Comentaris de l’escola Els Xiprers

M’ha cridat molt l’atenció que Truffaut volgués gravar en blanc i negre si ja es popdia en color, però com ell “dibuixa” la seva infància quedar millor en blanc i negre i dóna més emoció. (Carla)

M’ha agradat la pel·lícula, però m’ha semblat trista i he sentit el que a ell li passa, és a dir, que m’he ficat en el personatge. (Sara)

M’ha cridat molt l’atenció que hi havia molts travelings, les converses amb el René, que explica moltes emocions a través de mirades, etc. Quan el nen està dormint en aquella sala hi ha un pla molt bo de personatge i món. Al final imagino que es gira perquè veu al René i marxen junts per ser feliços. (Lluís)

M’ha agradat molt la pel·lícula perquè hi ha moltes emocions i sentiments, com per exemple tristesa, ràbia o alegria. (Ona)

M’ha agradat molt la música i en el moment que sonava. Quan arriba a la platja trobo que fa un canvi radical, de tota la vegetació a tot llis per la sorra de la platja. (Mali)

M’ha encantat al principi en el moment que entra a l’habitació de la seva mare perquè seu i hi ha quatre miralls i cada un d’una mida diferent i ell es veu als quatre. (Mariona)

Fa uns primers plans molt bèsties que fan les emocions molt més fortes. La llum durant quasi tota la pel·lícula és bastant fosca, però quan hi ha llum clara ho fa tot molt més alegre. (Sid)

La pel·lícula tenia molt a veure amb el personatge i el món sobretot quan s’escapa perquè veu com és el món que l’envolta. Tot i que fos en francès i no entengués algunes coses, ha estat un privilegi sentir les veus originals. (Eulàlia)

M’ha cridat l’atenció que, en els moments que l’Antoine va corrent, la càmera el va seguint, o sigui fa un traveling, i queda molt bé, i a més, durant aquests moments es veu molt personatge i món. (Pau)

La pel·lícula ha estat impressionant, magnífica. És meravellós veure veure una pel·lícula en francès perquè a part que li dóna un aspecte molt dramàtic, és graciós l’accent, per mi. La història és trista però m’ha agradat saber que l’Antoine té coses en comú amb en Truffaut. Coneixes al personatge i al director. (Lara)

 

Els quatre-cents cops (1959), de François Truffaut

El dia 3 de febrer els alumnes de l’Escola Cervantes, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Espronceda i l’Escola Rafael Alberti assisteixen a la projecció de la pel·lícula de François Truffaut  Els quatre-cents cops. Una sessió organitzada amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya.