Film final

Ja podeu veure el nostre film a l’apartat “Films finals” del nostre bloc!

27 DE MAIG: LA GRAN ESTRENA

Ahir vam anar a la projecció dels dotze films finals. Ens ho vam passar molt bé.
Primer es van projectar els films, després vam anar a dinar. Quan vam acabar ens van deixar una aula per parlar i tornar a veure els dos films que ens havien tocat, aquests eren: Primer dia de pluja (IES Castell d’Estela) i Us veig! (Escola L’Esqueix), tot seguit ens van canviar d’aula però només érem sis escoles, allà vam fer preguntes i comentaris sobre els dos films, i a nosaltres els nois i noies dels Tres Pins i de Castell d’Estela.
Per acabar vam fer un petit comiat a l’aula de projeccions.
C OL·LABORACIÓ
I L·LUSIÓ
N ERVIS
E MOCIÓ
M INUTS
A GRAÏMENTS
Va ser molt divertit i vam conèixer molta gent. A més a més tots els films eren molt diferents i estaven molt ben muntats…

MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES PER AQUEST DIA TAN FANTÀSTIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PETONS DE TOTS ELS DELS XIPRERS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JARA I ALICE

grup-001.jpg

                                              

7 de MAIG: A PLE RODATGE

“Carles, un nen solitari, entusiasmat pel bosc, per dibuixar arbres i aficionat a arribar tard a classe per aquesta raó, coincideix amb la Nayla i el Sami, una companya i un company de classe, en una aula de càstig, que tramaran una broma per riure-se’n d’ell. La cosa no els sortirà massa bé…”

Aquesta és la sinospsi de la nostra història i en la que hem posat moltes ganes i il·lusió en què surti bé, que ens ho passem bé i que aprenguem molt. Però encara en falta!!

rodatge1-004ccc.jpg rodatge1-010ccc.jpg rodatge1-011ccc.jpg rodatge1-012ccc.jpg

9 D’ABRIL: LA PRESENTACIÓ DEL PERSONATGE

Avui hem acabat de muntar la presentació del personatge amb la pràctica central. Primer vam acordar entre tots la creació del personatge: una nena en conflicte amb els adults, poc donada a acceptar l’autoritat de l’adult però oberta a qui la pugui escoltar o somriure. Vam acordar també una línia o estructura bàsica en la presentació però a partir d’aquí vam fer dos grups de 7 persones. Cada grup va fer una planificació del rodatge diferent i la va dur a terme. Les dues propostes les podeu veure a l’apartat del bloc de la Pràctica Central.

I JA S’ACABA EL TRIMESTRE!… i el projecte fotogràfic!

Una crònica de la Jara:

“A principi de trimestre vam començar a parlar del projecte fotogràfic. Vam decidir el tema generacions però va costar molt posar-nos d’acord.

Uns quants dies després vam començar a parlar de Charles Chaplin. El dia 12 de febrer vam anar a veure “The kid” a la Filmoteca i allí ens vam trobar amb l’escola Tres Pins i amb l’escola Antoni Busquets del Moianès. La pel·lícula ens va agradar molt a quasi tots. També a molts de nosaltres ens va agradar relacionar-nos amb algunes persones que no eren amb les que estem cada dia. L’exposició també va estar molt bé.

Ara hem acabat els projestes fotogràfics i aviat els penjarem! També, al llarg d’aquest trimestre hem fet pràctiques amb l’editor de video (Adobe), hem començat a parlar del personatge i hem vist extrets de pel·lícules. Em va agradar veure els de la peli “Elephant” i després vaig veure-la sencera a casa. Em va semblar bastant dura.

Un dia que ens va agradar molt va ser quan ens va visitar la Laia i un noi que havia fet el joc de l’enquadrament. Ens va agradar molt i vam poder demanar-li coses perquè el joc sigui millor.”

