OBRA DE TEATRE

EL  PETIT  PRÍNCEP

Ja heu  fet l’obra de teatre i ens sentim alleujades, tranquil·les, relaxades, satisfetes, contentes,  felices i hem gaudit molt amb la vostra interpretació. Ja queden enrere els nervis dels dies abans, que si encara falten coses pel decorat,  repassar les cançons, el vestuari,  assajar els finals d’escena,  el maquillatge, la música, els llums…  però tot ho van fer; també heu seguit els nostres consells: interpretar el personatge, parlar amb veu alta i a poc a poc, cantar entonant i  estar callats quan no actuàveu.

Ara, ens agradaria que cada un de vosaltres, expliqués la seva vivència com actor, quan s’han obert les cortines i tu ja no eres tu, sinó : el petit príncep, l’aviador, la guineu, el rei, la rosa , el geògraf … Què has sentit mentre feies l’obra?  Estaves nerviós o tranquil? T’ha agradat el teu personatge? Tenies vergonya? T’ha passat alguna anècdota amb el vestuari o mentre actuaves? Creus que ha sortit bé? Quins comentaris o reaccions heu vist o sentit per part dels companys, mestres o pares?

En fi, suposo que tindreu moltes coses per explicar. Esperem els vostres comentaris

Recordeu sempre: L’essencial és invisible als ulls, només hi veiem bé amb el cor.

 

Publicat dins de General | 1 comentari

ELS MEUS PROBLEMES

En aquest article hi has de penjar els enunciats dels 6 problemes que t’has d’inventar i resoldre els dels companys.

Publicat dins de Problemes | 111 comentaris

SOY INVENTOR

En este artículo puedes publicar tu invento. Recuerda que debes explicar los materiales que has utilizado y el procedimiento para construirlo. (texto instructivo)

Publicat dins de Lengua castellana | 31 comentaris

EL PETIT PRÍNCEP

Llibre virtual: El Petit Príncep
A classe estem llegint el llibre el Petit Príncep i en aquest article hi aniré anotant cites que diu el Petit Príncep i que vosaltres podeu comentar.
Nota: Capítol IV
• “Als grans els agraden les xifres. Quant se’ls parla d’un nou amic, no pregunten mai sobre l’essencial d’ell. No se’ls acut mai preguntar: “Quin to té la seva veu? Quins jocs prefereix? Li agrada col•leccionar papallones?” Però en canvi pregunten: “Quina edat té? Quants germans? Quant pesa? Quant guanya el seu pare?” Només amb aquests detalls creuen conèixer-lo.”

Nota: Capítol V.
• “És una qüestió de disciplina, – em deia més tard el Petit Príncep -. Quan al matí un acaba d’arreglar-se, cal fer curosament la neteja del planeta.”

Nota: Capítol VII
• “Conec un planeta on viu un senyor molt rogenc. No ha olorat mai una flor. No ha vist mai una estrella. No ha estimat mai ningú. No ha fet mai altra cosa que sumes. Es passa el dia dient, com tu: “Sóc un home seriós! Sóc un home seriós!”, cosa que el fa inflar-se d’orgull. Però això no és un home, és un bolet!.”
• “És tan misteriós el país de les llàgrimes…”

Capítol X

Estàs d’acord amb aquesta afirmació? Raona la teva resposta: «És molt més difícil jutjar-se un mateix que jutjar els altres».

Capítol XXI
Que creus que vol dir el secret que la guineu regala al Petit Príncep: Només s’hi veu bé amb el cor. L’essencial és invisible als ulls. Argumenta la teva resposta.

Publicat dins de El Petit príncep | 45 comentaris

ESQUIADA VALL DE NÚRIA

Els dies 1,2 i 3 de febrer anireu, amb els companys de sisè, a esquiar a la Vall de Núria. Aquestes dies fareu coses ben diferents a les que habitualment feu: anireu amb tren cremallera, alguns us posareu  uns esquis per primera vegada, esquiareu i sobretot al principi, caureu moltes vegades, jugareu amb la neu, compartireu el paisatge, les estones de temps lliure, les hores de menjar i dormir…  i us coneixereu millor.
Crec que serà una bona experiència però, alguns més que d’altres, comencen a patir els nervis dels  dies abans de marxar… Què us sembla aprofitar aquest espai per explicar els vostres dubtes,  donar-nos consells, què és el que us fa més il·lusió,  com ens imagineu que serà,… ?

