El film final

Comentaris sobre el film final: DANI, QUÈ FAS AQUÍ?

aimgp1728

Dificultats

Una dificultat que hem tingut és que en els diàlegs, a les pràctiques centrals,  vam veure que parlàvem massa i que no ho fèiem bé, era poc creïble, per tant en el film final ja no hem de pensar en diàlegs, amb els moviments de càmera podem expressar emocions.

També ens va costar molt el treball en grup, ja que a vegades ens barallàvem o sovint jugàvem i no estàvem prou concentrats, però hem aprés a arribar a acords i ara estem contents.

Anècdotes

En Dani un dia, es va deixar la samarreta verda i aquell dia només li vam gravar la cara. Va quedar molt bé. També vam gravar en un passatge  (al carrer) i l’Ana i el Marcos es van haver de pujar a una cadira per afluixar els llums, ja que volíem que quedés més fosc.

 

Aprenentatges

Durant el film final els curts de Charls Chaplin ens han ajudat molt a fer expressions de cara. Com que les seves pel·lícules són mudes, només es mostren els sentiments per les expressions de cara i segueixes la història una mica amb els subtítols.

Amb tots els fragments que hem vist hem aprés a tenir en compte la importància del color, les emocions, a decidir els moviments que havíem de fer: travelings, descentarment, desenfocament (quan en Dani camina tot sol i trist pel carrer) També la pel·lícula “400 coups” ens ha ajudat molt per expressar els sentiments del personatge amb els moviments de càmera. Nosaltres hem fet servir aquesta idea com quan en el nostre film la mare renya en Dani i aquest té vergonya (vam fem un tràveling que anava des d’en Dani a la mare)

 

 

Agraïments

Gràcies al Marcos per tenir tanta paciència amb nosaltres.

 aimgp1339

Conclusions

Ens hem esforçat molt, en cap moment ens hem rendit i al final ho hem aconseguit. A nosaltres ens ha agradat molt com ha quedat i esperem que a vosaltres també us agradi.

 

 

Classe de 5è.

 

Estrena del film final

Ja podeu veure “Dani, què fas aquí?” a la pàgina del film final.

Rodatge del film final

Els dies de rodatge han estat molt intensos i hem treballat molt. Durant tres tardes ens hem quedat fins a quarts de set i fins i tot ens oblidàvem de berenar!!!!

Vam començar el nostre rodatge amb un dia assolellat i sabíem que la setmana següent havien predit pluges, així que ho havíem d’acabar.

Finalment ho vam aconseguir. Fins i tot vam poder rodar el dia que un actor es va oblidar la samarreta, i vam gravar de manera que només li sortís el cap en alguns plans!

Tenim moltes ganes de veure el film tot muntat i ja gairebé ho està, el dia que el puguem veure a la classe farem un gran berenar a compte de tots els que no vam fer!!!

aimgp1734 aimgp17371 aimgp1746 aimgp1747 aimgp1777 aimgp1785Concentració del càmera aimgp1797 aimgp1807aimgp1811 Script aimgp1880 aimgp18721 aimgp1881

aimgp1883 aimgp1888

L’equip de rodatge

Hem fet un mural amb els personatges de l’equip de rodatge i hem escrit les seves funcions.

aimg_2398 aimg_2403perxa

amural-rodatge

adirector acamera

ascript asonidista

aclaqueta  afoto-fixa

El moviment i la fotografia

Avui ha vingut el Marcos i hem mirat  fotografies molt interessants sobre el tema del moviment. Hem parlat i vist moltes possibilitats, després hem fet 4 grups, per fer 4 pràctiques diferents. Hem agafat totes les càmeres que teníem i ens hem posat a fer moltes fotos. Ha estat molt emocionant i divertit anar provant possibilitats de moviment diferents i els efectes que sorgeixen.

