Cavall de Troia

esp_xvii09

Això és un llenç de l’artista madrileny Juan de la Corte que situa l’escena en un marc d’arquitectures clàssiques, de tan sols 140 x 238 cm, com si ens trobéssim a la Roma incendiada de Neró del segle I. En aquesta pintura observem en un costat de la imatge veiem els grecs sortint del cavall de fusta saquejant la ciutat de Troia.

El cavall de Troia Segons Homer, es tractaria d’una expedició de càstig per part dels aqueus, el casus belli hauria estat el rapte (o fugida) d’Hèlena d’Esparta pel príncep Paris de Troia.

El setge de Troia va durar deu anys. Els grecs van idear una nova estratagema, un gran cavall de fusta buit. Va ser construït per Epeu i ho van ocupar soldats grecs encapçalats per Odisseu. La resta de l’armada grega va fingir partir i un espia grec, Sinó, va convèncer als troians que el cavall era una ofrena a Atena. Tot i els advertiments de Laocoont i Cassandra, els troians van introduir el cavall a la ciutat i van fer una gran celebració i, quan els grecs van sortir del cavall, la ciutat sencera estava sota el somni de la beguda. Els guerrers grecs van obrir les portes de la ciutat per permetre l’entrada a la resta de les tropes i va ser saquejada sense pietat alguna.

Save

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *