DINÀMIQUES PER TREBALLAR LA COHESIÓ DE GRUP A LES TUTORIES DE 3r ESO

Aquest curs hem realitza una sèrie de dinàmiques de grup que hem treballat a l’optativa ” Convivència i mediació“. Les hem portat a terme a totes les tutories de tercer d’ESO.  Ens ha agrat força fer de dinamitzadors i esperem continuar fent activitats similars a les tutories.

Trobareu la descripció de les activitats en el següent enllaç:  Dinàmiques de grup

 

Publicat dins de Convivència | Deixa un comentari

RELATS BREUS D’ HISTÒRIES DE NOIS I NOIES QUE HAN VISCUT SITUACIONS D’ ASSETJAMENT ESCOLAR

RELATS FICTICS CREATS PELS ALUMNES AUDANTS DE 4T D’ESO

Un grup d’alumnes ajudants de 4t d’ESO vam preparar aquests textos per treballar-los a les tutories de primer d’ESO.  Els vam utilitzar fent una dramatització a les aules, posteriorment vam generar un debat amb els alumnes de primer d’ESO, les seves intervencions van ser molt interessants!!!

En aquest enllaç trobareu les històries fíctícies que vam fer servir per l’ activitat!

Publicat dins de Convivència | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Qui som?

Els alumnes ajudants:

Som un equip d’alumnes voluntaris de tots els cursos de l’ INS Castellbisbal disposats a ajudar als nostres companys de l’ Institut.  Ens reunim amb l’ objectiu de trobar la millor solució per afrontar problemes de convivència a les aules. Les reunions són totalment confidencials i els temes es tracten amb total discreció. Col·laborem tots i tothom aporta idees.

Us adjuntem un enllaç amb informació referent al nostre projecte:

PROJECTE ALUMNES AJUDANTS

El alumnes mediadors:

Nosaltres pensem que una manera d’ afrontar els conflictes és dialogant i cooperant.

Els alumnes que tinguin un conflicte poden venir voluntàriament al nostre servei de mediació on els ajudarem a que puguin arribar a un acord satisfactori per tots dos a través del diàleg.

Els mediadors acollim a les persones amb conflicte, les escoltem activament i facilitem la comprensió mútua. No jutgem, no castiguem, no aconsellem, no donem solucions.

Animeu-vos, no deixeu que el conflicte vagi a més! Compteu amb nosaltres! Simplement heu de sol·licitar una mediació a trvés del vostre tutor/a.

SERVEI DE MEDIACIÓ

Publicat dins de Convivència | Etiquetat com a , , , , , | Deixa un comentari