ELS LÍQUENS

Us pengem el vídeo “Què són els líquens?”

Publicat dins de General | 1 comentari

CARTA DEL LECTOR

Aquest trimestre estem treballant la carta del lector o carta al director. En vam fer una tots junts. Vam triar el tema i tots vam aportar idees i la vam escriure a la pissarra.

Els Retards dels trens de rodalies

Els Capitans escola Sot del Camp, dimecres 31 de octubre de 2018

Cada dia he d’agafar el tren per anar a Barcelona. Sovint, arribo tard perquè el tren arriba amb retard, especialment els dies que plou hi ha força incidències.

En primer lloc, alguns dies, el tren no surt a l’hora establerta i m’he d’ esperar força estona per agafar el següent tren per anar a la universitat. D’altra banda, pot ser que el tren arribi puntual però s’aturi uns minuts durant el trajecte i fa arribar tard el tren. O bé la pluja, pot provocar embussaments de gent a l’estació, comprant i marcant els bitllets. A més a més, de vegades, hi ha incidències amb la xarxa elèctrica que provoca molts problemes. Per acabar, vull afegir que en les hores puntes els trens van massa plens.

Per tot el que he exposat, estic molest i tip, i demano a Renfe que prenguin mesures per millorar les infraestructures dels trens de rodalies.

Artur Gómez

Publicat dins de General | Deixa un comentari

RESUM TREBALLS DE RECERCA DE LA TERRA

Aquest és el document resum dels treballs de recerca que heu realitzat a l’aula. L’heu de descarregar, inserir una imatge de cada fenomen i portar-ho imprès.

https://drive.google.com/open?id=1jD0sMTM7qFwfhoLTCVBIFg6Ibcui8kdi

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TEATRE A ARENYS

El dia 24 d’Octubre a les 10:30 del matí, els nens i nenes de 6è vam anar al teatre d’Arenys a veure una obra de música. Vam agafar l’autocar que ens va portar fins allà i un cop a Arenys vam anar caminant fins al teatre. Era un espectacle de música però a la vegada que tocaven el violí anaven fent diferents bromes. En una part, tocaven cançons de vàries pel·lícules i les havíem d’endevinar. Ens ho vam passar molt bé! Va ser una obra molt divertida!!!

Eric Soler

Fotos

Publicat dins de General | 1 comentari

PERCENTATGES AMB CATÀLEGS

El dijous 25, després del pati, vam aprendre a calcular percentatges a partir del càlcul de diferents preus de productes amb descompte: 70%, 3×2, 50% en la segona unitat… Vam fer l’activitat en grups. Per fer això vam portar catàlegs. Podien ser de qualsevol producte: aliments, mobles… La veritat és que ens ho vam passar molt bé i vam gaudir de l’activitat. Ho vam fer en grups. Fer les coses en grups és més xulo!

Joan Checa

FOTOS 6èA

A matemàtiques, estem treballant els percentatges i vam fer una activitat molt significativa. Cada persona havia  de portar un catàleg. Havíem d’escollir productes i aplicar descomptes: 15%, 2X3, etc… Seguidament, havíem de fer el càlcul per saber el preu final i finalment l’havíem d’anotar en una taula de recollida de dades.

Sebastian

FOTOS 6èB

Publicat dins de General | 2 comentaris

OBSERVEM FLORIDURES

A medi natural vam fer una activitat els de 6èA. Vam anar al laboratori amb la professora. Ens vam asseure i vam començar a observar floridures.
Tots vam portar diferents menjars amb fongs, vam agafar-ne un tros petit i vam veure a través d’un microscòpic què passava i què hi veiem a dins.
L’activitat ens va semblar molt divertida a tots.

Nina Contreras

FOTOS 6èA

El divendres  26 d’ octubre, a medi natural, els alumnes de 6èB vam anar al laboratori per observar com són les floridures  microscòpicament. Quan estàvem en el laboratori vam deixar les floridures que vam portar damunt de la taula i vam començar  a observar-les amb el microscopi. Quan  vam acabar vam tornar a la classe i ens vam posar a fer la fitxa. A tots els de la classe ens va agradar molt l’ activitat.

Mario Bernabé

FOTOS 6èB

Publicat dins de General | 1 comentari

TREBALL DE RECERCA

Els alumnes de sisè, a Medi Social estem fent un PowerPoint de diferents fenòmens naturals com:

-Terratrèmols
-Volcans
-Tsunamis
-Huracans
-Desglaç dels pols
-Formació de muntanyes

Hem d’explicar diferents continguts en el nostre PowerPoint:

-Què és?
-Causes
-Conseqüències
-Exemples
-Fotografies
-Web grafia/bibliografía

Quan haguem acabat el nostre PowerPoint, farem en grup una exposició oral i explicarem el nostre treball.

Adrià Alonso Silva

FOTOS 6èA

Els alumnes de 6è hem fet un PowerPoint en grups cooperatius sobre fenòmens naturals de la terra.

Cada grup ha fet un fenomen natural diferent; terratrèmols, volcans, tsunamis, huracans, ciclons, el desgel dels pols i la formació de muntanyes. Cada treball explica: què és?, causes, conseqüències,  també inclou exemples i fotografies.

En finalitzar el treball, cada grup l’ha exposat a la classe.

Pol Santín

FOTOS 6èB

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EL CABDELL DE LLANA. ACTIVITAT DE TUTORIA

A Tutoria, el divendres a la tarda, a 6é A vam fer una activitat que es tractava de llençar una bola de llana i qui llençava la llana havia de dir una frase positiva sobre ell per tot el grup i així ho vam fer tots fins que no va quedar ningú. Al final, el resultat eren liníes creuades de llana que formaven una gran xarxa.

Roman Muñoz

FOTOS 6èA

Un Dijous a última hora de la tarda, els nens i nenes de 6è B, vam fer una rotllana al centre de la classe. Un company començava agafant el cabdell de llana per l’extrem; a continuació havia de dir una cosa bonica d’ell mateix i després havia de passar el cabdell a un company dient el seu nom. En acabar l’activitat, es fa formar una teranyina o gran xarxa amb la llana. Amb aquesta activitat, hem treballat que tots tenim coses positives que oferir als companys.

Inés Arjona

FOTOS 6èB

Publicat dins de General | 2 comentaris

TREBALLEM LES MATEMÀTIQUES MANIPULATIVAMENT

En l’escola estem treballant les fraccions i fem servir materials com els policubs i fraccions unitàries. Amb els policubs estem treballant les fraccions d’una quantitat. Les fraccions unitàries serveixen per ajuntar-les i crear noves fraccions, per veure les fraccions que hi caben dins d’altres fraccions, per sumar i restar fraccions amb diferent denominador…

Yi Jun Chen

FOTOS 6èA

Aquest trimestre a matemàtiques estem estudiant les fraccions i hem fet diferents activitats.

Vam usar unes pizzes de cartró per entendre la fracció impròpia i el nombre mixt.Les fraccions unitàries les vam practicar amb unes peces de plàstic amb les fraccions escrites, van comparar fraccions, trobar fraccions equivalents i sumar i restar fraccions amb diferent denominador. També hem fet un tangram, per treballar la fracció com a part de la unitat. Per fer l’activitat calia seguir les  instruccions i  tallar bé unes peces de paper que juntes formaven un quadrat.

Sergi

FOTOS 6èB

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TANGRAM

Aquests dies estem treballant les fraccions. Avui hem fet una activitat molt divertida! Hem construït un “puzle” d’un tangram. Aquest joc consistia en seguir les instruccions que et donava el dossier i anar formant un quadrat amb vàries formes geomètriques dins.

Max Ordoyo Conroy

FOTOS 6èA

FOTOS 6èB

Publicat dins de General | 5 comentaris