Grup 1. Fem fotos d’objectes que es mouen i volem copsar el moviment

adsc_7859 adsc_7910 adsc_7900 aimgp0593

Grup 2. Fem fotos objectes que es mouen i podem veure un instant del moviment congelat

ap1191671 ap1191682

ap1191686

Grup 3. Fem fotos dels efectes de la llum en moviment

a_mg_3322-1 a_mg_3340-1a_mg_3347-1 a_mg_3350-1

Grup 4. Fem fotos d’objectes i posem la càmera en moviment

aimg_03851 aimg_0446

aimg_0489 aimg_0503

aimgp0432 aimgp0462

El moviment

Pensem en com es pot expressar el moviment a través de l’expressió visual i plàstica.

Grup 1. Dibuixem el recorregut que fa un objecte que es mou, o el fem moure.

ap1220032 amartell1

abatre-ou apilota

pèndul apilota11

aserra1

Grup 2. Retallem una silueta d’una persona en moviment i fem copies de la silueta amb altres papers de colors, després ho composem buscant la sensació de moviment

ap1220039 adsc_7916

aharuka aivan

asaul adsc_7926

aeric apau

adanna amaddu

Grup 3: Retallem una silueta d’una persona en moviment i dibuixem el moviment anterior i posterior a la fotografia

adsc_7924 anajua

adsc_7927 adsc_7929

Gravem els nostres “Minuts Lumière”

cinema_en_curs_cervantes_074 adsc00494  dsc_00831      adsc00497  adsc00503

El dilluns 16 de novembre vam anar a gravar a les Rambles,  vam gravar els homes estàtues. Ens vam sorprendre molt perquè el home que volíem gravar no hi era i vam trobar un altre que espantava molt hi vam decidir que gravaríem aquell home. No ens va agradar perquè quan faltaven 10 segons el José va sortir hi no tenia que sortir. Bouba, Saúl i Salah.

 aimgp0219  aimgp0223 aimgp0226

El dia 30 de Novembre a la tarda vam sortir a gravar la Plaça Catalunya. Vam treure el equip de cinema (la càmera ,la perxa, els micròfons i els auriculars). Ens vam posar al mig de la plaça i vam col·locar la càmera, després la Maddú va mirar per la càmera i vam començar a gravar els coloms i la gent. Maddu  i Christian

 

aimgp0250 aimgp0254 aimgp0255

El divendres dia 4 de desembre a les dotze i mitja vam baixar de la classe i vam anar al pati a gravar la sortida de l’escola. Vam preparar la càmera i el so. Ens vam esperar a que sortissin els nens i nenes i que hi haguessin els pares i les mares que venien a buscar els seus fills. Ens esperaven a que hagués més gent, però com que molts es quedaven a menjador, van començar a gravar. Haruka i Chaima

 

aimg_0310 aimg_0336 aimg_0338

bloc2 aimg_0348  Dimarts dia 1 de Desembre

Vam arribar al port , vam muntar el equip, però el vam muntar més ràpid que els altres grups.

Vam anar a dir-li a l’encarregat de les golondrines a quina hora sortiria la pròxima. Vam anar amb el grup a posar la posició i l’iris de la càmera i vam esperar i esperar i per fi estava sortint la golondrina i vam prémer el boto rec i no va sortir molt bé perquè algunes persones van parlar durant la filmació. Vam recollir i ens vam anar. Ivan i Joan Manel

 

aimgp0195 aimgp0201 aimgp0211

La Maria i la Saida vam anar amb 2 grups més per gravar el nostre minut Lumière al Palau de la Música. Allà vam gravar els miralls de la placeta que posava “restaurant”.

Abans de començar a gravar vam treure tot el equip i el vam muntar bé per poder gravar el nostre minut Lumière. Ens sembla que va quedar bé. Maria i Saida

 

adsc00479 adsc00482 adsc00483

El dia 30 de novembre al matí un grup va sortir a gravar.

Vam sortir a un quart de deu, ens vam posar a la fila, vam anar al lavabo, i  vam marxar. Quan estàvem al carrer, el Marcos va mirar la llista i a la primera parella que li  tocava era a l’Alex i a la Noaila, vam anar a la Via Laietana i vam muntar el equip de so, vam agafar la càmera i vam muntar el trípode i vam estar parlant de en quin pla volíem la càmera, si la volíem mes a dalt o més avall i més a l`esquerra o més a la dreta. Al final vam decidir el lloc exacte.