Jara Sahún

12 DESEMBRE: ESTRENA DELS MINUTS

Avui 12 de desembre hem vist els minuts Lumière, que amb molt treball, hem fet nosaltres. Hi havia un que sortia gent fent el tonto davant la càmera, un altre que sortien nens petits, un que sortia la meva classe fent una prova de mates, etc. Quan hem vist els minuts hem opinat, hem aplaudit, etc.
Després de veure tots els minuts Lumière, hem vist la pel.licula “El diablo sobre ruedas”. Lo que no m’ha agradat d’aquesta peli és que tota la estona et fan creure que al final t’ensenyaran el conductor del camió i al final no te l’ensenyen, però el que si m’ ha agradat són els emfocaments de la càmera, etc.

Joan Antoni

Abans d’acabar la setmana els tindrem en aquest bloc i els podreu veure!!

5 DE DESEMBRE: JA HEM ACABAT TOTS ELS MINUTS

Després d’un altre dimecres ben farcidet ja tenim els nostres minuts acabats. La setmana vinent, i després de preveure què pot haver passat amb cada un d’ells, els veurem i podrem fer una valoració. Després d’això ja els penjarem al bloc.

minuts5-12-07-013-800×600.jpg minuts5-12-07-053-800×600.jpg minuts5-12-07-034-800×600.jpg
La jornada ha estat perfecte per organització, ganes i il·lusió, i s’han complert els horaris previstos. Estem molt satisfets d’aquesta nostra primera feina .

minuts5-12-07-087-800×600.jpg minuts5-12-07-094-800×600.jpg minuts5-12-07-116-800×600.jpg

També hem tingut temps de veure unes quantes fotografies que ens ha ensenyat el Marc i començar-nos a fer una idea de quin serà el nostre projecte fotogràfic.

28 DE NOVEMBRE: JA HEM GRAVAT ELS PRIMERS MINUTS

minuts28-11-025-800×600.jpg minuts28-11-057-800×600.jpg minuts28-11-075-800×600.jpgAvui al taller hem gravat alguns minuts Lumière : El de l’Helena, l’Auri, el Dani, la Jara ( el meu ), la Berta, en Marc i l’Amalia. El próxim dia gravarem el de: l’Hada, el Joan Antoni, l’Alice, el Nil, en Gerard, l’Abraham i la Bruna. Quan jo (Jara) he rodat hi ha hagut un moment en el que no tots hem escoltat quan parlava i ens hem desincronitzat. També els hi ha passat a altres persones .

minuts28-11-045-800×600.jpg minuts28-11-095-800×600.jpg minuts28-11-121-800×600.jpg

Els del taller de ràdio ens han fet una entrevista la qual acabarem el próxim dia, i en penjarem el so.

 

També ens han explicat que el dimecres 12 veurem tots els minuts i com que serà l’últim dia de tallers del trimestre veurem una peli que és diu: “El diablo sobre ruedas” de Steven Spielberg.

minuts28-11-154-800×600.jpg minuts28-11-096-800×600.jpg Avui creiem que hem vist com es treballa en equip, alguns han fet de tècnic de so, uns altres han fet de fotògraf de la gravacio, ajudant de direcció, etc. Però a mi m’agradaria veure una peli que es diu “REC”.

 

Jara i Joan Antoni

21 NOVEMBRE: MINUTS LLESTOS PEL RODATGE

El dimecres 21 va ser una jornada frenètica ja que des de primera hora del matí i a diferents hores, els nens i nenes han estat estudiant les seves localitzacions, mesurant els seus minuts sobre el terreny i triant els possibles enquadraments amb uns quadres de cartolina de diferentes mides. Han omplert la fitxa de planificació i ens hem reunit per fer els 14 equips de rodatge i tancar el calendari i horari definitius. Ha costat però ha sortit i farem els rodatges entre el 28 de novembre i el 5 de desembre. Després vam connectar amb aquest bloc per primera vegada, els va agradar molt i ja han enviat alguns comentaris.

Avui al matí encara hem fet les tres darreres localitzacions a l’estació de tren del Baixador de Vallvidrera que és on arriben la majoria de nens de l’escola.

TOT LLEST PELS RODATGES!!

7 i 14 DE NOVEMBRE: JA ES COUEN ELS MINUTS

 

El dia 7 no va ser present el Marc i, després de visionar diverses vegades el minut d’un minut Lumière i de veure les qüestions més importants a tenir en compte, cadascú ja va portar a la llibreta la seva primera idea pel seu minut (de glòria). Vam comentar la idea de cadascú i ja sobre la taula van haver els primers canvis i correccions (això va bé!)

