Category Archives: Ciència

Conferència sobre “Les set meravelles del món”

La nostra companya Laura ens ha fet una conferència sobre les “Set meravelles del món”. Ella portava molt ben preparada la conferència i ens ha possibilitat amb l’ajut d’un mapa anar situant les informacions arreu del món. La conferència, molt ben plantejada per la Laura, ens ha fet pensar en les coses ben fetes que perduren al llarg del temps. Moltes felicitats Laura.

Conferència sobre “El riu Llobregat”

Els nostres companys Xavier i Albert ens han fet una molt interessant conferència sobre el riu Llobregat. Ells es van proposar treballar a fons el tema per a poder-nos explicar la importància d’aquest riu tant proper però a la vegada tant desconegut. Moltes felicitats per la vostra feina.

Conferència sobre Internet

El passat divendres, els nostres companys Bernat , Sasha i l’Eduard  ens van fer una conferència sobre Internet. Va ser molt interessant ja que vam poder comprovar que des de 1956 l’evolució d’aquest recurs informàtic no ha fet més que evolucionar i créixer. De fet els conferenciants ens van demostrar que s’ha fet imprescindible.Moltes gràcies i felicitats.

Conferència sobre “L’hormona del creixement”

L’Anna V. va fer una impressionant conferència sobre l’hormona del creixement. Ella portava molt ben preparada la informació per tal que tota la classe conegués aquesta hormona i els tractaments que es fan per tal de possibilitar que molts nois noies puguin créixer. Va ser una sessió molt emocionant ja que el vídeo final que havia preparat ens va fer veure a l’Anna el molt valenta que és i com en sap de sortir-se’n amb optimisme de tot allò que per a altres persones seria un problema. Moltes gràcies Anna.

Conferència sobre “la diabetis”

Les nostres companyes Judith i Laia ens han fet una molt interessant conferència sobre la diabetis. Allò que ens han explicat ha estat molt correcte a nivell científic i molt optimista a nivell emocional. A l’acabar la conferència elles tenien una sopresa per a tots i totes. Ens han convidat a menjar un pastís sense sucre. Era boníssim. Felicitats noies.

Conferència sobre Benavarri


En Marc C. ens ha fet una interessant conferència sobre Benavarri. Aquest poble de la Ribagorça és molt bonic i té un passat ple d’història. La conferència tenia moltes entrevistes a ciutadans d’aquell poble. Amb elles hem pogut escoltar el parlar del habitants d’aquella comarca de la província d’Osca. Al finalitzar la conferència, en Marc ens ha regalat unes xocolatines d’una de les fàbriques de Benavarri. Moltes gràcies i felicitats per la conferència.

Treballem les taules i les gràfiques

A matemàtiques estem treballant les taules i les gràfiques. Treballem les taules per a organitzar informacions molt grans i amb moltes dades. Trobem maneres de representar gràficament aquestes dades de tal manera que tothom pugui llegir allò que hem fet en un gràfic.

Enllaç al web Fora d’Òrbita

El lloc web Fora d’Òrbita recull cada més els fets astronòmics més rellevants. Compta també amb la publicació d’una carta celest mensual que pot servir-nos per a orientar-nos aquestes nits tant estelades. La pàgina l’elaboren la Rat Parellada i en Carles Schnabel de Sant Esteve Sesrovires. Aneu-hi, no us defraudarà. La imatge que il·lustra aquest article la va fer l’Arnau D. A. fotografiant els planetes Venus i Júpiter. La imatge de sota l’ha portat l’Arnau A. Moltes gràcies.