VENDA DE PRODUCTES AL MERCAT CENTRAL

El passat dilluns 6 de maig, les tres cooperatives de l’Escola Cifuentes (Manuart, Proesc5 i COCISA) ens vam desplaçar fins al Mercat Central de Sabadell per vendre els productes que nosaltres mateixos hem dissenyat i fabricat.

L’activitat va ser intensa durant tot el matí. Cada cooperativa ens vam dividir en dos torns: primer uns feien promoció de la parada al voltant del mercat, mentre que la resta veníem els productes a la parada. Els de la parada ens vam repartir les diferents tasques per garantir un bon funcionament: atenció al client, caixa, embossar, fer inventari, reposició de productes i ordre. A mig matí vam canviar de torn perquè tothom participés per igual.

Va ser una experiència molt emocionant ja que teníem moltes ganes que arribés el moment de la venda.

El resultat va ser força satisfactori, ja que hem pogut comprovar que la feina conjunta que hem realitzat al llarg del curs ha estat profitosa i gratificant.

Amb els productes que ens van sobrar vam muntar una parada a la nostra escola el dimecres 8.

Ara cal fer números, però totes les cooperatives hem obtingut beneficis. Cadascú recuperarà el capital inicial entregat. Després reservarem una part per organitzar un esmorzar entre les tres cooperatives i la resta ho destinarem a les ONG i associacions que vàrem escollir.

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ANUNCIEM LA VENDA DE PRODUCTES AL MERCAT CENTRAL

Ja ha arribat el moment!!! El proper dilluns 6 de maig les nostres cooperatives de 5è (Manuart, Proesc5 i COCISA) estaran al Mercat Central de Sabadell per vendre els productes que nosaltres mateixos hem dissenyat i fabricat amb molta dedicació.

La venda començarà al voltant de les 10:00h a l’exterior del Mercat Central.

Part dels beneficis es destinaran a les ONG i associacions: Una Onada de somriures (Hospital Taulí), Todos somos Dylan i ANDI.

Us avisem que tenim productes molt xulos i originals!!! No us ho perdeu!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FASE DE PRODUCCIÓ

Una vegada analitzats els resultats de l’estudi de mercat, al llarg del mes de març i d’abril, les nostres cooperatives han estat immerses de ple en la producció. Els cooperativistes hem triat quins productes volíem fabricar tenint en compte tota la informació obtinguda. Després, hem comprat els materials necessaris amb els diners del capital inicial que cada soci va aportar.

Finalment, ens hem dividit per grups segons els productes per aprofitar millor el temps. Hem produït en cadena, ja que així cadascú s’especialitzava en alguna tasca i produíem amb menor temps i millor qualitat.

Cal recordar que la venda de productes es farà el dilluns 6 de maig al Mercat Central de Sabadell al matí.

A continuació podeu observar cadascuna de les tres cooperatives durant la fase de producció:

Manuart 5è A

 

Proesc5 5è B

 

COCISA 5è C

Publicat dins de General | Deixa un comentari

REBUDA INSTITUCIONAL I SOL·LICITUD DEL NIF

El dimarts 5 de febrer, totes les cooperatives escolars participants del projecte d’emprenedoria de Sabadell ens vam reunir per fer un primer contacte i per presentar el nostre projecte a la sala de plens de l’Ajuntament.

Dos regidors de l’Ajuntament ens van fer preguntes sobre les nostres cooperatives entorn a la creació, redacció d’estatuts, procés de producció…

 

D’altra banda, el president, el secretari i el tresorer de cada cooperativa van anar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) per tramitar la sol·licitud del Número d’Identificació Fiscal (NIF), indispensable perquè qualsevol empresa pugui fer la seva activitat.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CONFECCIÓ I PRESENTACIÓ DE PROTOTIPS

Durant les vacances de Nadal, els nostres tutors ens van demanar que dissenyéssim un prototip, és a dir, un producte que podríem anar millorant a partir de les opinions dels membres de la cooperativa i de l’opinió d’altres persones a partir de l’estudi de mercat.

Cadascú ha presentat el seu prototip, explicant les seves propietats, els materials utilitzats, el procés de fabricació i el cost dels materials.

 

Ara cada cooperativa haurà de fer una selecció a partir d’una votació. Els productes més votats passaran a la fase d’estudi de mercat, en la qual, haurem de preguntar a la gent quins són els productes que els agraden més o el preu que pagaria entre altres aspectes.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

VISITA A UNA COOPERATIVA: CIPO SABADELL

Durant el mes de gener, les cooperatives de la nostra escola hem anat a visitar CIPO, una cooperativa, amb més de 50 anys d’història a la nostra ciutat, que es dedica a la facilitar la inserció laboral de persones amb discapacitat, a facilitar-los una formació, teràpia i, en alguns casos, a gestionar llars-residència perquè aquestes persones pugin independitzar-se i guanyar autonomia.

 

Els professionals que ens han rebut, ens han explicat l’origen de la formació de CIPO i algunes característiques que presenta aquesta cooperativa. Ens ha estat útil poder comparar el funcionament de CIPO en relació a la nostra cooperativa ja que hi ha molt paral·lelismes: tenim uns estatuts que regulen el funcionament de la cooperativa, els socis tenen els mateixos drets i obligacions entre ells…

Després ens han fet una visita guiada per les seves instal·lacions, on hem pogut veure diversos espais de treball en ple funcionament (jardineria, bugaderia, manipulats industrials…), així com altres dependències (menjador,  sala d’informàtica, sala de relaxació…).