Publicat dins de Vivències | 20 comentaris

CREACIONS, CONSTRUCCIONS I MANUALITATS

Veient les fotografies de l’amic invisible he tingut la idea per a fer aquest nou article. Heu ben demostrat que tots sou uns artistes. Teniu molta imaginació i creativitat per dissenyar i construir diferents objectes i crec que pot ser molt bo compartir aquestes idees entre tots.

En aquest article us convido a explicar, mitjançant un text instructiu, com construir diferents objectes. Podeu explicar el que heu fet per l’amic invisible o altres creacions i manualitats que sabeu fer i voleu compartir. Estic convençuda que més d’un i una s’animarà a fer-ne a casa seva. Com que en els comentaris no hi podeu posar imatges de les vostres creacions, podeu portar fotos a l’escola o portar l’objecte i així tothom ho podrà veure.

Per començar jo us deixo una petita manualitat…

Publicat dins de General | 32 comentaris

AMIC INVISIBLE

En aquest article podeu agrair al vostre amic invisible el regal que us ha fet.

Publicat dins de General | 19 comentaris

NADAL

Avui a l’escola se celebra la festa de Nadal. Serà un dia per preparar decoracions, ornaments,… i per començar a notar que el Nadal s’acosta. Segur que molts heu aprofitat aquests dies de festa que hem tingut per muntar l’arbre, fer el pessebre, decorar la casa, l’habitació,… alguns, fins i tot, segur que ja heu començat a escriure la carta als Reis.

En aquest nou article podem aprofitar aquestes setmanes d’abans de Nadal per explicar-hi com ens preparem per rebre’l, i després, quan ja estiguem en plenes festes de Nadal, serà un bon espai per compartir vivències, emocions, trobades familiars, visites a pessebres vivents, a pastorets,…

Per començar, els que avui heu anat a la festa de l’escola ens podeu explicar què hi heu fet, a quins tallers heu participar, què us ha sorprès,…

Qui no hagi anat a la festa però hagi aprofitat aquesta setmana amb 4 dies de festa per decorar casa seva pot compartir amb tots quines decoracions ha utilitzat, com ho ha fet, amb qui,…

Aprofitant l’article, ens acomiadarem desitjant…

BON NADAL A TOTHOM!

Publicat dins de General | 35 comentaris

MALBARATAMENT ENERGÈTIC

Si esteu avorrits i no sabeu què fer, participeu en aquest article i divendres llegirem les vostres històries a classe!

Aquests dies estem parlant de què hem d’estalviar energia per millorar el medi ambient, a continuació us escric una història ridiculitzant el malbaratament energètic:

En Bartomeu es desperta bastant tard. Obre la finestra i entra un sol radiant i un
aire ja tebi del carrer que li fa pensar que avui tornarà a fer calor, com ahir. Es
posa el xandall i les bambes i surt de l’habitació cap a la cuina, a esmorzar. Sense
tancar la finestra se’n va cap al termòstat de l’aire condicionat i l’abaixa perquè
s’engegui de seguida. Per esmorzar s’escalfa un tros de pizza al microones i una
coca cola. Al cap d’una mica ja nota l’aire fred de l’aire condicionat, tot i que
sembla que li costa de baixar la temperatura. Potser hi ha alguna cosa oberta.
S’assenta al sofà, disposat a passar el matí mirant la T.V. perquè són vacances. El
sofà aguanta els seus 95 kg i el del seu pare, al seu costat sua sense parar amb la
factura de l’electricitat a la mà.

Què opineu?

A veure si us atreviu a escriu una història ridiculitzant el malbaratament energètic.


Publicat dins de General | 23 comentaris

VIVÈNCIES

Alguna vegada t’ha passat una cosa divertida? Recordes l’última vegada que vas plorar? Aquell dia que estaves molt nerviós o nerviosa? I el dia que no vas poder anar a l’escola perquè no et trobaves bé? Doncs, si vols compartir aquests vivències amb nosaltres , fes un comentari!

Publicat dins de Vivències | 41 comentaris