EL DIA DESPRÉS…

Us penjem un text que vam elaborar el dia després d’anar a l’Institut Francés a fer la trobada de tots els integrants del projecte de “cinema en curs” a Catalunya.

Ahir al Institut Francès varem fer una trobada per veure tots els curts finals. Primer de tot varem baixar a la sala de visionat, on cada escola exposava el seu curt. Un dels curts que ens va sorprendre més va ser ‘’Fragments cafè’’, el primer de tots, creiem que és realment molt bo, també pensem que és una història realista que pot passar a qualsevol adolescent. Tenia un missatge molt sentimental. En general tots estaven molt bé. També volem destacar el curt ‘’Primer dia de pluja’’, que tenia una gran dificultat a causa de les condicions climatològiques, i et podies sentir identificat/da amb el personatge.
La reacció de la gent davant del nostre curt va ser molt satisfactòria, n’estem molt contents!! gairebé tothom va riure, però no perquè estigues malament, sinó perquè era com una comèdia, que tenia un sentit de simpatia.
Més tard, ens varem reunir amb quatre escoles per fer preguntes i per respondre dubtes sobre el nostre curt. Nosaltres varem preguntar a l’escola Alt Penedès i a l’Esqueix i les respostes ens van quedar clares, esperem que les que vam contestar nosaltres també hi quedessin i de no ser així, aprofiteu el bloc i aquests útlims dies de curs per enviar-nos-les!!

Moltes Gràcies a tots els participants de cinema en curs!!!!!!!.

Presentació del personatge

Hola companys! Avui hem dedicat part de la sessió a comentar les presentacions de personatge de tots vosaltres, i  em recordat que nosaltres encara no teníem entrada perquè hi poguéssiu adreçar els vostres comentaris. Sabem que és tard, però com es diu per aquí, més val tard que mai. Gràcies per les vostres aportacions i fins ara!!

Film final

Ja podeu veure el nostre film a l’apartat “Films finals” del nostre bloc! Hem rebut un munt de comentaris que respondrem ben aviat, segurament el dilluns vinent que serà la nostra porpera classe. Moltes gràcies a tothom!!!

JA HEM PENJAT ELS PROJECTES FOTOGRÀFICS!

Hola a tots, els projectes fotogràfics del Costa i Llobera ja es troben penjats des de fa alguns dies. Estarem encantats amb qualsevol comentari que desitgeu fer-nos arribar; així doncs els esperem. Fins ben aviat!

Ja hem penjat els minuts, animeu-vos a mirar-los!!

  • Hola a tots, per fi els de l’IES Costa i Llobera hem penjat els minuts Lumière, possiblement vam ser un dels primers a rodar-los però hem tingut algun que altre problema alhora de penjar-los i comprimir-los. Malgrat tot, ja podeu gaudir-los i fer-nos comentaris.
  • Per cert, també tenim els projectes fotogràfics bastant avançats, properament els penjarem, però mentrestant podeu llegir-vos les sinopsis i veure alguna de les fotos que en formaran part. 
  • Fins aviat!! 

Fotos minuts

  • Hola aquí teniu les fotos dels rodatges dels minuts Lumière, que per cert em decidit ordenar i exposar de forma més entenedora per a tothom, esperem que en gaudiu.Tots els nostres minuts van ser rodats en una mateixa jornada, cadascú va decidir quina era la millor hora per rodar la seva idea i d’aquesta forma ens vam distribuir en tres grups, un que va treballar de bon matí, un que ho va fer del migdia fins a la tarda i un altre que va concloure la sessió gravant des d’última hora de la tarda fins a plena nit. Va ser un dia intens però ben productiu! Les fotos del grup més matiner en rodar són aquestes en que hi apareixen el Nil, el Pere i la Marina, ens vam moure per la pròpia escola, per una gasolinera “propera” i per l’estació del peu del funicular
  •   img_0804.JPG          img_0801.JPG           img_0823.JPG           img_0831.JPG    
  • Amb el segon grup, el grup B o grup Àgora, format per el Kevin, la Claudia i el Pep vam rodar a Pl. Francesc Macià, Pl. Universitat i Pl. Catalunya respectivament.   
  • img_0832.JPG           img_0841.JPG 
  • per últim, el grup C format pel Jan, l’Hèctor i la Elisa va rodar vora del mar i en plena nit, concretament els rodatges van fer-se al Maremàgnum, a l’Àquarium i a un passeig proper al moll de la fusta.
  •  oscar-hector-i-jan.JPG     jan-i-hector.JPG     elisa-i-oscar.JPG   
  • Fins la propera!! 

Grup 3 Jan Gustems, Elisa Diéguez i Héctor Ferrer-Vidal

El nostres minuts, han estat molt profitosos  ja que vàrem aprendre coses molt importants per a la pràctica de la creació de cinema. Ens vam compenetrar perfectament i ens va encantar el treball de grup. NO ens va agradar treballar de nit però el minut d’un company ho requeria. Alguns van improvitzar més que altres i pròximament podreu veure les imatges. Ens agradaria continuar tocant el tema dels Lumière. Tots teniem unes espectetives majors de l’esperat perqué tots ens imaginavem el minut perfecte.

Els Minuts Lumière

Grup 1 (Nil Argemí, Marina Jimenó i Pere Romeu)

Els nostres minuts Lumière es basen en quatre grans tasques: el director, el camèra, el só (micro) i l’ajudant de direcció.

Ens va semblar una bona feina fer aquest treball, ja que ens van quedar força bé. El primer minut va ser el del Pere, que el vam fer a l’escola a l’hora del pati gravant als nens de 1r d’ESO jugant a futbol. El segon minut va ser el del Nil, pel qual vam anar fins a una gasolinera propera a l’escola i vam grabar un senyor gran inflant les rodes del seu automobil (Seat Panda), i el últim minut va ser el de la Marina Jimenó que ens vam dirigir amb el cotxe del professor fins al funicular que et dirigeix al tibidabo, i vam grabar quan baixava i sortia la poca gent que hi havia.

Aquesta feina ha estat prou bé, ja que el grup en general s’ha entés bé. Va ser una bona experiència ja que tots vam anar a fer el minut que teniem previst, però algun membre del grup va improvitzar més que els altres.

Ens agradaria continuar el treball que hem fet a cinema en curs fins ara. Com gravar amb càmeres.

Nosaltres ens pensavem que ens havien quedat més bé, ja que per la càmera tot es veia molt millor que no pas per la televisió en la que els vam visionar.

En algun minut Lumiere ens pensavem que hi hauria molt més moviment, com per exemple el del Nil.

Pròximament penjarem fotografies i videos dels minuts.Somriure

Els minuts Lumière. Grup 2(Claudia, Josep Mª i Kevin)

Benvinguts!

Valoració del grup:

Vam anar a tres plaçes diferents:

Plaça Francesc Macià: Com arribava i sortia i entrava gent.

Plaça Universitat: Com patinaven alguns xicots .

Plaça Catalunya: A la plaça interior com sortia i entrava la gent a les andanes del metro.

Nosaltres creiem que ens ha quedat força bé. Ens vam repartir la feina cada un a cada plaça tenia una feina diferent càmera, so o director. Tots vam fer la feina que ens tocava correctament. Ningú va haver d’improvisar i cadascú va fer el que ja tenia pensat feia dies enrrere. Valorem aquesta experiencia molt bé!

Primer alguns de nosaltres abans de veure-ho per video els nostres minuts Lumière pensavem que serien diferents de com ho vam veure, però encara ens va agradar més, quan ho vem veure per la televisió a la classe. Menys un xicot del grup que abans de veure el vídeo pensava que li hauria quedat més bé, del que li va quedar, potser degut a la mala sort.

Salut!

HOLA L’IES COSTA I LLOBERA JA ÉS AQUÍ!! PER FI TENIM L’AULA D’INFORMÀTICA LLESTA!!

Bé a partir d’avui mateix començarem a penjar regularment les nostres noticies al bloc de cinema en curs, perdoneu el retard però fins ara no em disposat dels equipaments necessaris!!!