Fotografies del rodatge

Aquí us deixem amb algunes de les fotografies dels dies de rodatge del film final, algunes són del rodatge; on es veu el càmera, el sonorista, el director… i altres són proves d’enquadraments possibles.

Us recordem que l’estrena del film es farà el dia 2 de juny a la Filmoteca de Catalunya, a partir d’aquesta data ja es podrà veure per Internet.

Pràctica central

Ja es poden veure a la secció de la pràctica central d’aquest mateix bloc, dues seqüències filmades i montades pels alumnes amb unes condicions preestablertes; aquestes són, que el personatge venia de tenir una conversa amb altra persona o persones  que l’ha deixat afectat (aquesta conversa no s’havia de filmar), i una de les dues seqüències havia de ser filmada amb plans tancats i l’altra amb almenys un canvi d’escala. Tot això evidentment no és casual, ja que el tema de l’any és filmar el personatge.

Perquè tingueu una idea, els alumnes van haver de crear un personatge molt complet; aficions, estats emocionals, vestuari… i després triar les localitzacions, que van ser a casa de la Juliana i de l’Andrea.

Estem molt satisfets pel resultat, hem reflexionat sobre el tema de com filmar al personatge i hem trobat noves possibilitats expressives a l’hora de fer el montatge, hem treballat una elipsi de temps, hem fet diversos montatges amb i sense música de fons, hem treballat els reflexos a la filmació, el nítid i el flou i altres paràmetres per donar força a l’estat emocional del personatge.

Ara solament cal que ens donis la teva opinió.

Aquí teniu fotos del rodatge fetes pels alumnes, per tal de trobar el millor enquadrament.


Minuts Lumiere

Els alumnes ja han filmat els seus minuts Lumiere. Aquí teniu una mostra, tant dels minuts com de fotografies del rodatge.

Per veure el minuts feu clic aquí

Rodatges Minuts Lumière

HOLA EM DIC SARA;

SóC DEL INS FORT PIUS, EL MEU MINUT TRACATA DE UNA PROVA DE FOC AL PORT DE BARCELONA.

VAIG ANAR AL PORT DE BARCELONA AMB LA IDEA DE GRAVAR COM TEIXIEN LES XARXES ELS PESCADORS O ALTRA IDEA PERO JA ERA MASSA TARD I VAIG HAVER DE BUSCAR ALTRA OPCIO PER GRAVAR, PERÒ COM ERA MASA TARD LA LLUM JA S’ESTAVA ANANT I LA GENT TAMBÉ, FINS QUE VAIG MIRAR COM UN GRUP DE PESCADORS ESTAVA FENT PROVES AMB UNS BOMBERS I ELS VAIG DEMANAR QUE SI EM DEIXAVEN GRAVAR I EM VAN DIR QUE SI, PER TANT, VAM GRAVAR COM EL PESCADOR AMB AJUDA DELS BOMBERS APAGAVEN EL FOC A DINTRE D’UNA CAIXA METÀLICA QUE DISIMULAVA UNA HABITACIO DEL VAIXELL. VA ESTAR MOLT XULO. US CONVIDO A VEURE EL MEU MINUT. L’HE TITOLAT “PROVA DE FOC”

Hola sóc el Jefry.

Acabo d’acabar el meu minut Lumiere.
Al meu minut he tingut algunes complicacions amb la llum, però he pogut donar-li un altre efecte perquè he filmat darrera d’un vidre, i amb la llum reflexada al vidre, he pogut fer veure la gent que estava darrera meu sense sortir reflexat l’equip, i així es pot veure al meu minut gent pel davant i pel darrera.

M’agradaria que pugueu veure el meu minut gràcies!

Hola, sóc l’Isaac del Ins Fort Pius. El professional del cinema del nostre grup és Pablo García.
Col·laboradors del taller:
-Vicent Marí (Tutor)
-Maria Sellés (Professora de Biologia)
-Laia Montaña (Organització Cinema en curs)

Ja he fet el meu minut Lumiere i m’agradaria que el comentéssiu.

El meu minut té un doble enquadrament pel semàfor, de fons es veu la Sagrada Familia, passa gent i després els cotxes, als últims segons del minut una moto acaba donant-li gas al motor. En pocs dies els nostres minuts estaran penjats.
El meu minut es diu:
-Un Pont Cap a Sagrada Familia

Hola, em dic Andrea Muñoz, el meu minut el vaig gravar al port de Barcelona. Vaig tenir molts problemes per que la llum venia de cara i vaig haver de buscar diferents llocs per solucionar aquest problema, i així poder agafar el paisatge de fons clarament, volia filmar l’arribada d’un vaixell, i devia preveure a quina part del port arribaria el vaixell.

Hola, em dic Mireia, el meu minut Lumière tracta d’un home que cou castanyes i que la gent es fixa amb ell. Va costar una mica però va ser fàcil en general. Vam aplicar a la llum els colors de la tardor i la càmera està en posició lateral esquerra. El so és especialment del soroll de la castanyes i res més. El minut el vem fer a prop de la Universitat de Barcelona. Aquest minut el vaig fer perquè la Festa de la Castanyada és una de les festes tradicionals de Catalunya i el fet de vendre castanyes al carrer amb el temps es podria perdre.

Espero que us agradi, l’he titulat, ” l’home castanyer”

Hola , em dic Agatha i el meu minut crec que està molt bé, això si, he tingut problemes com per exemple, que les persones que estava gravant van començar a dir comentaris a la persona que aguantava el zeppelin.
Quan vam gravar el meu minut va ser ràpid perquè ja sabia on tenia que gravar, el lloc, la llum, …
Us convido per tant, a que mireu el meu vídeo i si te alguna cosa malament m’ho digueu per aprendre i poder millorar la pròxima vegada. El meu vídeo es diu “subasta de peix”.
Gràcies i adéu.

Hola, em dic Jefferson Nagua, he gravat el meu minut a la Sagrada Familia just al parc que hi ha al darrera. El minut té un paissatge bonic. De fons, la Sagrada família i en primer plà, un arbre i un llac.
Quan vaig filmar el meu minut no sabia on fer-ho, vaig decidir la Sagrada Família perquè és un monument molt visitat aquí en Barcelona. Vaig tenir una dificultat, quan vaig gravar una parella es va asseure al davant menjant i mirant a la càmera. M’agradaria que veiéssiu el meu vídeo.

Hola, sóc el Leandro. El meu minut va ser al zoo, va ser una mica difícil per que quan vaig que tenir que gravar el cocodril no estava en l`aigua i els meus amics van anar a trucar a l`encarregat de l`area per a que el cocodril poguera entrar a l`aigua i va ser necessari llançar-li un ratolí.

Hola,
Em dic Paul, ja he fet el meu minut, l’he fet dels pingüins perquè m’agrada molt els animals.
Per fer el meu minut he anat al Zoo de Barcelona. El meu minut m’ha agradat molt. Però el que m’ha passat és quan jo vaig anar al Zoo, vaig veure que quan li donaven de menjar als pingüins hi havien moltes gavines que baixaven a menjar l’esmorzar dels pingüins. Però quan jo vaig anar a fer el meu minut les gavines no van voler baixar però es veuen les seves ombres i això dóna molta vida
.

Presentació dels alumnes

Em dic Andrea, vaig neixer a Colombia, a la ciutat Cali, tinc 15 anys. Estudio al FORT PIUS des de fa 3 anys. M`agrada molt sortir a passejar, sortir de festa, dormir, etc…
Vaig frequentment al cinema perquè m`agraden molt les pelis de terror i comèdia, el meu actor favorit és WILL SMITH. De tot, el que m’agrada més és passejar per això m`he fet aquesta foto.

andrea2

Hola, em dic Isaac tinc 16 anys i sóc de poble (Olot).
Als tres anys vaig venir a Barcelona i vaig estudiar al col•legi Ramon Llull, després em vaig inscriure a l’Institut Fort Pius.
De gran vull ser submarinista, soldador nàutic o be cantant profesional de rap perque composo i canto rap. Respecte al cinema m’agraden els generes de: Terror,acció i comèdia.
bona-1600x1200

Em dic Jefferson, estudio al Fort Pius i sóc d’Ecuador (Machala), fa 4 anys que estic a Barcelona. Tinc 15 anys, les meves aficions són veure el futbol, jugar a l’ordinador i respecte al cinema m´agrada la comèdia, l’acció i el terror, les pel•lícules que més m’ agraden són “piratas del caribe” i “soy leyenda”.
L’actor que més m’agrada és “Jackie chan”
La foto que m’he fet és jugant al ordinador.
dsc00056-1600x1200
El meu nom és Jefry Quiroz estudio a l’institut Fort Pius, m’agrada tocar el piano, dibuixar i l’esport.
Del cinema m’agraden les pel•lícules de por, d’acció i les comèdies.
No m’agrada el drama.
Els meus actors preferits són: Jim Carrey i Will Smith perquè són personatges divertits.
jefry
Em dic Jordi, sóc de a Republica Dominicana i m’agrada molt jugar als video jocs de la playstation, sobretot als de futbol i als d’acció.
Els actor que més m’agraden són Will Smith, Jackie Chan, Jet li i Angelina Jolie.
I escolto REGGAETON , RAP Y HIP HOP.
bona-1600x12001
El meu nom és Juliana, fa tres anys que estudio a l’institut fort Pius. Vaig neixer a Colombia i fa 4 anys que vaig arribar aquí a Barcelona. Les meves aficions són; anar de compres, sortir amb els meus amics, veure la tele i estar a l’ordinador. M’agraden les pel·lícules de comèdia:el meu personatge favorit és Mr. Bean.
bona-1600x12002

El meu nom es Leandro Moreno, sóc de Colombia. Vaig arribar a Barcelona fa 3 anys, estudio a l’Institut Fort Pius, tinc setze anys, m’agrada fútbol com podeu veure a la foto. Les meves pel·lícules preferides són les d’aacció i el meu actor preferit es diu Martín Lawrence perquè m’agrada com actúa a la pel.licula de dos policías rebeldes i Vin Diesel per la pel·lícula de fast and furious.


bona
Hola! Em dic Mireia, tinc quinze anys, estudio al Fort Pius i visc a Barcelona. Les meves aficions són escoltar música, especialment en anglès, i també aprendre anglès. El cinema m’agrada molt, encara que sigui complex i difícil. M’encanten molt les “pelis” americanes i uns dels actors que m’agraden són: Zac Efron, Mike Myers, Nicole Kidman. Els gèneres que més m’agraden són fantasia i comèdia. La foto que m’he fet explica que m’agrada llegir i com que sóc molt culè, m’he posat una samarreta del Barça.
dsc02953

El meu nom es PaulHernández estudio al Fort Pius des de fa tres anys i sóc de Veneçuela. Tinc 15 anys, m’agrada molt jugar a futbol i veure la TV.
M’agrada el cinema de terror i d’acció.
bona-1600x12003