ELS PASTORETS DEL NENS I NENES DE 4rt!

0

Amb el Nadal… arriben pastorets, dimonis i angelets!

Enguany, aquesta representació teatral amb origen a l’edat mitjana, l’ha portat a terme l’alumnat de 4t. El guió escollit ha estat una adaptació de Josep Maria Folch i Torres, un text fresc i divertit. Els nens i nenes han fet un gran treball de memorització, expressió gestual i corporal… i de passada han gaudit d’allò més!

EXCURSIÓ DELS NENS I NENES DE CM A LES COVES DE SERINYÀ: ESTUDIEM I VIVIM LA PRE-HISTÒRIA! :-)

0

Com es vivia a Catalunya durant el Paleolític? Teniem el mateix paisatge? I els mateixos animals? Què feien els humans per sobreviure?
Els nens i nenes de 3r i 4t hem visitat les coves de Serinyà per donar resposta a aquestes preguntes i moltes d’altres. A més, ens hem divertit posant en pràctica algunes de les activitats de la vida quotidiana dels nostres ancestres.
Hem pogut comprobar que ser un humà durant el paleolític no era gens senzill!

Playing to be actors/El joc de ser actors al CM :-) : CINDERELLA.- Once upon a dream.

0

 

Nadal! L’Amic invisible al CM :-)

0

Les festes de Nadal ! Com cada any, a Cicle Mitjà vam dedicar una estona a fer l’amic invisible.

 

Els nens i nenes van gaudir molt dels diferents regals, que van crear ells mateixos amb diferents materials i molta imaginació.

 

Esperem que gaudiu veient aquestes imatges.

 

Aiguamolls de l’Empordà: CM observant la Natura ;-)

0

Finalment, els nens i nenes de cicle mitjà vam poder dur a terme l’esperada sortida als Aiguamolls de l’Empordà.

Vam tenir un dia molt assolellat i la tramuntana ens va donar treva.

La sortida va consistir en una petita ruta per una de les zones d’aquest espai protegit, al llarg de la qual vam poder observar alguns dels ocells que havíem treballat a classe, a més d’altres animals que no esperàvem veure. Equipats amb prismàtics i des de dins dels refugis per observar la fauna, ens vam convertir en ornitòlegs per un dia.

ELS NENS I NENES DE 3er VISITEN ANTIC HOSPITAL DE SANTA CATERINA :-)

0

Aquest mes de novembre hem visitat l’antic hospital Santa Caterina. Ens han fet una visita guiada molt interessant, on hem descobert l’origen de l’hospital i hem conegut quin ús se’n fa actualment. Entre altres coses, hem pogut observar un quadre enorme de Martí Alsina, que hem anat descrivint comentat entre tots.

També hem pogut entrar en una farmàcia antiga i veure els recipients i estris que es feien servir antigament.

 

ELS NENS I LES NENES DE 4rtA VISITEN L’ANTIC HOSPITAL DE STA. CATERINA ;-)

0

Fa uns dies vam anar a visitar l’Antic Hospital Santa Caterina de Girona ( actual edifici de la Generalitat de Catalunya). Ens ha agradat moltíssim conèixer nous llocs de la nostra ciutat i  veure com era la medicina fa uns anys enrere.  Ens van fer moltes explicacions sobre com es feien els medicaments;  i nosaltres desperts per la curiositat, vam fer moltes preguntes!

De la farmàcia no podem oblidar les balances per pesar, les gerrers per guardar els medicaments, el cordalier amb els seus pots de vidre bufat i la rebotiga.

Després d’admirar el Pati de les Magnòlies vam conèixer a Francesc Macià i el mobiliari  present en la fotografia penjada al vestíbul d’aquest antic hospital.

Els nostres avis i àvies segur que ens podrien explicar molts records d’aquest edifici , un dels més importants a la nostra ciutat.

ELS NENS I NENES DE 3er VISITEN L’AJUNTAMENT DE GIRONA :-)

0

Els de 3r han visitat l’Ajuntament de Girona! A banda d’aturar-se una estona a observar els gegants i els capgrossos que estan exposats a l’entrada, els nens i nenes han après un munt de coses sobre aquesta institució: des de la iconografia relativa a la ciutat i al propi ajuntament, fins a les tasques que s’hi porten a terme i quin és el seu funcionament. Per entendre-ho bé, els nens i nenes han portat a terme una representació dins la sala de plens: s’han repartit en tres partits polítics, han fet propostes de millora sobre un tema que se’ls ha presentat i finalment han votat. S’ho han passat d’allò més bé!

ELS NENS I NENES DE 4rt A CELEBREN LA CASTANYADA AMB TOTA L’ESCOLA ;-)

0

Encara que la pluja ens va voler fer una mala jugada, vam poder celebrar la Castanyada. Ens ho vam passar d’allò més bé ballant les danses i menjant castanyes! Els mestres de l’escola ens van preparar una sorpresa: ballar també una dansa!  Va ser una gran tarda!

FITA ;-)

0

Fita ens va obrir les portes de casa seva i amb molta amabilitat ens va respondre les nostres preguntes. Vam poder gaudir de contemplar la creativitat i la destresa d’un gran artista gironí.

Go to Top