Category Archives: Interès per la lectura

Emili Teixidor

Des  de l’Escola  hem enviat el nostre condol per la pèrdua de l’ escriptor Emili Teixidor. El seu llegat, les seves paraules , els seus llibres reviuran per sempre entre els nens i nenes de la nostra Escola. Tenim un record molt viu de la  visita que ens va fer el curs passat.

Pere Calders

Cançons de la veritat oculta from Raul Cuevas on Vimeo.

Després del treball realitzat amb els micro relats volent semblar-nos a l’escriptor Pere Calders, van sorgint moltes iniciatives que aniran recordar-nos fins el mes de setembre l’aniversari del naixement d’aquest gran escriptor. Ahir mateix els familiars d’en Pere Calders van fer públiques unes imatges de la vida a l’exili de l’autor. Són diverides i per això les compartim aquí.

Premi al Certamen Literari Sant Jordi 2012

El passat divendres vam assistir amb molta il·lusió al lliurament dels premis del Certament Literari Infantil i Juvenil Sant Jordi 2012. Tots vam estar molt contents quan vam saber que no només érem finalistes sinó que havíem guanyat el premi. Moltes gràcies a tots i totes.

Diada de Sant Jordi 2012

Avui al matí hem explicat a classe tot allò que ens havia semblat la festa de l’Escola del passat diumenge. Tots estàvem molt contents i hem recollit molts comentaris positius sobre la feina feta. Després del pati hem anat a veure les paradetes de roses i llibres dels carrers d’Esparreguera. Ens ha agradat molt. El campanar tenia una gran senyera! Ens hem fet una fotografia a l’escala de l’església. Hem fet una visita a l’exposició d’aquarel·les del senyor Joaquim Ridao. Pel carrer hem trobat moltes persones comprant les roses i els llibres. Quina gentada!Aquest dia hem tingut molts regals. La Maria ens ha regalat un pa de Sant Jordi que menjarem aquesta tarda. A l’arribar a l’Escola la Maite ens ha regalat un llibre de receptes de cuina per la classe. I per acabar en Joan ens ha dit que ” …la felicitat és per compartir-la amb els altres…”. Impressionant.
Molt bona Diada de Sant Jordi.

2012 any…

Cada any es dedica a commemorar fets importants a nivell mundial o local. En relació a la nostra Escola cal recordar dos fets que ens toquen d’aprop. L’any 2012 és l’any del cooperativisme.

També se celebra el centenari del naixement de Pere Calders. Aquest escriptor havia mantingut una relació estreta amb l’Escola El Puig. Aquest proper setembre se celebra l’aniversari.

Pinotxo

Estem acabant de llegir el conte de Pinotxo. Aquest conte impressionant ens ha acompanyat durant tot el primer trimestre. Ara que l’acabem de llegir, desitgem que serveixi per a fomentar la lectura, la bona lectura. Volem escriure algunes curiositats sobre el conte.

L’autor del conte es deia Carlo Lorenzini però va signar el llibre com a Carlo Collodi .

El passat dia 7 de juliol de l’any 2011 el conte de Pinotxo va complir 130 anys.

El conte de Pinotxo va ser publicat per capítols en una revista que portava per nom Giornali dei Bambini. L’autor volia acabar d’escriure’l diverses vegades. Per fer-ho va programar la mort del protagonista que s’intueix en diversos capítols. Els milers de cartes de nens i nenes italians que demanaven un nou capítol va fer que edités 36 capítols.

A la Toscana trobareu un parc temàtic dedicat al personatge de Pinotxo. No deixeu de visitar-lo si viatgeu a Itàlia. Està a 60 km de Florència , ciutat natal de l’escriptor Carlo Lorenzini. El poble on hi ha el parc és Pescia-Collodi. L’autor del conte va agafar com a pseudònim el nom d’aquest poble de la Toscana.

El tutor d’aquest curs de cinquè ha llegit 46 vegades en veu alta aquest text i encara té ganes de tornar-lo a llegir.

Un xic de poesia…per Nadal

Avui hem repartit a classe un recull de poemes de Nadal. Nois i noies han explicat que a casa de cadascú es manté el costum d’aprendre’s un poema i recitar-lo a casa per festes. Els hem tret de la pàgina web d’Àngel Daban. Podeu consultar-hi un gran recull i d’altres propostes.

Matilda

Aquesta setmana hem llegit a classe un fragment del llibre de Roald Dahl “Matilda”. En aquest fragment la nena demana al pare un llibre per llegir i el pare li diu que no cal que s’hi escarrassi que ja té la televisió per a distreure’s. Matilda ens fa pensar en la importància de la lectura per a poder viatjar molt, molt lluny. Tal i com vam fer amb Charlie i la fàbrica de xocolata, ens hem fixat en el caràcter dels personatges d’aquesta història i la relació que tenen amb el menjar.