Aquesta cara se’ls posa a alguns cinema-paradiso-p3.jpg

Tot va quedar llest pel dia 14 en què cada nen i nena, amb la idea més madurada, la va presentar al Marc individualment davant de tothom. A partir dels consells i pistes del Marc i de les opinions dels demés les idees van quedar prou fixades i vam quedar pel proper dimecres en què farem les localitzacions, calcularem el temps, l’alçada de la càmera, etc. Tot quedarà anotat en una fitxa de planificació elaborada per a que ens quedi tot molt clar el dia del rodatge.

31 D’OCTUBRE: CASTANYES I CINEMA

Tot i la moguda del dia en què els de sisè havien d’acabar d’organitzar la festa de la castanyada hem muntat la pantalla gran i el canó, com en les grans ocasions i hem gaudit del making off de “Los chicos del coro” (han gaudit veient com feien i vivien el cinema nens com ells) mentre en grups de 4 sortien a una altra aula on el Marc els ha presentat l’equip complet de rodatge. Per fi han vist i tocat la càmera, el seu funcionament, el trípode, l’equip de so, etc. Segons el Marc ha estat una sessió “molt viscuda”.

         coro.jpg          castana6.jpg               el-gran-dictador.jpg

A la sala de visionat també hem vist alguna seqüència de “El gran dictador” o delicatessens de “Barry Lyndon”. L’Amàlia ha portat una peli de Kurosawa i ens ha comentat una seqüència. Hem observat i fins i tot hem gosat imaginar-nos com hauríem fet nosaltres alguna de les escenes vistes… Uns dies més i tots directors i directores de cinema!!

24 D’OCTUBRE: ARRIBEN ELS MINUTS DELS LUMIÈRE

Avui hem repartit les llibretes i han estat ben rebudes i “tunejades” en poc temps. Hem visionat ja alguns dels minuts dels germans Lumière i els nens els han sabut valorar molt bé a partir de les pautes que anava donant el Marc. S’han quedat gratament sorpresos de saber que ELLS i ELLES hauran de fer un minut també. Ja estan engrescats. Ja s’hi haguessin posat. Han apuntat moltes coses a la llibreta.

                                 fratelli_lumiere.jpg                        proyector_cine_lumiere.jpg

Després, i a partir del fet que els minuts visionats no tenen so i sí el tindran els d’ells, el Marc els ha mostrat l’equip de so. Han tocat el micro, la perxa i els protectors del vent, així com els auriculars. Han anat deduint coses sobre el micro i el so i el Marc els ha explicat algunes més.

INICI DEL TALLER DE CINEMA 10 I 17 D’OCTUBRE

 grupmarc-007bloc.jpg        grupmarc-006bloc.jpg       gruphada-003bloc.jpg     gruphada-010bloc.jpg

El passat dia 10 d’octubre vam començar, i amb molta expectació, el taller de cinema a l’escola. Després de les explicacions de rigor es va presentar, de forma virtual, el nostre intervenant, en Marc Gómez. Ho va fer a través d’unes fotografies i textos que vam veure i vam llegir. Després vam intentar, per grups, fer unes fotografies similars (d’una part del nostre cos i d’un objecte relacionat amb nosaltres) per tal de fer la nostra presentació al Marc.

 grup4t-007-800×600.jpg       grupmarc-011bloc.jpg        gruphada-004bloc.jpg        grupamalia-005bloc.jpg

El dia 17, ja amb el Marc present, vam visionar les fotografies i las vam anar comentant individualment per tal de presentar-nos. Va estar força interessant. També vam poder començar a visionar algun fragment de pel·lícules per aprendre el que és un PLA. I ho vam fer de maneres tan diferentes com una seqüència de El diablo sobre ruedas amb molts plans i curts i frenètic i una altra de Sed de mal amb un sol pla i igual d’interessant. La cosa comença bé.

                         grup4t-026-800×600.jpg                                  grup4t-019bloc.jpg