Category Archives: Festes tradicionals

Diada de Sant Jordi 2012

Avui al matí hem explicat a classe tot allò que ens havia semblat la festa de l’Escola del passat diumenge. Tots estàvem molt contents i hem recollit molts comentaris positius sobre la feina feta. Després del pati hem anat a veure les paradetes de roses i llibres dels carrers d’Esparreguera. Ens ha agradat molt. El campanar tenia una gran senyera! Ens hem fet una fotografia a l’escala de l’església. Hem fet una visita a l’exposició d’aquarel·les del senyor Joaquim Ridao. Pel carrer hem trobat moltes persones comprant les roses i els llibres. Quina gentada!Aquest dia hem tingut molts regals. La Maria ens ha regalat un pa de Sant Jordi que menjarem aquesta tarda. A l’arribar a l’Escola la Maite ens ha regalat un llibre de receptes de cuina per la classe. I per acabar en Joan ens ha dit que ” …la felicitat és per compartir-la amb els altres…”. Impressionant.
Molt bona Diada de Sant Jordi.

Has visitat l’Escola ? I la Classe? deixa un comentari…

Aquesta setmana ha estat molt dura amb els preparatius de la festa…Hem recollit tot el nostre treball i els hem exposat a les parets de les classes..

Tots els treballs estan molt ben fets. Els títols de cada apartat que anava a cada paret els hem decorat molt bé. Hi ha gent que s’ha quedat a l’escola ajudant perquè estigui tot més o menys preparat. Els mestres ens ajuden a fer-ho, quan acabem feines o no tenim res a fer, el Patrici ens dona feines, com mandales, i sobretot feina a penjar moltes coses per les parets

Tots hem col·laborat a preparar l’escola i guarnir-la perquè faci bona vista. Aquest diumenge vindran tots els familiars i amics a visitar l´escola i volem que quedin molt parats amb el nostre treball, per això  hem treballat molt.

Aquest diumenge 22/4/2012  podreu gaudir de tot el nostre treball, podeu venir a la nostra festa de portes obertes de Sant Jordi a Esparreguera a partir de les 12:00 del migdia, la entrada és lliure, pot venir tothom que hi vulgui.

Tothom de l´escola hem treballat molt per aconseguir que quedi al vostre gust, i que gaudiu molt d´aquesta visita. Animeu-vos a venir, us hi esperem!

ESPEREM QUE LA FESTA I TOTS ELS TEBALLS SIGUIN UN ÈXIT.!

FELIÇ SANT JORDI A TOTS I A TOTES!

Avui el Bloc de la Classe del Bruixot servirà de llibre de visites. Us demanem que deixeu un comentari sobre què us ha semblat la Classe, les classes i l’Escola treballant aquest tema “entre la Terra i la Taula”. Moltes gràcies.

Bona mona…!


El trimestre s’acaba, la Vella Quaresma només té una sola cama i el proper divendres donarem pas a la celebració de Pasqua. Des de la Classe del Bruixot us desitgem a tots i a totes uns bons dies de descans. Hem deixat les “Recomanacions per les vacances” a l’espai que trobareu a la columna de la dreta.

Arriba la collita…!

Després de mesos de treball, el passat divendres vam collir allò que havíem sembrat fa dies i dies. Amb molt de goig vam portar els nostres treballs a l’equip de compaginacio del llibre de Sant Jordi d’enguany. Els nostres treballs estaven acabats per a integrar-se en el conjunt de treballs realitzats entorn del projecte “…De la Terra a la Taula…”. Hem treballat l’escriptura literària amb els textos del “Si jo fos..” i els “Microrelats” homenatge a Pere Calders i a Carme Ruscalleda .

Hem entès la importància de l’oli d’oliva a Esparreguera i la seva tradició encara no perduda del tot.

També hem elaborat un treball de calendari sobre els productes de proximitat i de temporada i els fets tradicionals relacionats amb el menjar.

Així doncs estigueu ben preparats per a llegir i veure la collita feta amb molta il·lusió, feina en equip i amb ganes d’aprendre.

Judici al Carnestoltes 2012

Discurs d’acusació contra el Carnestoltes 2012

llegit al judici que s’ha fet avui a les 12 del migdia al pati de l’Escola.

 

Nens i nenes de l’Escola…la Classe del Bruixot…

hem pensat molt i molt  i creiem que:

 

El Carnestoltes és lleig perquè la seva cara fa que no sigui agradable.

No ens ha agradat gaire que ens faci bromes endarrerides.

La roba que porta no li queda gens bé. Està passada de moda. No està ni per anar a la foguera

Amb el cabell que té sembla una noia.

Les bromes han sigut avorrides.

El volem denunciar per lleig.

El Carnestoltes no és divertit. Sembla un vell.

Fa plorar a les cebes de tant lleig com és.

Fa més pudor ara que quan es cremi.

No és digne de ser un Carnestoltes d’una Escola com aquesta.

No es mereix ni que el seu nom comenci amb majúscula.

No es mereix ser rei.

Tothom qui passa pel seu davant es mareja de tant lleig.

 

Per això, la Classe del Bruixot hem decidit…

Que el cremin…!