Déu Mercuri

mercuri

En aquesta escultura podem apreciar que parlaré de Mercuri, el podem identificar per els seus símbols: el caduceu, la talaria, la tortuga, la lira, el gall i la serp. Mercuri era el missatger dels Déus Olímpics, déu del comerç, dels lladres, dels viatgers, dels esports, dels atletes, dels creuaments de fronteres, del peix i guia de l’inframón. Era fill de Zeus i Maia. Nasqué en una cova de Cil·lene i poc després s’escapa del bressol, robà tot un ramat de vaques pertanyents a Apol·lo i les menà a Pilos, on en sacrificà dues, en menja una part i amagà les altres en una cova. En tornar a Cil·lene trobà una tortuga, en buidà la closca i amb ella inventà la lira afegint-hi cordes confeccionades amb budells de vaca. Apol·lo descobrí el lladre de les vaques gràcies a les seves dots endevinatòries i portà Mercuri davant Zeus perquè imposés justícia.

Però al final Apol·lo acordà amb Hermes descanviar les vaques per la lira. També la siringa fou inventada per Hermes, que la lliurà igualment a Apol·lo a canvi del seu caduceu d’or i d’algunes nocions d’art endevinatòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *