Category Archives: Projecte de la terra a la taula

Ferran Adrià té el nostre llibre “De la Terra a la Taula”


A tots i totes ens alegra saber que Ferran Adrià ja té a les seves mans el llibre “De la Terra a la Taula” que hem fet a l’Escola al llarg d’aquest curs.

Una mare, la mare de la Carla dels Cargols, li ha fet arribar i està encantat:

Aquest llibre, segons paraules textuals, “és un exemple. Un exemple de com s’haurien de fer les coses: apropar la cuina a la societat, als nens i nenes des de petits”. Ferran Adrià

Felicitats a tots i totes

Un tomb per l’Escola


El dia de la Festa de Sant Jordi, vam enregistrar aquest vídeo. El recorregut que vam fer va ser per tots tres edificis de l’Escola. Fa goig veure la feina realitzada. Felicitats a tots i totes.

Vols acabar un micro relat de Pere Calders…!

L’Editorial Grup62 de Barcelona ha convocat un concurs on es pot finalitzar només amb 140 caràcters un micro relat de l’escriptor Pere Calders. Aquesta notícia l’hem comentat a classe, ja que aquest any hem fet micro relats inspirats en els que ell va fer i que vam conèixer. Per participar al concurs cal que algú que tingui Twitter inscrigui el final del micro relat. Si no en teniu podeu deixar-lo com un comentari en aquest article. El farem arribar d’alguna manera a l’Editorial. Enllaç a les bases del concurs. Aquí  us exposem el micro relat que s’ha d’acabar.

“…Un dia, només per provar què passava, amb un esperit
arrauxat d’aventura, vaig travessar un carrer amb el semàfor
en vermell. No ho aconsellaria pas a ningú! No tan sols em van
atropellar dos vehicles alhora sinó que vaig haver d’aguantar
uns insults d’aquells que deixen tota la família en entredit. Ara,
amb la lliçó apresa…”
Pere Calders, “Per si algú m’escolta”, dins L’honor a la deriva (Barcelona:
Edicions 62, 1992); reproduït a Pere Calders, Tots els contes (Barcelona:
labutxaca/Edicions 62, 2011), p. 983

Arriba la collita…!

Després de mesos de treball, el passat divendres vam collir allò que havíem sembrat fa dies i dies. Amb molt de goig vam portar els nostres treballs a l’equip de compaginacio del llibre de Sant Jordi d’enguany. Els nostres treballs estaven acabats per a integrar-se en el conjunt de treballs realitzats entorn del projecte “…De la Terra a la Taula…”. Hem treballat l’escriptura literària amb els textos del “Si jo fos..” i els “Microrelats” homenatge a Pere Calders i a Carme Ruscalleda .

Hem entès la importància de l’oli d’oliva a Esparreguera i la seva tradició encara no perduda del tot.

També hem elaborat un treball de calendari sobre els productes de proximitat i de temporada i els fets tradicionals relacionats amb el menjar.

Així doncs estigueu ben preparats per a llegir i veure la collita feta amb molta il·lusió, feina en equip i amb ganes d’aprendre.

Un ou d’estruç…!

Avui hem anat al restaurant La Múrgula, on els pares de l’Asier ens han rebut molt amablement. Allà tenien preparat un gran ou d’estruç que ens han deixat tocar, mirar i olorar. Un cop hem fet això els pares de l’Asier han cuit l’ou i ens l’han deixat tastar amb un pa boníssim. De part de tota l’escola i dels nois i noies de la Classe els donem moltes gràcies.

El pa de l’Arc de Sant Martí…

Els nens i nenes de la Classe de l’Arc de Sant Martí ens han portat a la classe un pa fet per ells mateixos. Ens ha agadat molt menjar-nos-el i admirem la traça que han tingut a l’hora de fer-lo al Forn Borràs. Hem sabut que van quedar-se a l’Escola a dormir per anar a veure la feina dels forners de matinada. Dins del pa que hem tallat en 26 bocins hi havien posat un missatge molt interessant on es notava que havien pensat molt bé allò que ens venien a explicar.

Moltes gràcies doncs als nens i nenes de la Classe de l’Arc de Sant Martí i a la Rosa.

Ferran Adrià i elBulli…taller de creativitat

El passat dilluns dia 5 de març vam anar al Palau Robert de Barcelona a veure l’exposició “Ferran Adrià i elBulli”. Ens va agradar molt la proposta de creativitat i llibertat que proposava l’equip de cuiners d’aquest imponent restaurant. Aprofitant la visita vam realitzar també un taller de creació culinària que vam trobar també molt interessant.

La Carme Ruscalleda ens visita…

El dia 23 de febrer la Carme Ruscalleda va venir a l’Escola i va respondre  les nostres preguntes.

Encara avui ressonen les paraules de la Carme que va expressar amb una gran força i convicció. Després de la seva visita aquest és el missatge que la Carme ha fet arribar a l’Escola. Podem estar-ne molt contents i contentes. És un honor que les persones que ens visitin ens vegin així . Segur que som així.

Des de Sant Pol, no ens en podem estar de felicitar-vos per la tasca docent que desenvolupeu.

Tan el meu home con jo mateixa, vàrem quedar admirats de la il·lusió que despreneu els mestres i les mestres i naturalment els vostres alumes ordenats, receptius i atents a la nostra visita. Una abraçada plena d’admiració des de Sant Pol de Mar.

Carme i Toni

Reproduïm també les respostes que la Carme ha fet arribar a la nina després que aquesta el dia de la conferencia li donés unes galetes fetes per ella.

Molt admirada i estimada Nina!

Les galetes són molt boniques i molt bones!!!!!!

Moltes gràcies des de Sant Pol de Mar.

Carme

La Nina li deia…

Hola Carme, sóc la Nina.

M’alegro que t’hagin agradat les meves galetes, les ha provat algú més?

Espero algun dia poder venir al teu restaurant i provar el vostre menú degustació.

Una abraçada i moltes gràcies per haver vingut a la nostra escola.

NINA

La Carme responia…

Sí Nina!

Ahir a la tarda les vàrem berenar amb la meva filla i la meva néta de 5 anys!

A totes ens varen agradar molt!

Una abraçada, guapa!

Carme

?