Aiax el Gran

A la foto podem veure a una dona, i dos homes. L’home que porta el casc i l’escut porta un altre home sobre seu.  Aquests són :

-La dona és Atenea

-L’home que esta al costat a la esquerra és Hermes

-L’home del mig és Aiax amb el cos mort de Aquil·leu.

El que estan fent, és emportar-se el cos d’Aquil·leu a la seva tomba, en honor d’Aquil·les, els aqueus i van construir un enorme túmul a la platja de Troia. Els seus ossos es van barrejar amb els de Patrocle, i es van celebrar jocs funerals en el seu honor . Després de la mort d’Aquil·leu,   Aiax va fer el lloc de pare amb el fill d’Aquil·leu, i el va críar com si fos fill seu.

Àiax demana que s’executi a Helena com a càstig del seu adulteri, però la seva petició provoca la ira dels atrides contra ell. Odisseu aconsegueix que la noia es retorni a Menelau. Aleshores Àiax reclama com a part del botí el Pal·ladi. Però Odisseu instigat pels atrides, se les enginya perquè es refusi la seva petició. Àiax amenaça venjar-se de Menelau i Agamèmnon, que s’han d’envoltar d’una guàrdia. L’endemà es troba el cos d’Àiax travessat per la seva pròpia espasa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *