de premis a la fi de millorar i canviar el sistema de reconeixement social”.

HAN RESPOST DE MOMENT POSITIVAMENT:

ATPCUPT – Associació Tarraco de Protecció als Consumidors i Usuaris de la Província de Tarragona

CERADAI de Catalunya

Vida Creixent de Tarragona

Estem esperant noves adhesions.

03.- Propostes immediates.-

Damunt de la taula tenim les dues propostes següents:

1.- Col.laborar en les jornades Remeis de Tarragona, exposant el que fa cada entitat dins de les taules rodones que es consensuin oportunament.

Termini per a manifestar la intenció de col.laborar: 05 de setembre de 2011

2.- Participar de forma conjunta garantint més l’èxit que per separat, en la candidatura dels propers dos premis, en el cas de convocar-se:

                       Premis socials de la Generalitat de Catalunya 2011

                       Premi d’educació de la Generalitat de Catalunya 2011

   Termini per a manifestar la disponibilitat de participació  11 de juliol de 2011. El dijous, dia 07 de juliol a les 06 de la tarda hi haurà una reunió en els estudis de la ràdio Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. Es pot trucar al 977 20 15 00 entre les sis i les set de la tarda.

                                   En el cas de conseguir un premi de reconeixement social, constarà cadascuna de les entitats en la placa de l’emblema premiat, amb diplomes ben dissenyats per cada una de les entitats. El premi concedit serà propietat de les entitats participants i de forma periòdica es farà custòdia del mateix en la seu de cada una de les entitats. En el cas de conseguir un premi de dotació econòmica, aquest es dividirà per el número d’entitats participants (N) en el quocient N+1 i es distribuirà el capital per a financiar projectes de cadascuna. La fracció justificant de N+1 serà per organitzar una trobada conjunta d’entitats participants amb la finalitat de celebrar-ho (festa amb parlaments) i premiar (refrigeri) al personal voluntari de les mateixes.

02.- Objectius.-

POTENCIAR EL TREBALL EN XARXA I FACILITAR INFORMACIÓ A LA CIUTADANIA DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DE TERRITORI.-

A.- De forma conjunta:

Donar-se a conèixer

Participar en convocatòries a premis, com a estratègia conjunta

Organitzar unes jornades anuals al voltant de la inclusió social i educativa dins del territori.

Informar i si s’esqueies oganitzar jornades i/o sessions EN FAMÍLIA

B.- Col.laborar entre si en iniciatives pròpies de les associacions integrants:

Promoure cursos pel professorat

Organitzar tallers per a les famílies

Fomentar l’exposició de recursos i materials didàctics d’implicació escolar com del temps d’oci

Facilitar l’estudi de casos i tasques d’atenció d’acolliment interfamiliar

01.- Neix la iniciativa ciutadana de la proposta COOPERIS Tarragona

La demarcació territorial és la de Tarragona, compresa amb les comarques del Camp (Alt i Baix Camp i el Tarragonès), el Priorat, la Conca de Barbarà i el Baix Penedès.

L’objectiu és la cooperació de persones, professionals, entitats i recursos a favor de la inclusió social i educativa en el territori.

La proposta es fa extensiva a les associacions:

– Associacions de famílies amb alumnat afectat per discapacitats, síndromes i/o trastorns. Promouen tallers per a les famílies  i als seus fills/es, a més col.laboren en la informació al professorat sobre les necessitats educatives. Algunes faciliten recursos fins i tot cursos de formació al professorat.

ASTAFANIAS http://www.dincat.cat/ca/serveis-que-ofereixen_4427/8350

APYDA  http://www.apyda.com/

DOWN de Tarragona http://www.downtarragona.org/

ASPERcamp

http://www.tarragona.cat/la-ciutat/agenda/presentacio-de-lassociacio-dasperger-del-camp-de-tarragona-aspercam-1

Associacions al servei de la ciutadania:

Associació Tàrraco en Defensa de les Persones Usuàries i Consumidores de la demarcació de Tarragona http://usuaris.tinet.org/atpcupt/pag1.htm.

Atenció a la ciutadania en la dinàmica de mediació i negociació oral en el cas de consultes o de greuges. Queda fora de l’àmbit de COOPERIS les actuacions administratives i judicials. COOPERIS es reserva el dret d’admissió i d’exclusió a persones amb actituds violentes sense diàleg.

Associació Vida Creixent en l’atenció a les persones amb més edat i el paper dels avis i de les àvies en la família http://www.vidacreixent.org/

Grup de Redacció de la revista LA CRIFOLLA de l’AMPA de l’escola Teresa Salvat Llauradó de l’Aleixar http://usuaris.tinet.cat/crifolla/ Publica una revista fruit de la comunitat d’aprenentatge, amb alta participació en inclusió social i educativa en el marc de l’escola catalana. El seu valor és a més el seu exemple i la bona pràctica dins d’un poble rural.

Associacions relacionades amb el professorat i d’atenció general a les persones

Associació CERADAI de Catalunya  http://blocs.xtec.cat/ceradaiinstitutdecatalunya

Amb 25 anys de trajectòria a les nostres comarques. Promou formació competencial del professorat i al sector, en tallers i cursos. Formació en tallers a les famílies en l’enfocament del desenvolupament competencial de l’autonomia dels aprenentatges.

Orientació educativa oberta a la ciutadania Consultori COAS . Atenció a l’entorn a les famílies amb alumnat en alt rendiment intel.lectual (ARI), amb dificultats o trastorns d’aprenentatge amb rendiment intel.lectual normal (TARIN)

I la tasca administrativa i coordinadora de persones, entitats i recursos per a la inclusió social : COOPERIS. www.cooperis.cat