El que ens va semblar més difícil va ser muntar el trípode, i una miqueta la càmera, però al final sembla que va sortir tot bastant bé. Alex i Noaila

 

 adsc00484    adsc00487

El dia 30 de novembre vam anar a gravar a les Rambles de Barcelona a una parada d’animals. Va ser difícil trobar un lloc on s’enfoqués tota la tenda i es veiessin bé els animals, vam posar el micròfon de manera que es sentissin els animals. Quan estaven tots preparats el Marcos va dir ja! Tothom va callar mentre passava la gent que mirava o a la càmera o a la botiga. Ens va agradar molt.   Arnau i José

 

aimg_0354 aimg_0357 aimg_0363  

aimg_0378

 

 El nostre minut Lumière va ser a la fruiteria a prop de la escola. La Nadia i l’Ana Marie érem les directores, primer vam muntar el trípode, i després els nostres ajudants van muntar el micròfon, van fer fotos i finalment vam elegir el nostre enquadrament i vam fer la claqueta. I vam cantar la cançó d’escena 1, directores Nadia i Ana Marie. I vam gravar el nostre minut Lumière.

 

 

 

 

 

aimg_0267  aimg_0272 aimg_0276 aimg_0287 aimg_0295  Celia i Emma

 

 

 

 

 

 

 

 

Localitzacions

Nosaltres volem anar a gravar el port, a les 9:00 del matí, volem gravar a aquella hora perquè hi ha més moviment. Gravarem els vaixells turístics amb els passatgers, i la gent del port a la vegada.  Joan Manel i Ivan 

 

aresized_imgp0134

Nosaltres volem gravar els vidres del restaurant el Palau de la Música perquè s’hi reflexen les persones que passen pel carrer i fa un efect molt maco. Maria i saida

 

aimg_16591

Localitzacions

Hem anat als llocs on volíem gravar i hem observat exactament el que gravarem. Alguns hem canviat la proposta inicial o bé perquè no teníem permís o bé perquè no era gaire interessant.aimg_1595

Som la Nadia i l’Ana Marie i nosaltres volíem gravar el nostre minut en una fruiteria del mercat de Santa Caterina que tenen una fruita molt gran i molt maca, finalment vam canviar de botiga i gravarem una fruiteria del carrer de l’escola.

aimg_1652 aresized_imgp0119

Som l’Arnau i el José, gravarem el minut a les Rambles a una parada que venen hàmsters, ens agraden molt aquests animalets.

aresized_imgp0124

Aqui estem la Najua i la Basma, volem filmar el nostre minut a les Rambles de Barcelona, volem que es vegi la gent i els cotxes, autobusos…

aimgp0139 aimgp0143

Hola, som el Saúl, el Bouba i el Salah, nosaltres volem gravar aquesta estàtua de les Rambles, ens agrada aquesta perquè fa molta por i tothom es para a mirar-la.

aimg_1651 Som la Celia i la Emma, nosaltres volíem filmar en una botiga de gossos, però quan hi hem anat no ha pogut ser. Al final hem trobat una bona localització al Moll de la Fusta.

Presentacions

 

Hola Marcos, em dic Iván i tinc deu anys. Vaig néixer a Barcelona. A mi m‘agrada el color vermell i negre. M’encanta jugar a basquet, llegir i una mica a futbol. Sóc simpàtic i graciós i se fer uns quants sorolls. Visc al carrer Salvador Espriu, al costat de la Barcelonetai m’agrada banyar-me a la piscina .

Bé adéu, i que et millori la cama.

aivan41

Ivan Pérez – Montes

CELIA MARIN

Hola Marcos, em dic Cèlia i sóc una nena simpàtica i divertida. M’agraden molt els animals però sobretot els gats i de gran vull ser veterinària . També m’agrada la gimnàstica rítmica , saltar a corda també i muntar a cavall. Marcos espero que et milloris i que no sigui greu.

presentació

presentació

JOSÉ VALEROZO

jose ajose2

Hola Marcos em dic José , sóc un noi i tinc deu anys, m’agrada jugar a les consoles i també jugar a bàsquet . I també jugar al Faceboo.com , i d’altres webs. Tinc un germà bessó i es diu Álex . Tinc dues germanes ,una es diu Maria José i l’altra es diu Montse . Que et millori el peu .