 

Ens ha emocionat poder veure, de ben a prop, l’esforç tan lloable que socis i professionals realitzen en aquesta cooperativa. Sens dubte ha estat una experiència molt interessant i inspiradora.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

DISSENY DE LOGOTIPS

El passat 18 de desembre, vam rebre una visita especial a l’escola. Van venir alumnes de disseny gràfic de l’Escola Illa de Sabadell per ajudar-nos a confeccionar els logotips per a les nostres cooperatives.

Primer ens van explicar què és un logotip i quines característiques havia de tenir perquè tingués èxit.

Després, cadascú es posar a dissenyar el seu logotip, això sí, amb l’ajuda dels alumnes de l’Escola Illa que ens anaven guiant i assessorant en tot moment.

Finalment, un vegada vam acabar tots, els estudiants de disseny gràfic van fer una selecció dels logotips que consideraven que eren més representatius i efectius. Després cada cooperativa va fer una votació entre els logos finalistes.

D’aquesta manera, els logotips que representen a les cooperatives de la nostra escola són els següents:

Manuart 5è A

Proesc5 5è B

COCISA 5è C

Des d’aquí volem agrair a l’Escola Illa de Sabadell, als seus professors i, en especial, als seus alumnes per fer possible aquesta col·laboració.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CONSTITUCIÓ DELS EQUIPS DIRECTIUS

Qualsevol cooperativa necessita un equip directiu per facilitar l’organització de les tasques a realitzar. Així a les nostres cooperatives necessitem un president/a, un secretari/a i un tresorer/a. El càrrec de president/a implica les funcions de representar públicament a la cooperativa, és a dir, signar els documents, parlar en actes públics, amb els mitjans de comunicació… El càrrec de secretari requereix ser responsable de la documentació de la cooperativa i registrar els acords aprovats. Per últim, el càrrec de tresorer/a suposa ser responsable de la comptabilitat de la cooperativa i de custodiar els diners. Per cada càrrec, però, comptarem a una persona addicional per ajudar-lo a fer les tasques i també, per assumir tota la responsabilitat del càrrec en cas que el titular estigui absent.

D’aquesta manera, els nostres tutors ens van demanar que penséssim en quin dels tres càrrecs ens sentíem més còmodes i que ens presentéssim a la seva elecció. Per tant, cadascú, de forma voluntària, es va preparar un discurs en el qual explicàvem els motius pels quals ens havien de votar. És a dir, quines habilitats i aptituds teníem per ser un bon candidat al càrrec. Després dels discursos vam votar al candidat que pensàvem que faria millor el càrrec. D’aquesta manera vam poder formar un equip directiu per a cada cooperativa. Els resultats finals van ser els següents:

Manuart 5è A

President: Albert

Vicepresidenta: Johana

Secretària: Paula

Vicesecretari: Miguel

Tresorer: Ismael

Vicetresorera: Noa

Proesc5 5è B

President: Aday

Vicepresidenta: Aina M.

Secretari: Rayan

Vicesecretària: Elies

Tresorer: Juanma

Vicetresorer: Chakib

COCISA 5è C

Presidenta: Alba

Vicepresidenta: Sara

Secretari: Aitor

Vicesecretària: Laia

Tresorer: Kike

Vicetresorer: Èric

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

NOU CURS, NOUS PROJECTE

Varen començar 5è amb dues novetats. Per una banda s’estrenava cicle (que era l’últim) i, per l’altra, els nostres tutors ens van plantejar un nou treball que havia de durar tot el curs. Havíem de crear una empresa però això, a nosaltres ens semblava una mica estrany i confós. Però ja ens varen dir els tutors que no ens preocupéssim que tindríem ajuda i que el primer que faríem seria fer venir un tècnic de l’Ajuntament per explicar-nos els passos a seguir.

Van venir l’Eduard i la Marina (els tècnics de l’Ajuntament) i ens van explicar que volia dir o crear una empresa, i sobretot, els diferents tipus de funcionament que hi ha:

Una societat limitada que és una empresa en la que només una persona posa el capital i que és la que pren les decisions i es queda els beneficis.

Una societat anònima que és semblant a la limitada però en lloc d’una sola persona que posa el capital n’hi ha més.

Una societat cooperativa on un grup de persones amb ganes de muntar una empresa la formen, i tots són socis i posen la mateixa quantitat de diners, tots prenen les decisions i els beneficis es reparteixen entre tots.

Després d’escoltar als tècnics varen votar quin dels tres tipus d’empresa volíem muntar i vàrem decidir que la nostra empresa fos una cooperativa formada per tots els nois i noies de cada una de les tres classes de 5è. Així doncs, aquest curs s’han format 3 cooperatives.

A partir d’aquest moment ja teníem que posar-nos en marxa i prendre decisions importants com; candidatures per a formar l’equip directiu, capital inicial a aportar per cada un dels socis i sòcies, el nom de la cooperativa, si calia tenir diferents departaments… Després de reunir-nos en assemblea hem aprovat els següents acords:

A 5è A el nom escollit per representar la nostra cooperativa ha estat Manuart. Cada soci aportarà 4 € de capital. El 25% dels beneficis els destinarem a l’associació ANDI de Sabadell.

A 5è B el nom escollit ha estat PROESC5. Cada soci aportarà 3 € de capital. El 15% dels beneficis els destinarem al projecte solidari Una onada de somriures de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.

A 5è C el nom escollit per representar la nostra cooperativa ha estat COCISA (Cooperativa de l’escola Cifuentes de Sabadell). Cada soci aportarà 5 € de capital. El 20% dels beneficis els destinarem a la fundació Todos somos Dylan de Sabadell.

Tenim per davant un llarg camí per recórrer ple d’acords per decidir i feina per fer. Això només és el principi d’aquest emocionant projecte. No us preocupeu que us mantindrem ben informats.

Publicat dins de General | Deixa un comentari