Estrena del film al bloc

Ja es pot veure El color de l’amistat al bloc.
El trobareu a l’apartat film final.

Ja hem acabat el rodatge!

Hola a tots i totes!

El rodatge al Mestre Morera ja s’ha finalitzat i estem molt contents i contentes de com ha anat.

La veritat és que la “Pràctica Central” va ser una bona experiència de preparació i pel que fa a l’organització estem tots molt satisfets.

Amb les fotos que afegim intentem fer-vos arribar de la bona energia que es va respirar durant els rodatges.

I ara els muntatges…a gaudir de la màgia del cinema! A veure que es cou als laboratoris!

Ànims!

ff1ff2ff3ff4ff5

Film Final: emocions, paleta de colors i localitzacions

Hola a tots i totes!

 Al Morera estem molt emocionats i emocionades amb el Film final. Ja tenim ganes de gravar, però abans ens queda la difícil i important tasca de planificar.

Al nostre curt treballarem l’alegria i la tristesa. La tristesa d’algú que se sent aïllat i diferent i la tristesa d’algú que pensa que els seus amics no ho són tant. I l’alegria de trobar-se en aquesta tristesa. Us atreviu a imaginar el nostre argument?

Pel que fa a la nostra paleta de colors…no us desvetllem res. Us deixem com a pista algunes de les fotografies que hem fet quan localitzàvem. Segur que encerteu més d’un dels colors que farem servir. És ben fàcil!

Ànims a tots i totes!

Loc4Loc3Loc2Loc1Loc4Loc5Loc6Loc7

Hem après molt amb la Pràctica Central!

La pràctica central ha estat una gran experiència per a tots i totes. Hem après moltes coses importants per al món del cinema i per a la pròpia vida.

Una de les coses més importants és la importància de planificar-nos i organitzar-nos. Ha anat molt bé saber que ha de fer cadascú abans de posar-nos a rodar. Ha estat una sorpresa descobrir que el treball d’script és tan important.

I també hem après que el muntatge és un moment màgic amb un munt de possibilitats. També hem après que les noves tecnologies són delicades i que hem d’estar ben preparats.

A continuació podeu veure algunes de les valoracions que hem fet sobre la pràctica central:

“M’ha agradat fer-la, però no ha estat tan fàcil com pensava. La propera vegada no pensaré que el cinema és fàcil.” (Ekaterina)

“Crec que ha estat molt bé perquè ens respectàvem i apreniem moltes coses” (Ainhoa)

“El dia que vam rodar va estar molt bé perquè treballàvem en equip. Estàvem contents perquè estàvem sincronitzats” (Jamil)

“Les dificultats que hem trobat no han estat per anar pitjor, sinó per anar millor. Hem treballat en grup i ens hem esforçat molt perquè l’espera estigui bé i correcta. Jo crec que aquesta pràctica sí que l’hem fet nostra.” (Kimberly)

“Fer d’script és molt interessant. M’ho he passat molt bé treballant pensant en la profunditat, el color i la llum.” (Lisbeth)

“Hem hagut de repetir varies vegades algun plà, però ha valgut la pena.” (Ezequiel)

Esperem que totes les coses que hem practicat ens ajudin molt per al Film Final. Ja tenim ganes de començar!

muntatge1muntatge2

Ja podeu veure les nostres pràctiques!!

A l’apartat “Pràctica central” del bloc podeu veure les seqüències d’espera que hem realitzat. Esperem que us agradin!!

Rodatge Pràctica Central

Aquesta setmana ha estat intensa. Hem rodat l’espera amb tots els grups.

La veritat és que l’ambient ha estat molt bó. Havíem treballat molt la planificació de les tasques que els hi tocava a cadascú i tots i totes estàvem molt concentrats.

També estàvem molt contents i contentes perquè la Niyireth i el Lamine s’han reincorporat als tallers de Cinema i la veritat és que han fet un gran paper com a “Foto fixa”.

Esperem que gaudiu amb el petit muntatge que hem fet.

pràctica central

Ja tenim els Projectes Fotogràfics!

Després de gaudir moltíssim descobrint totes les possilitats plàstiques de la camara i gràcies a la inspiració dels artistes que hem pogut contemplar…ja tenim els nostres projectes fotogràfics.

Els podeu veure comentats a la secció que tenim preparada. Gairebé tots els grups coincideixen que una de les parts més complicades és seleccionar les fotografies. És per aquesta raó que alguns dels grups tenen més d’un projecte donat que a l’hora de descartar  fotografies ens adonàvem que s’anava fent un projecte paral·lel. Quines sorpreses !

Bé, esperem que els gaudiu!

To be continued…

Hola a tothom!

 El passat dia 4 de Febrer els nens i nenes de la classe dels Somniadors de l’escola CEIP Mestre Morera vam anar veure la pel·lícula “Els quatre-cents cops” de F. Truffaut. L’experiència va estar molt bé i la pel·lícula ens va impactar, però el final…

El final causa molta angoixa perquè no saps que li passarà a l’Antoine.

Nosaltres ens hem imaginat coses possibles i una d’elles és que el tornen a enxampar.

Amb ritmes i el nostre propi cos ens hem posat a la pell de l’Antoine i dels perseguidors seus. I amb alguns jocs hem experimentat amb el moviment i els gestos.

Aquí teniu algunes fotografies que mostren el nostre treball.

Esperem que les gaudiu!

 EC Antoine1EC Antoine2EC Antoine3EC Antoine4

Agermanament, trobades i Festa Major

Festa Major 1Festa Major 2Festa Major3Festa Major 4Festa Major 5Festa Major 6

Fa temps vam anar a l’escola “Els Xiprers”. Ens ho vam passar molt bé.

Ells van preparar uns jocs a la muntanya.

L’altre dia van venir a la nostra escola i vam jugar amb els gegants i vam conviure junts.

Ainhoa

Lisbeth

Hola!  Em  dic   Lisbeth  tinc 12  anys   i  sóc  de  Santo      Domingo.   Vaig néixer un  15 de setembre de  l’any  1996. 

M’agrada  molt  la  gimnàstica  rítmica.Tinc  2  germans.En el futur m’agradaria ser .psicòloga  de  nens.   M’agrada  la  molt  la  natura.  El  meu  somnis és  veure  la  meva  mare.

La  meva   pel·lícula favorita és  “Game over”.

presentació lisbeth

Frank

Em dic FRANK, tinc 11anys i  soc d’EQUADOR. Ja fa un any que estic a BARCELONA i vaig néixer el 1 de maig del 1997. Tinc 2 germans i 1 germana. M’agrada jugar a futbol, basquet i anar a piscina. M’agradaria ser futbolista. M’agrada la natura i la cuido reciclant. M’agrada menjar arròs  amb faves i porc rostit. M’ agrada Brasil.  

presentació frank

Malamine

Em dic Malamine Fofana, tinc 12 anys i sóc de Guinea Bissau. Fa set mesos que estic a Barcelona. Vaig néixer el 23de març del 1996. M’ agrada jugar i tinc 3 germans i 1 germana. Un dels germans és el meu bessó. A mi m’ agradaria ser futbolista. M’agrada la natura i no llenço papers al terra. El meu menjar favorit es l’arròs, però no m’agrada cuinar.

Espanya m’agrada, però m’agradaria viatjar a Guinea Bissau. La pel·lícula que més m’ha agradat ha estat “Los Simpson”.

presentació malamine

Ekaterina

Em dic Ekaterina. Tinc11 anys. Soc de Rusia.

Gairebé fa 1 any que estic a Barcelona.Vaig néixer el 21 d’Agost del 1997. M’agrada dibuixar. Tinc 2 germans i 1 germana. La meva germana esta casada i te un bebè. M’agradaria ser arquitecta en el futur. M’agrada la natura i reciclo. M’agrada menjar gelat i jugar a pica-paret. I també m’agrada Alemanya i m’agradaria tornar. M’agrada llegir “El vestido rosa” i “Secretos para chicas” (en rus).

 presentació ekaterina

Theophilus

Em  dic  Theophilus  tinc  11 anys, sóc  de  Ghana  i  visc a  Barcelona. Fa cinc mesos que estic a Barcelona.

A mi  m’agrada  el futbol . Tinc 2 germans i  1 germana. En el futur m’agradaria ser futbolista. No m’agrada la natura. M’agrada la verdura però no m’agrada cuinar .M’agrada Espanya y també els llibres de por. La pel·lícula que més m’ha agradat ha estat “Los Simpson”.

presentació theo

Judit

Em dic Judith Luque i tinc 11 anys. Sóc de Barcelona i vaig néixer a la mateixa ciutat un 7 de març de l’any 1997. M’agrada molt estar amb les meves amigues.Tinc un germà que es diu Alex i va a 4rt. No tinc clar el que m’agradaria fer en el futur. M’agrada molt la natura i per cuidar-la reciclo. Els menjars que més m’agraden són els espaguetis a la carbonara, els canelons, els sanjacobos, el meló i la síndria i m’agrada cuinar. A mi m’agrada jugar a fet i amagar al bolet, l’aranya etc… El meu país m’agrada. Els llibres que més m’agraden són els de manga i els de por. Les pel·lícules que més m’agraden molt són “Camp rock”, “Angeles S.A”, “Tu a Londres y yo a California” i “The cheetah girl”. M’agradaria anar a Paris, Londres, Califòrnia…

El meu somni és anar al concert de Fondo Flamenco.

presentació judit

Kimberly

Em  dic Kimberly  Alejandra  Sánchez  Simbaña. Tinc 11 anys i sóc  d’ Equador .Vaig     néixer al mateix país un  23 de juny del 1997. A mi m’agrada llegir, dibuixar  i jugar . No tinc  germans  i en el futur m’agradaria ser metgessa. El meu somni és anar a Estats  Units al febrer  per a veure a la mava cosina  que  encara ha de néixer  . M’agrada molt  la natura , Per cuidar-la intento no llençar escombraries . M’agrada menjar pasta i carn. El país que més m’agrada és Mèxic  .

El meus llibres favorits són els de Harry  Poter . La meva pel·lícula favorita és “Scary Movie”. M’agradaria viatjar a Equador.

presentació kimberly2

Haider

Em dic Haider. Tinc 11 anys.

Sóc del Pakistan.

Vaig néixer l’any 1997.

M’agrada jugar a futbol i tinc una germana que es diu Qaisar i és més gran que jo.

A mi m’agradaria ser gran.

M’ agrada la  natura.

El meu menjar favorit és la pizza i no m’agrada cuinar.

El país  que més m’agrada  és el Pakistan.

M’agraden  els llibres en anglès.

presentació haider

Francis

 presentació francis

Em dic Francis Ackon.  Tinc12 anys i sóc de Ghana. Vaig néixer el 11 feber de 1996. Jo tinc 2 germans i 1 germana.

M’agrada el futbol. 

M`agradaria ser futbolista en el futur.     

Ainhoa

Em dic Ainhoa Castro Palacios,

Tinc 10 anys gairebé 11, sóc  de Barcelona i vaig néixer el 29 d’octubre de 1997. M’agrada fer moltes coses però el que més es patinar,ballar i estar amb les meves amigues i familiars.

No tinc germans ni germanes però tinc una germanastre

No tinc clar que vull fer en el futur, però el meu somni es viatjar a molts països.

M’agrada molt la natura i per cuidar-la no tiro papers,ampolles, etc al terra  i tinc cura d’ella.

El menjar que m’agrada son els espagetis a la carbonarà, els canelons,l les patates i la  fruita. M’agrada cuinar molt. M’agrada jugar a moltes coses.

El país que mes m’agrada es República Dominicana encara que no hi  he anat mai.

M’agrada llegir i els llibres que més m’agraden són de manga i de “Nosolochicas”. Les pel·lícules que més m’han agradat  són “Honey la reina del baile” , “Aquamarina” i “Camp rock. M’agradaria viatjar a Colòmbia perquè m’han dit que es preciós.

Presentació ainhoa

Finalment tenim les presentacions!

Hola!

 A principi de curs vam fer unes presentacions personalitzades amb una fotografia de cadascú, però no les vam poder penjar.

Tot i que són de principi de curs, creiem que tenen un valor important i per aquesta raó les volem compartir amb vosaltres.

 Les fotografies intentaven reflectir a cada persona, però sense mostrar el seu rostre directament. Serà molt divertit comparar aquestes fotografies amb les que s’han fet en els projectes fotogràfics. Sembla que hem après moltes coses…

 Esperem que gaudiu aquestes presentacions!

Tots els minuts!

Els esperats minuts lumiere del Mestre Morera ja estan penjats!!
Sabem que els esperaveu amb ganes!
 Les tecnologies ens han posat a prova, ens han fet fer un màster important, afortunadament Sant Pep (també conegut per Pep Garrido) i tota la colla d’angeletes de cinemaencurs (Meritxell, Laia, Núria, Helena,…) han convertit aquest procés amb un esdeveniment celestial.
Gaudiu-los tant com nosaltres en tot el procés.

Ja estan els primers minuts!

Podeu veure els nostres primers minuts a l’apartat “Minuts Lumière“. Ja veureu, un al metro i l’altre d’una classe de filosofia.

Primers Minuts Lumiere

Aquest és el reportatge fotogràfic que vam fer quan vam començar a rodar els primers minuts Lumiére.

Esperem que el gaudiu!

Aisha i Kimberly b2Kimberly Aisha b1Osterfi b1Kevin b1

Una llum especial

Hi ha dies que són màgics…

Avui  a les 12,30, a les escales del costat de la classe de 6è hi havia una llum molt especial. L’Ezequiel i l’Ainhoa han agafat les famoses ampolles d’aigua i hem experimentat amb elles, la llum i la càmera de fotos.

Aquests són els resultats…què us semblen?

ampolles b1

ampolles b2

ampolles b3

Sortim a BTV

Hola a tots i totes!

 Aquest any és molt intens per nosaltres. “Cinema en curs” ens apropa al món de la imatge, però també estem particpant a programes de BTV.

El grup dels Somniadors (o sigui, nosaltres) estem participant al programa “Hola nens!” i sortirem cada dissabte a les 8:30 i els diumenges a les 9:00.

Ja publicarem fotografies de les gravacions perquè ens pogueu veure en “plena acció”.

Estem molt contens i ens fa molta il·lusió compartir-ho amb vosaltres!

Els nostres primers passos amb la camera

Hola!

Poc a poc anirem fent petits resums del que hem anat fent. La veritat és que tot ens està despertant un gran interès i ens agrada molt. A la primera sessió vam veure fotogrames i vam començar a endinsar-nos en el món del cinema.

A un altre sessió vam veure com funcionava la camera de vídeo de la nostra escola perquè ens anàvem de colònies i el Pep ens va demanar que féssim uns deures.  Havíem de gravar durant 30 segons, sense moure la camera i amb un mateix pla. Era molt interessant, però quan ens vam posar mans a l’obra…resultava molt complicat. Així que puguem us posarem els vídeos de prova que vam fer. És un bon exemple de totes les coses que es poden aprendre!

treballant amb la camera

Hola a tothom!

Hola a tothom!

Sembla de mentida, però és cert! El nostre propi bloc per compartir els tallers amb la resta de persones! Quina passada! Hem fet moltes coses fins ara i us farem un petit resum perquè us feu una idea.

Els tallers van començar molt bé i amb molta il·lusió. Al principi de curs vam fer una llista amb els somnis que volíem fer realitat durant l’any i un d’ells era fer una pel·lícula. Quan vam  rebre el mail del Pep Garrido no ens ho podíem creure! Un somni que es feia realitat, però…haurem de treballar molt!

Com el tema era el del color vam fer un experiment molt interessant amb ampolles d’aigua i paper pinotxo. El més divertit va ser experimentar amb elles i les llanternes a una habitació fosca. Mireu les fotos, són impressionants!

ampolles porta2ampolles fosques5ampolles fosques2ampolles portafoto ampolles fosquesampolles fosques3ampolles fosques4vitrall d’ampolles

Bé, esperem que gaudiu molt del nostre experiment. Un altre dia us explicarem una mica més!