És una metodologia on s’organitzen els alumnes en petits grups heterogenis. Cada setmana es proposen quatre activitats diferents, dissenyades i plantejades perquè els nens i nenes les puguin dur a terme autònomament, respectant així el ritme d’aprenentatge de cada alumne i la mestra pugui fer una atenció més individualitzada en aquella proposta que més ho requereixi, així com també a aquells alumnes que ho necessitin.
Cada grup al llarg de la setmana passa per les quatre propostes:
- Proposta 1 on els nens i nenes amb les seves accions desenvolupen el raonament i llenguatge lògico-matemàtic.
A través de la interacció constant amb els objectes van adquirint un concepte de quantitat que parteix de l’observació i interacció amb l’entorn.
A partir de jocs i l’ús de materials manipulables; on els puguin relacionar, classificar, ordenar, agrupar i establir correspondències.
- Proposta 2. On s’ofereixen propostes de consciència fonològica que permetran als nens i nenes adquirir un coneixement i domini més ampli de la llengua.
Els infants van prenent consciència de com parlen, descobreixen la relació entre lletres i sons en contextos significatius i funcionals, a través de jocs i activitats de llenguatge.
- Proposta 3. Jocs motrius
Varietat de propostes que permeten desenvolupar diferents habilitats: coordinació òculo-manual, exercitar musculatura de dits i mans, desenvolupar més o menys pressió en els diferents estris…petits aprenentatges que donaran lloc a d’altres com és l’escriptura.
- Proposta 4. Grafisme
Oferir activitats on l’infant vagi adquirint les habilitats manuals necessàries per arribar a dominar el traç. Un traç que de mica en mica anirà dotant de significats per representar formes, objectes, lletres, nombres o qualsevol altre element.