José Valerozo

NADIA MORENO

anadia-i-celia

Hola Marcos .Jo em dic Nadia i sóc blanqueta  i d`ulls marrons i verds. M´agrada fer gimnàstica rítmica al poliesportiu de l’estació del nord . Sóc molt xerraire, sobretot amb les amigues. Aquesta de la foto és la meva amiga Celia. Jo sóc la que porto cues. M´agrada cuidar animals si són gossos. També m´agrada molt cantar. Sóc molt simpàtica, i m’agrada fer bromes. Tinc un germà de 17 anys.

Espero que el peu vagi bé, cuida’t.

 

Diari del taller al web de l’escola

 

Podeu veure les fotos dels taller al web de la nostra escola:

http://www.xtec.net/ceipcervantes-cvella/classes/5e.htm

Presentacions

saul

Hola Marcos , em dic Saúl i tinc 10 anys.

Vaig néixer a Barcelona m’agrada jugar a basquet, futbol i més esports. També m’agrada anar a l’escola. Tinc una germana bessona que és diu Cèlia. Els meus pares van néixer a Cuenca.

 

 

 

Saúl Marin Morata

pau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hola Marcos!

Em dic Pau i tinc 10 anys, vaig néixer a Buenos Aires.(Argentina) Visc al Raval. M’agrada el futbol, el bàsquet i el kung-fú. Jugo a un equip de futbol, i jugava amb l’equip de bàsquet de la meva escola. Ara també faré kung-fú.

Tinc el cabell curt i de color ros, marró, negre i una miqueta de vermell però el dominant es el ros, els ulls els tinc entre verd, turquesa i gris. Sóc el més baixet i prim de la classe però sóc més gran que el més alt de la classe.

Pau Franco

emma2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hola Marcos, em dic Emma. M’agrada dibuixar , fer plàstica, fer teatre, fer patinatge en línia i fer natació. El meu pare és americà i jo parlo anglès, la meva mare és belga però jo no parlo flamenc. Visc i vaig néixer a Barcelona, al Barri del Casc antic, vaig a l’escola Cervantes que està al carrer Sant Pere Més Baix.

Emma Cowdery

christian


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hola em dic Christian sóc de Barcelona i el meus pares són també de Barcelona.

Vaig néixer a la Vall d´Hebron.

Jo de gran vull ser model, cantant o dentista.

Tinc deu anys i la meva escola és el CEIP Cervantes. M’agrada viatjar, per la muntanya i sóc boletaire.

Que et milloris.


 

 

 

Christian Melenchón


basma

ma-basma-2

Hola Marcos, em dic Basma, i soc d’aquí Barcelona, com veuràs m’agrada molt ballar. Vaig néixer a Barcelona, però els meus pares són de Marroc. Sóc una nena molt simpàtica però a vegades sóc molt vergonyosa. Sóc morena, tinc els ulls de color castany. Una de les coses que m’agrada fer es sortir amb les meves amigues .

Et deixo, adéu i que et vagi bé la cama.

Basma Salmi

 

Presentacions

Hola,  jo  em  dic  Chaima, m’agrada moltíssim dibuixar, i de gran vull ser dibuixant de còmics i  després ser actriu  de  televisió. Tinc 9 anys, però el 7 d’octubre  faré 10 anys. El meu  esport preferit  és el  bàsquet  i  el  bolei. Soc una nena simpàtica.  

                                                              Chaima  Bouhsaien

 

 

Hola  Marcos,  em dic Danna tinc 10  anys,  jo sóc de  Bolívia. Jo sóc una nena i  sóc moreneta. La Maria  José  ens  va  dir que et vas fer mal al peu, espero que no sigui greu i  que podràs venir a  l’escola  per fer coses.  Sé jugar a basquet molt bé. M’agrada dibuixar i sóc molt bona en esport. La meva millor amiga és la Maddu.

 

danna1 Danna Daniela Garcia

 Hola Marcos, em dic Eric López i tinc 10 anys i visc a Barcelona al Barri Vell. M’ agrada el futbol i el bàsquet. Jugo en un equip de futbol al pont de Marina. De gran m’agradaria ser o futbolista o professor. A mi m’agrada anar al cinema, les pel·lícules que més m’agraden son les de ficció i d’aventura. Jo vaig néixer a l’ hospital de la maternitat. Esta davant del camp del F.C. Barcelona. Jo soc del Barça blau grana.  Espero que et recuperis de la cama.

 eric

 

Hola ,em dic Maria Ortín Orero i tinc deu anys. Tinc quatre germans i una germana i visc a Barcelona en un pis. Sóc simpàtica amb una mica de mal geni, i m’avorreixo fàcilment.

M’agrada cantar, ballar, patinar sobre gel i muntar a cavall. Tinc una caseta a la muntanya i una piscina. Que et vagi bé la cama.                       

 

 

Maria  Ortín  Orero    maria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arnauHola Marcos:

 

En dic Arnau i tinc 9 anys, m´agrada la assignatura de angles i naturals. Visc al carrer Rec Comtal prop de l´ Arc de Triomf i el Pou de la Figuera .Tinc dos germanes bessones que compartim l´habitació. Els dilluns i els dimecres vaig a piscina, el meu esport preferit es el tenis i l’esquí, també m’agrada molt nedar, el meu hoby es jugar a la nit i a l’ordinador. De gran vull ser cuidador del zoo. M’he oblidat de dir-te que visc al barri de Sant  Pere. Espero que et recuperis de la cama .

 

Arnau Brasó

 

Hola, Marcos, em dic Joan Manel Martín i m’agrada jugar a futbol i als videojocs. Visc barri del Casc Antic, al costat del mercat de Santa Caterina. Tinc una germana i els dos anem al Ceip Cervantes, jo vaig a 5è i ella a 3r de primària. L’Eric, el Bouba, el Pau i jo anem al U.D.Parc (equip de futbol).

 

Joan Manel Martínbota-joan-manel

joan-manel

 

 

 

  

Presentació Bouba

bouba2Hola Marcos. Jo sóc el Boubacar Gassama.  Però tothom em diu Bouba. Jo faig bàsquet  el dilluns i dimecres i el dimarts i dijous futbol .Vaig a les escola Cervantes també m’agraden les pel·lícules  que fan gràcia. Jo tinc 9 anys, i per cert tinc un germà i una germana gran .El germà mitja es diu Kaidu i la germana gran Fàtima.

Marcos  encantat de conèixer-te.  Boubacar

Presentacions

ANA MARIE

ana-marie

Hola Marcos em dic Ana Marie i tinc nou anys però aquest vuit de novembre tindré deu anys i espero que estiguis aquí. M’agrada el bàsquet i una miqueta el Fútbol. El mes important per mi és la meva família com a tots,però per a mi és el millor tresor del món .

T’haig de dir que sóc de filipines, però als tres anys vaig venir aquí .Espero que tinguis millor la cama. També m’agrada l’ordinador i les pàgines són aquestes: Facebook, jocs, etc.. i també xatejo.

Ana Marie Jadormeo Pancho


MOHAMED

Mohamoha-2moha-3moha-4moha-5

Hola Marcos: Em dic Mohamed El Arbi i tinc 11 anys.

M’agrada el bàsquet i també m`agrada el fútbol . Vaig néixer a Hospital del Mar el 1.998 a Barcelona.

Espero que et recuperis del peu.

Mohamed

NAJUA

najua1

Hola Marcos!!

Sóc la Najua Chabou, he nascut aquí, a Barcelona, però els meus pares al Marroc. Tinc dos germans, un germà que es diu Mohamed i una germana que es diu Soraya i jo sóc la mitjana i tinc 10 anys, la meva germana 14 i el meu germà 6. M’agrada molt cantar i ballar amb les meves amigues, la Basma i la Saida. No sé nedar però n’aprendré aquest any. Sóc una mica presumida, m’agrada molt la Hannah Montana i el color rosa.

Najua Chabou