El combat entre Hèctor i Aquil·leu

hqdefault
Pàtrocle va morir a mans d’Hèctor, per què va volguer combatre contra ell, encara que Aquil·leu li va dir que no. Hèctor arrebatà les armes que duia Pàtrocle, que eren d’Aquil·leu, i aquest va voler venjança. La mare d’Aquil·leu, Tetis, va manar a Hefest que fés les armes més brillants que hagués fet mai. Tetis li va dur les armes a Aquil·leu, dolgut i furiós per la mort del seu amic Pàtrocle, i a més, furiós de que Hèctor s’endús les seves armes. Aquil·leu va sortir del seu amagatall, i matant a centenars de troians, es va dirigir al palau de Príam. Hèctor va anar a despedir-se d’Andròmaca i del seu nadó, sapiguent ja que li arribava la mort. Quan van ser ja a palau els dos herois, es van mirar i a continuació Minerva va fer un fals Paris per ajudar a Aquil·leu. Hèctor, reconfortat de tenir al seu “germà” al costat va dir: “Ànims, germà. Lluitem contra Aquil·leu! Hèctor continuà: “Aquil·leu! Un dels dos ha de morir aquí, així que si tu mors, et treuré les teves armes, però si moro jo, hauràs de deixar que la meva família em dongui sepultura! Aquil·leu es va negar, i li va dir que els corbs i els gossos es menjarien el seu cadàver, mentre que ell l’arrastrava tres vegades al voltant de la tomba de Pàtrocle. Va començar el combat, Hèctor va llançar la llança a Aquil·leu, però es va clavar a l’escut d’aquest. Héctor va cridar: “Paris! Una altra llança! Aleshores es va donar compte que era un trampa dels déus, i va veure que la seva mort s’apropava. Hèctor va empunyar la seva espasa i va córrer cap a Aquil·leu. La fatalitat s’apropava a cada metre que Hèctor corria, i quan va ser davant d’Aquil·leu, aquest li clavà la seva llança a la gola. Hèctor va caure, ensangonat, agafant la sorra amb totes les seves forces, i li va dir a Aquil·leu amb veu apagada: ” Si us plau, no insultis el meu cadàver i entrega’l al meu pare…” Però Aquil·leu no va fer cas. El va despullar, va cordar-lo al carro i va començar a donar-li voltes arrossegant-lo pel terra. Després d’uns dies, Príam va anar a buscar el cos d’Hèctor a la cabana d’Aquil·leu, i així li va donar sepultura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *