FILM FINAL: “AMAGA’T AMB MI”

La idea per fer la pel·lícula “Amaga’t amb mi” surt d’un personatge que vam crear que és una nena (Àlex) que sempre vol manar i, en el joc, sempre vol guanyar. També ens va inspirar molt el lloc on està feta perquè el dia que havíem de decidir, com que ens costava, vam anar a aquest pati del darrera del Museu Verdaguer i se’ns va acudir la idea del joc d’amagar. Creiem que hem treballat especialment:

– El so. Vam fer un rodatge especial per les veus i els diferents sons

– El punt de vista. Vam intentar no abandonar mai el punt de vista de l’Àlex.

– El color. Ens vam basar en els diferents tons de verd (inclosa la protagonista)

– Els moviments de càmera, com el darrer del cub que, a més, havíem d’anar corregint l’iris perquè el pla final sortia massa cremat pel sol.

El rodatge va estar molt divertit i relaxat tot i que en alguns moments va ploure. El muntatge va ser lent però també divertit perquè vas veient les “pifies”. Per marcar el canvi o tall pels plans picàvem de mans per marcar-lo.

Els nens i nenes del taller

2 de juny: DIÀLEGS CINEMATOGRÀFICS

Un cop estrenada la pel·lícula a l’Institut Francés i superats ja els nervis i les emocions, el dimarts passat, a l’escola, vam fer tres sessions projectant “Amaga’t amb mi” que per cert ja podeu veure en aquest bloc. Una amb els els pàrvuls de 3, 4 i cinc anys a qui vam felicitar pel seu silenci i atenció durant la projecció. Van parlar molt i van preguntar moltes coses però el que més els amoïnava era saber com va sortir finalment la protagonista.

Una atra sessió va ser amb els de 1r, 2n i 3r on també va haver força comentaris i preguntes ja més relacionades amb la història i els seus significats. Ens van felicitar.

La tercera amb els grans de 4t i 5è va ser d’un nivell més alt. Es va parlar de color, de moviment de càmera i dels possibles significats del cub de rubick.  Tot plegat una tarda de diàlegs cinematogràfics al voltant de la nostra peli.

30 d’abril: HEM ACABAT EL RODATGE!

Després de dos dies intensos i llargs podem dir que ja hem acabat el rodatge del film final. Estem molt contents de com ha anat, tot i la complicació del guió. Tothom ha fet de tot: director/a, càmera, so, claqueta, script, fotografia, actor o actriu, etc. El treball en grup i disposar de temps ha fet que el rodatge hagi estat molt relaxat i divertit. Estem desitjant veure ja el muntatge definitiu.

14

26 d’abril: RETORNEM LA VISITA A ALCARRÀS

En un preciós i calorós dia d’abril vam retornar la visita als nostres colegues de l’Escola Comtes de Torregrossa a Alcarràs al Segrià. Les distàncies són llargues i el dia se’ns va fer curt però vam poder gaudir d’una fantàstica benvinguda, ens vam sentir molt ben acollits i contentíssims de tornar a veure als nens i nenes amb qui ja havíem compratit unes hores a Vallvidrera.

Vam poder veure de prop el riu Segre que tant sortia als mapes dels rius de Catalunya, vam parlar de les nostres pel·lícules i rodatges i vam poder visitar l’escola per dintre.

Tot plegat un dia rodó. I fins aviat!!

23 i 24 de febrer: RODATGE DE LA PRÀCTICA CENTRAL

Estem molt satisfets pel nostre personatge Johny. La seva mare és francesa i, en separar-se els seus pares s’ha d’anar a viure a França i deixar tots els seus amics aquí i començar en una altra escola… Vam fer dos grups de rodatge i cadascun ha rodat quan el pare d’una amiga el ve a buscar per anar a l’aeroport. D’aquesta manera presentem el nostre personatge però cada grup en llocs i accions diferents.

Els rodatges van ser llargs però molt entretinguts i, a part de la inestimable ajuda del Marc, vam comptar amb la col·laboració de l’Albert, el pare de la Sara, que també es dedica al cinema. Gràcies Albert!

Si voleu JA HO PODEU VEURE!!

3 de febrer: MUNTATS ELS EXPERIMENTS

Avui hem acabat de muntar els videos experimentals que havíem gravat amb el mòbil, la càmera de fotos o la de video. A part del muntatge de les imatges hem experimentat també amb diferents músiques i donaven resultats diferents. Ha estat força divertit. Podeu veure aquests videos i les fotografies en las “Pràctiques experimentals” del nostre bloc.

carnestoltes2009-013-800x600

13 de GENER: UN DIA “MOGUT”

Avui al llarg del taller hem estat veient i comentant moltes de les fotografies i pintures del DVD. Ha estat molt interessant i han sortit bons comentaris i aportacions de cara a la setmana que ve en què presentarem i farem les nostres produccions experimentals. A la tarda, a la classe d’expressió corporal, el Joan, per seguir amb el tema, ens ha proposat una activitat basada en el moviment i molt divertida. Aquí van unes quantes fotos.43

2

1

9 de DESEMBRE: JUGUEM AMB ELS MINUTS

Com que a l’escola el tema del curs és la música i ja hem començat a treballar amb l’editor de video, hem fet una pràctica que consistia en agafar màxim cinc minuts Lumière dels que hem fet i crear un clip amb música. Hem après molt i ens ho hem passat molt bé.
Vam fer quatre grups i aquests són els resultats:

Passeig from CEIP Els Xiprers 09 on Vimeo.

Help from CEIP Els Xiprers 09 on Vimeo.

Abuelito from CEIP Els Xiprers 09 on Vimeo.

In crescendo from CEIP Els Xiprers 09 on Vimeo.

27 de NOVEMBRE: ENS VISITEN ELS NENS I NENES D’ALCARRÀS

91

El divendres passat vam rebre la desitjada visita dels nens i nenes de l’escola Comtes de Torregrossa d’Alcarràs. Després de les presentacions vam pujar la muntanya per tal de veure una vista de Barcelona i el mar tot i la boira mentre fèiem fotografies i video de la jornada i del moviment. Després els vam ensenyar l’escola, vam jugar i vam dinar plegats al bosc. Allí vam jugar a la Fuga. Va ser un dia fantàstic.

impressions i fotografies del dia

Avui he tingut una vivència extraordinària. Uns nois que no havia vist (més aviat sí, gràcies a les imatges d’internet), han vingut a visitar-nos.Són d’Alcarràs, que està a Lleida, de l’escola Comtes de Torregrossa, d’una aula d’acollida. Quan ens hem presentat semblaven avorrits, severs, però al cap d’un moment he (o hem) esbrinat que estàvem errats. Són nois/es molt agradables, diferents i, encara que algunes vegades, també tímids.

El meu grup ha fet un video de la torre de Collserola. Hem presentat l’escola, hem jugat i hem dinat. Quan s’han anat, una tristesa m’ha envaït el cos: els amics que acabàvem de fer sse n’anaven” (ROC)

10 16 19

“El futbol els encanta i tots ens ho passàvem molt bé, he après que l’important no es guanyar sinó participar” (JORGE)

“Va passar tot molt de pressa però almenys em vaig divertir” (ÀFRICA)

“La meva experiència va ser inoblidable, va ser com descobrir un nou món, i ells segurament van descobrir més que un món. Ens ho vam passar molt bé.” (DANI)

“Tots eren diferents, molt diferents. M’ho vaig passar molt bé” (KARLI

21 62 94

“Va ser divertit i vaig fer nous amics. Tinc ganes d’anar cap allà” (DANA)

“Era molt divertit estar amb ells i jugar encara que alguns no t’entenien” (LUA)

“Gràcies a aquesta visita li vaig trobar el “punt” a la fotografia amb una càmera boníssima de l’escola d’Alcarràs (Nikon reflex)” (JOAN)

98 102 96

103

fotografies amb moviment

9 29

30 87

36

panoràmiques i zoom

Panoràmica de la Torre de Collserola from CEIP Els Xiprers 09 on Vimeo.

Panoràmica sobre Barcelona from CEIP Els Xiprers 09 on Vimeo.

Zoom al Tibidabo from CEIP Els Xiprers 09 on Vimeo.

20 de NOVEMBRE: ENS PRESENTEM

El grup que aquest any fem sisè som 24 alumnes de sisè i ens hem volgut presentar a tothom, i especialment als nens i nenes d’Alcarràs que ens visitaran el proper divendres 27 de novembre. Clicant sobre el nom veureu el nostre “WORDLE” que és com mitja vida nostra però en paraules:

ÀFRICA

ALBERT B.

ARNAU

ASTRID MARIE

ALBERT C.

AYSHA

BORIS

DANA

DANI

DUNA

JAMAICA

JOAN

JORGE

KARLI

LIAM

LLUÍS

LUA

LUCIA

MARIA

RAUL

ROC

SAMI

SARA

UGO

28 d’OCTUBRE: ESTRENA DELS MINUTS

Avui, amb molta emoció, ens hem assegut davant de la pantalla amb el Marc, el Joan i el Jordi per gaudir de la nostra primera producció. Primer parlava l’autor i expressava el que esperava veure, després el vèiem en silenci i finalment, mentre el tornàvem a veure o paràvem la imatge,  fèiem comentaris.

Ara us toca a vosaltres opinar, ja els podeu veure clicant AQUÍ!!

20 i 21 d’OCTUBRE: MINUTS GRAVATS! (amb una mica d’aigua)

Primeres impressions just després del rodatge:

“M’he sentit com un dels Lumière” (Dani)

“He estat molt indecís” (Liam)

minuts20oct-092-800x6002 minuts20oct-146-800x6001

minuts21oct-008-800x600 minuts21oct-019-800x600

“M’he posat massa al centre de la plaça i els llocs amb moviment anaven variant” (Àfrica)

“No he triat la cinta bona, veniamés gent per l’altra;he de ser més observadora” (Duna)

minuts20oct-060-800x600 minuts20oct-112-800x600

minuts21oct-069-800x600 minuts21oct-015-800x600

“Sabia que duraria més d’un minut però me la vaig jugar i m’ha sortit bé però no sempre em passarà” (Roc)

“Jo també ho sabia i m’he precipitat, amb la pluja el tren ha marxat més tard i no ha deixat veure els nens” (Arnau)

minuts20oct-048-800x600 minuts20oct-132-800x6001

minuts21oct-053-800x600 minuts21oct-049-800x600

“Vaig tocar el REC com involuntàriament, serà inspiració? M’ho he passat bé no solament de director o col·laborant sinó també mirant” (Boris)

“Hi havia més gent i moviment que el dia de la localització!” (Dana)

minuts20oct-033-800x600 minuts20oct-018-800x600

minuts21oct-027-800x600 minuts20oct-166-800x600

“No comptava que passaria gent per davant de la càmera i he aturat la gravació abans d’hora” (Jamaica)

minuts20oct-083-800x600 minuts20oct-047-800x600

14 i 15 d’OCTUBRE: LOCALITZACIONS DELS MINUTS… A PUNT PER GRAVAR!!

Al llarg dels darrers dies hem anat madurant les nostres idees i en aquests dos dies ja hem anat al lloc on volem gravar: hem omplert una fitxa on hem posat el que volem que passi, on posarem la càmera, a quina alçada, etc. I ens hem fet tres marcs de cartolina per triar l’enquadrament.

Ja ho tenim tot a punt pel rodatge la setmana vinent!!

hpim4177-800x600 hpim4194-800x600 hpim4217-800x600

hpim4233-800x600 hpim4238-800x6001 hpim4275-800x600

hpim4295-800x6001 hpim4302-800x600 hpim4309-800x600

7 d’OCTUBRE: ENS PRESENTEN L’EQUIP

Més emoció! Avui al llarg del dia, i en petits grups, hem anat coneixent l’equip de rodatge. El Marc ens ha ensenyat el funcionament de la càmera, del trípode i de tot l’equip de so. Balanç de blancs, llum, enquadrament, òptica… Uf! I en uns dies ho farem servir nosaltres!

A migdia hem fet un parèntesi i hem vist més minuts dels Lumière: el minut del minut, el del vaixell, les dones rentant, el del tramvia o els de Barcelona. Comencem a tenir moltes idees i les anirem madurant al llarg de la setmana.

presentacio-equip-019-800x600 presentacio-equip-012-800x600 presentacio-equip-022-800x600

presentacio-equip-024-800x600 presentacio-equip-025-800x600

30 de SETEMBRE: COMENCEM L’AVENTURA!

Avui dimecres dia 30 ja hem començat el taller: amb tota la il·lusió i amb les piles al màxim ja que el Marc, el nostre intervenant, no podrà estar gaire a l’escola durant novembre i desembre.

Així doncs ens hem presentat personalment amb unes fotografies i el Marc també. Hem explicat les nostres il·lusions pel taller. Teníem moltes ganes d’expressar-nos! Després el Marc ens ha ensenyat cel·luloide de 35 mm i en veure la seva història se’ns aparegut ja els germans Lumière. Hem vist les seves tres produccions de la fàbrica, la del tren i la del carro amb cavalls.

I nosaltres farem el nostre minut! Això promet!!

presentacio-001bis2     presentacio-002bistris

presentacio-007bis    presentacio-010bis