LLEGIM?

Des de l’escola, tenim clar que la lectoescriptura és un aprenentatge fonamental pels nostres alumnes, tant a nivell cognitiu com afectiu.

Llegir no només és la capacitat de descodificar un text i entendre el seu significat, el seu paper va més enllà.

La lectura facilita l’adquisició del llenguatge, augmenta el vocabulari, estimula la capacitat d’atenció i concentració, desenvolupa la creativitat i la fantasia, així com la imaginació, els ajuda a conèixer el món que els envolta…

L’aprenentatge de la lectura i l’escriptura ha de ser un procés atractiu.

A classe, diàriament fomentem estones de lectura de contes i llibres, per tal de desenvolupar les seves habilitats lectores.

També els ajudem a ser conscients de la importància d’aprendre a llegir i els oferim activitats engrescadores i motivadores per incentivar el gust per la lectura i l’escriptura.

“IMAGINAR, SOMIAR, APRENDRE, DESCOBRIR, RIURE, EXPLORAR, VIURE….”

Moltes sensacions i emocions, que experimenten els nens i nenes de PRIMER a partir de contes, llibres, làmines, murals, jocs…..

HO VOLEU VEURE? Cliqueu la imatge.

“Els artistes”

 

A Educació Infantil cada setmana fem una sessió d’ expressió plàstica que hem anomenat “Els artistes”. Fem propostes per apropar els infants a l’apassionant món de l’art. Pretenem que coneguin diferents artistes; algun aspecte rellevant de la seva vida, algunes de les seves obres i la seva manera de treballar.

Creiem que és una eina a l’escola per aprendre a parlar i a pensar tot mirant l’art, aprendre a observar el món, prendre consciència de l’entorn, estimular la creativitat i la imaginació.

  • Els oferim propostes perquè a partir de l’experimentació i observació de les obres coneguin i aprenguin diferents tècniques plàstiques com: el retallat, l’esquitxat, l’estampació,..
  • Treballin diferents continguts com: el color, les línies, les figures geomètriques, la figura humana, etc
  • I aprenguin a utilitzar diferents materials com: les aquarel·les, les ceres, la pintura, etc….

Aquest trimestre hem descobert en JOAN MIRÓ. Els nens i nenes de P5 hem conegut algunes de les seves obres com: “La Ballarina”, “Signes i constel·lacions”… Hem fet escultures inspirats en l’ estil de Miró, creant quadres propis tenint en compte elements i tècniques que ell feia servir i que fan tant característiques les seves obres.

Ens ho hem passat molt bé descobrint a aquest artista!!!

Podeu veure les creacions que han fet els nens i nenes de P5 clicant la imatge.

It’s English time!

Ja fa molts anys que a Ed.Infantil vam iniciar l’aprenentatge de l’anglès ja que creiem en la importància de fer una introducció a aquesta llengua ja en les edats més primerenques, aprofitant així integrar-la d’una manera natural i espontània.

El que pretenem durant les sessions d’anglès és que els nens i nenes vagin interioritzant estructures bàsiques d’aquesta llengua a partir de rutines i situacions habituals d’aula, així com també la comprensió oral i l’adquisició progressiva de vocabulari a partir de contes, jocs i cançons.

A l’aula de P4 ens acompanya la nostra mascota “Dizzy” que ens anirà presentant diversos contes i/o històries per introduir els temes tractats.

Durant aquest més d’octubre i novembre a la classe de P4 hem treballat el conte “Go away, big green Monster!”. Un conte que ens ha permès introduir el vocabulari de les parts de la cara i dels colors dins el context de HALLOWEEN  un tema que ha engrescat molt als nens i nenes. Finalment hem creat els nostres propis monstres!! Mireu que xulos ens han quedat.

Cliqueu a la foto per veure els vostres fills/es fent l’activitat.

ELS PRIMERS DIES D’ESCOLA DELS NENS I NENES DE P3

Ja fa unes setmanes que els nens i nenes de P3 van començar l’escola. Aquest fet és un esdeveniment important per als nens i nenes de 3 anys i necessiten passar un període d’adaptació, ja que per ells és una situació nova.

L’infant s’ha d’habituar i ha d’ anar descobrint uns nous espais, persones, horaris, jocs, hàbits, etc. És per això que, durant els primers dies d’escola, fem una adaptació horària i deixem que cada nen/a busqui el seu espai i el seu joc lliurement, segons els seus interessos o gustos.

Les mestres en tot moment els acompanyem emocionalment segons les necessitats de cada infant i els oferim diferents propostes de joc.

Un cop passats uns dies, cada cop els nens i nenes es senten més segurs i vinculats a l’escola i dia rere dia, l’escola serà per a ells/es una segona casa.

Us deixem un recull de fotos perquè pugueu veure als vostres fills/es durant aquests primers dies d’escola. Cliqueu la imatge per veure-les.

L' ADAPTACIÓ DE P3 | Comunitat Petits