Pinotxo

Estem acabant de llegir el conte de Pinotxo. Aquest conte impressionant ens ha acompanyat durant tot el primer trimestre. Ara que l’acabem de llegir, desitgem que serveixi per a fomentar la lectura, la bona lectura. Volem escriure algunes curiositats sobre el conte.

L’autor del conte es deia Carlo Lorenzini però va signar el llibre com a Carlo Collodi .

El passat dia 7 de juliol de l’any 2011 el conte de Pinotxo va complir 130 anys.

El conte de Pinotxo va ser publicat per capítols en una revista que portava per nom Giornali dei Bambini. L’autor volia acabar d’escriure’l diverses vegades. Per fer-ho va programar la mort del protagonista que s’intueix en diversos capítols. Els milers de cartes de nens i nenes italians que demanaven un nou capítol va fer que edités 36 capítols.

A la Toscana trobareu un parc temàtic dedicat al personatge de Pinotxo. No deixeu de visitar-lo si viatgeu a Itàlia. Està a 60 km de Florència , ciutat natal de l’escriptor Carlo Lorenzini. El poble on hi ha el parc és Pescia-Collodi. L’autor del conte va agafar com a pseudònim el nom d’aquest poble de la Toscana.

El tutor d’aquest curs de cinquè ha llegit 46 vegades en veu alta aquest text i encara té ganes de tornar-lo a llegir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *