L’agermanament amb Riera de Ribes

El passat mes de maig els alumnes del CEIP Riera de Ribes van venir a Bordils, després que nosaltres anéssim a Sant Pere de Ribes. Inspirats per pel·lícules de Jonas Mekas i Norman McLaren, i pel film DIN 16538/39 (Paris) d’Augustin Gimel, durant l’agermanament vem realitzat una pràctica experimental. Després, els de Bordils l’hem acabat de muntar i li hem posat música.
Per fi podeu veure el vídeo experimental que vem fer conjuntament.

Estrena del film al bloc

Ja es pot veure Tot per l’examen al bloc.

El trobareu a l’apartat film final.

QUÈ HEM APRÈS?

 El curs es va acabant  i hem dedicat una sessió a  reflexionar sobre el treball que hem fet. Ens adonem de tot el que hem après i ara  per a molts de nosaltres el cinema és diferent. 

càmeraMiquel

El primer dia de cinema ens vam presentar i parlar de què era un fotograma, quan durava… Més endavant vam fer un projecte de fotografia, a mi em va agradar molt. Després de fer un escrit i mirar estrets vam començar a planejar els minuts Lumiere, el meu el vaig gravar a la guarderia. I va haver un temps que només miràvem estrets i fèiem escrits. Per fi vam fer la pràctica central, que ens va ajudar a practicar amb la càmera pel curt. Jo portava tot el curs esperant el curt perquè per mi és el millor. Quan finalment vaig veure el curt acabat em vaig sentir orgullós. El cinema per mi és tot un món de fantasia, fotografia, tècnica, històries i sentiments.                       

Laura  

A principi de curs, em va semblar força difícil entendre els passos i la forma de fer una pel·lícula. Però a poc a poc, em vaig acostumar. En cada activitat que fèiem aprenia una mica  més. Però el que més em va costar va ser controlar els paràmetres de la càmera. Crec que a la pràctica central és on més vaig aprendre per poder continuar fins a fer el curt final que és on resulta que vaig aprendre encara més i la meva forma de pensar va ser diferent. En veure els estrets de moltes pel·lícules, ens va servir per agafar idees pel nostre curt i tenir-les més clares. Ara, quan veig pel·lícules sempre penso en com ho deuen haver fet o de quina forma. Crec que aquest any he après coses molt interessants i útils. 

Marc

claqueta MarcAquest any fent cinema en curs he après les parts d’una càmera, què és l’iris, utilitzar bé el zoom, també he après com fer servir l’enfocament i el desenfocament (nítid i flou), com pujar i baixar el volum, com fer anar el micro… . Com que a classe hem vist molts extrets ara quan veig pel·lícules a casa penso  com l’han fet: els plans, el nítid i flou, el color… .  

Pau Almar 

Quan vam començar cinema en curs vaig aprendre moltes coses que no sabia.
La Meritxell ens ha ensenyat moltes coses per aprendre més ràpid. Ens va ensenyar com funcionava la càmera de cinema  i el trípode. També hem anat veient durant els tres trimestres, trossos de pel·lícules diferents, per aprendre coses del colors, també com es pot gravar un pla i com enquadrar.   

Robin 

Aquest any hem fet el taller de cinema en curs. Durant els tres trimestres hem fet moltes coses: El projecte fotogràfic, la pràctica central, els minuts Lumière i el curt. En el  projecte fotogràfic vaig aprendre com es fa un foto ben feta.A la pràctica central vaig aprendre com es fa una pel·lícula, què s’ha de fer abans de gravar i com es munta el so. Amb el curt vaig aprendre les últimes coses per exemple: que fa l’script i de què serveix.  

Alba 

perxa albaDurant Aquest any he après moltes coses i no m’ho esperava. Al principi quan vam començar no en sabia gaire, però
la Meritxell ens va ensenyar a tots com es muntava la càmera, a fer la boleta, muntar el  trípode, enfocar i desenfocar, enquadrar i altres paràmetres de la càmera. Vam fer moltes coses com ara:  pràctiques, el projecte fotogràfic, els Minuts Lumière, i el curt final. No em pensava que féssim tantes coses. De les coses que hem fet el que m’ha agradat més és fer el Curt Final perquè ens ha sortit molt bé, però igualment també em va agradar fer les pràctiques, el projecte fotogràfic,…Ara quan vaig al cine o miro pel·lícules em fixo més amb el plans quan canvien, si la persona està igual o no, en el color,… i altres coses.Dels  estrets que hem vist  els que m’han agradat més són: Dansa Serpentina (1896) i la pel·lícula experimental de color de l’Agustino Quast que  ens va servir per fer una mini pel·lícula amb els de St Pere de Ribes 

Tatiana

-Durant aquest any he après moltes coses de cinema, algunes no sabia que me les ensenyarien. 

M’ha semblat molt fàcil fer servir la càmera i muntar el trípode, al principi pensava que era molt difícil però després d’haver-ho practicat vaig veure que era molt fàcil. 

El primer dia que va venir la Meritxell ens vam presentar i llavors ens va ensenyar una càmera molt antiga, i ens va ensenyar com funcionava. 

Durant el taller hem escrit molts textos i això m’ha servit per fer menys faltes, per escriure millor, i per aprendre paraules noves relacionades amb el món del cinema.  

M’ha agradat molt fer aquest projecte, trobo que « el color » és un tema molt bonic i interessant.Fer cinema en curs m’ha agradat molt, espero que algun altre any ens ensenyin a fer coses noves sobre el cinema.  

Irene

perxaDurant el curs de 6è, he après moltes coses en el taller de cinema en curs, com per exemple: fer servir la càmera, fer un pla, fer de tècnic de so, …Em va costar bastant aprendren el que havia de dir quan feia de claqueta: “seqüència, pla, pressa”, però al final ho vaig aconseguir.El primer que vam fer en el taller va ser presentar-nos i
la Meritxell ens va ensenyar una càmera antiga, i després una cinta d’una pel·lícula. Vam gravar un pla, on jo i
la Tatiana fèiem d’actrius a la pista de futbol. Un altre treball que vam gravar va ser els minuts, jo el vaig triar al menjador.Casi cada dia quan arribàvem a classe al matí miràvem els films dels germans Lumière, un dia els  vam anar a explicar-ho a altres alumnes de l’escola.Apart de films, també miràvem estrets, que ens havien de servir per quan nosaltres féssim el curt.Amb grups de 10, ens vam separar i vam gravar la pràctica central. El meu grup la vam fer al parc i l’actor va ser l’Ebrima.I per acabar vam gravar el curt! El més bonic de tot el treball, però el més complicat. Dura entre 9-10 minuts.Per a mi, ara el cinema és molt bonic. Quan miro una pel·lícula penso amb el curt que hem fet. M’agraden perquè et fan sentir emocions, com per exemple: por, tristesa, riure, …També per les imatges, el so i el que els personatges representen. 

Carles 

El primer que la Meritxell ens va ensenyar la càmera que hem fet servir durant tot l’any la vaig claquetatrobar rara perquè només tenia al cap les que té molta gent a casa o les que tenen els càmeres professionals.Els primers dies ho trobava avorrit perquè només parlàvem però quan vam començar a gravar ( el primer pla, els minuts…) ja em va agradar més. Els primers dies em costaven una mica els noms però al final ja els vaig aprendre. Ja des del principi vaig veure que el que m’agradava més era ser càmera.Vam fer un treball fotogràfic, jo el vaig fer amb en Miquel i ens van quedar unes fotos molt bones.Hi va haver un temps que casi cada dia miràvem estreys de pel·lícules i escrivíem comentaris a la llibreta.El que em va agradar més de Cinema en Curs va ser fer el curt, suposo perquè serà l’únic que faré a la vida.Amb el Curs de Cinema he après tots els càrrecs d’una pel·lícula, jugar amb el color i la llum, fer funcionar la càmera i enganyar amb la càmera. Ara quan veig una pel·lícula em fixo amb el color, la llum… i no tant amb els diàlegs i els actors. 

Clàudia 

Aquest any he après moltes coses del cinema. Quan vam començar a fer els minuts Lumière jo ja estava pensant en el curt, no sabia que també hauríem de fer una pràctica Central. A nosaltres aquest any ens va tocar el color.
La Meritxell ens proposar fer unes fotos, un projecte fotogràfic, em va agradar molt fer-lo perquè vaig aprendre moltes coses sobre el color que m’ha servit pel curt. A mi el que em va costar una mica més va ser utilitzar la càmera però em vaig acostumar al final. En Ramon o
la Carme a vegades al matí en posaven uns estrets de pel.lícules, havíem d’escriure a la llibreta comentaris.Quan va venir
la Meritxell i  ens va dir que fariem el curt, tota la classe es va posar molt contenta. El curt va sortir molt bé però el que ens va passar és que  durava onze minuts i havia de durar entre sis i nou. Vam retallar alguns plans perquè durés nou minuts. El taller m’ha agradat molt. He après moltes coses que els meus pares no saben, estic molt contenta de mi.Quants uns alumnes de l’escola representaven l’obra de teatre, els de 6è hem  gravat la representació i ha estat molt bé i molt divertit.El cinema és un  treball en grup, a vegades potser molt difícil però també divertit. En el cinema ens expliquen històries i emocions.   

Ara quan estic mirant una pel·lícula la veig d’una manera molt diferent i mentre estic mirant penso quants plans hi ha en aquesta seqüència.  

Ebrima 

 Aquest any hem fet el taller de cinema en curs. Hem gravat els  minuts, la pràctica central i per acabar el curt final.

Aquest any el cinema en curs  ha tractat sobre el color. En la nostra primera sessió amb
la Meritxell, ens va ensenyar una càmera antiga i els fotogrames d’una pel·lícula. Em va agradar.

Durant el curs hem vist trossos de moltes pel·lícules per aprendre coses del color.Quan va arribar el Nadal ens van posar deures: havíem de fer fotos del color del nostre poble, però jo els vaig fer amb una sortida amb en Ramon. Després de Nadal vam fer la pràctica  central; vàrem fer dos grups: un que gravava el tren i l`altre que gravava el pavelló vell, uns al matí i els altres a la tarda. Llavors tots junts vam veure les pràctiques que havíem fet. El meu paper va ser fer d’actor, representava un nen enamorat . Em va  agradar molt però de vegades era pesat perque algunes coses el director no ho explicava bé i ho havíem de repetir.Quan vam acabar de fer aquestes pràctiques ja  estàvem preparats per fer el curt final. Quan miro el curt veig l`esforç que hem fet tota la classe, penso que ha valgut la pena.  Per mi el cinema és animació i misteri. Però el cinema  a vegades et  porta molta feina.

Gemma 

claqueta i microGràcies al taller de “Cinema en curs” he après moltes coses: fer anar la càmera, el so, la claqueta…i ara quan em diuen paraules relacionades amb el cinema que jo abans no les entenia ara les entenc, i amb el que em fixo molt a les pel·lícules  és amb el color, m’agrada veure els color que hi ha i els plans que han triat. Abans de fer el curt, jo em pensava que seria menys difícil. Però vaig veure que era més complicat del que em pensava, però també era més divertit. 

A classe casi cada dematí miràvem estrets i després escrivíem a la llibreta de Cinema en curs el que veiem: els colors, els plans, els enfocaments enquadraments…Al principi de fer servir el Première era una mica difícil però després va ser molt fàcil.Ara el cinema per mi ja no és com abans que pensava que posàvem la camera a un lloc, triàvem un pla maco per filmar i començàvem a filmar, no. Ara ser que s’ha de triar el pla segons els colors de la seva pel·lícula i que hi ha d’haver molta preparació abans de fer la pel·lícula.                               

Núria 

Núria camEl primer dia de cinema ens vam presentar i parlar de què era un fotograma, quan durava…Més endavant vam fer un projecte de fotografia, a mi em va agradar molt. Després de fer un escrit i mirar estrets vam començar a planejar els minuts Lumiere, el meu el vaig gravar a la guarderia.I va haver un temps que només miràvem estrets i fèiem escrits. Per fi vam fer la pràctica central, que ens va ajudar a practicar amb la càmera pel curt.Jo portava tot el curs esperant el curt perquè per mi és el millor.Quan finalment vaig veure el curt acabat em vaig sentir orgullós.El cinema per mi és tot un món de fantasia, fotografia, tècnica, històries i sentiments.      

Pau Vilà 

Quan vam començar el taller de cinema en curs no en tenia ni idea del que faríem.Lla Meritxell ens va portar una càmera molt antiga que servia per gravar. També ens va portar una cinta d’una pel·lícula de cine i  la vam estirar, era molt llarga i tenia molts fotogrames. Abans de Nadal ens van parlar del projecte fotogràfic, que era fer fotos del color del nostre poble. auriEn aquest projecte vaig aprendre a posar més o menys llum a la fotografia. Després d’aquest treball vam fer “els Minuts Lumière”,però abans  de  fer els minuts, en vam veure molts com la sortida a la fàbrica(que està gravada tres vegades). El minut es grava tal com diu la paraula  durant un minut i la càmera no es pot tocar. D’aquesta activitat vaig aprendre a fer servir els paràmetres de la càmera. Per poder gravar la pràctica central vam fer proves gravant dos nens que es trobaven, després també vam mirar molts d’estrets. Quan vam gravar la pràctica vaig fer d’actor, cosa que em va agrada molt. En l’ultima activitat,el curt final, no vaig fer d’actor  però m’ho vaig passar igual de bé. Quan em va tocar fer de director tot va anar molt bé tot i que vam repetir tres vegades el pla, però quan vaig fer de càmera no va anar tant bé perquè quan havíem de gravar no hi havia lloc i vam haver de posar el trípode al mínim. Durant la gravació  vaig aprendre els paràmetres de la càmera, a fer de director i de sonista. El cinema per a mi és el treball en equip de moltes persones, per tant s’ha de tenir en compte que el cinema s’ha de treballar  molt bé, no només gravar i ja està, s’ha de treballar molt abans de començar la pel·lícula i després de gravar la pel·lícula, perquè s’ha de muntar i corregir el so.   

Grety

M’ha agradat molt poder fer el taller de cinema en curs, per mi  ha estat una experiència molt bonica. El primer dia quan va venir
la Meritxell no sabia què era un pla, com servir la càmera i moltes altres coses que he après. He après paraules noves  del món del cinema.A principi de curs em va costar una mica aprendre els paràmetres de la càmera. En aquest taller hem fet moltes coses: primer gravar un pla en què hi havia una trobada, el projecte fotogràfic, la pràctica central, els minuts Lumière i veure estrets de pel·lícules. Ara ja ser muntar el so, el trípode., la càmera… i quan miro una pel·lícula és diferent perquè ja ser tot al que han treballat. En aquest any m’he adonat que és molt important treballar en equip en el cinema i en tot. Abans quan veia els de sisè que feien cinema tenia moltes ganes de fer-ho , ara que ja ho he fet i ja s’ha acabat estic molt feliç i trista perquè no sé si ho podré fer una altra vegada.Per mi el cinema són emocions i sentiments que et fan sentir els actors, les imatges, la música… 

Adrià

adrià camA mi del taller de cinema, el que m’ha agradat  més  és gravar el curt final.

Hem fet  un munt de coses com, gravar el nostre minut Lumière, mirar estrets de pel·lícules, el projecte fotogràfic, la pràctica central… Hem treballat amb la Meritxell, la Carme i en Ramon .   

El projecte fotogràfic que vam  fer per Nadal  em va servir per experimentar amb la càmera de fotos i mirar quins colors tenia el meu poble.Després de Nadal vam gravar la pràctica central, vam fer dos grups. Un dels grups va gravar el tren que els i va quedar molt bé. Els altres van gravar el parc(El meu grup), ens va quedar també molt bé,  va ser la primera vegada que vaig fer  totes les feines que hi ha en un rodatge.Al final va arribar el mes d’abril i vam gravar el curt. Ens va portar molta feina.Muntar el curt era divertit, com quan vam haver de  treure el cop de puny que
la Laura li feia a en Carles.

M’ha agradat el taller, perquè he après com funciona una càmera de cinema, els passos que s’han de seguir per gravar, les diferents feines rotatòries del grup per gravar i muntar una pel·lícula.

Ara el cinema m’agrada molt més que per veure com expliquen una història, ara sento com se sent un director,  un càmera, un perxista, un actor o el que fa de claqueta.

Alina

 

A mi em va  agradar  fer de càmera i de so , era una mica difícil i quan vam rodar el curt era la primera vegada que filmava . Com que no parlo gaire el català quan vaig fer de claqueta  va ser complicat. 

Vaig fer de directora en un pla de la classe era una mica difícil.

La pel·lícula ha quedat molt bé.

Por mi cinema es un misteri i vaig veure que porta molta feina. Hem treballat molt.               

 

 

Anna

Durant tot aquest any que hem fet el taller de cinema en curs, em pensava que només faríem: el curt i la pràctica cental, i vam fer el projecte fotogràfic , minuts Lumière, la pràctica central i el curt final.

Amb la Meritxell he après a gravar un pla i tots els passos que cal seguir.

El cinema  a mi em fa sentir moltes sensacions, sentiments, emocions…

 

 

Ayoub

 

El primer dia no sabia res del cinema en curs, a poc a poc vaig aprendre a fer  servir una càmera de filmar,

Vaig treballar de càmera i he fet balanç de blanc,so, desenfocar. He fet el projecte fotogràfic,els minut  Lumière, la pràctica central,i el curt.

M’ha agradat molt fer cinema en curs.   

RODATGE FILM FINAL

20, 21 i 24 d’abril 2009

curt17

 Alba

El meu grup vam gravar a la Pista Vella, a l’escola i a la plaça de l’església. Un pla el vam haver de repetir 10 vegades, són molts cops. A vegades  l’Àlex (en Carles) sortia del pla, i quan  no era l’Àlex, era un extra i si no era
la Mar.

El que em va agradar més va ser fer de tècnic de so i perxa.

 curt15Miquel

El dia 20 d’abril els del meu grup de rodatge vam ser els primers de començar a rodar el curt final.Els primers plans els vam gravar prop de la casa dels avis d’en Carles i els altres al barri de les Hortes. Després vam tornar cap a l’escola perquè li tocava a l’altre grup. Durant el rodatge tothom va fer totes les feines. Per sort el meu grup va tenir bon temps, en canvi el segon grup va gravar un pla amb pluja. (Esperem que no es noti)Tot va anar força bé però el que ens va costar més va ser un pla que jo havia de tenir una galleda blava totalment quieta al costat de la càmera. El que em va entusiasmar més va ser fer de càmera. Trobo que a sisè va bé tenir aquesta  experiència de cineastes.

Clàudia

curt14

El que va ser més difícil va ser com enquadrar els plans i quins colors volíem que sortissin. També amb el so vam tenir alguns problemes perquè quan començàvem a gravar passava un cotxe o una bicicleta que no volíem sentir i ho havíem de repetir.

En alguns plans vam haver d’improvisar una mica,  per exemple en un que necessitàvem una dona si sortia  
la Carme de l’escola,  tothom la coneix i vam preguntar a una dona (l’àvia d’en Damià i
la Montse de tercer) que en aquell moment passava per carrer i ella ens va fer d’extra.

La Meritxell ens feia moltes preguntes sobre el color, ens va anar molt bé després perquè teníem més imaginació. Al principi  no volia fer de càmera, ho trobava difícil, em costava molt, ni tampoc de directora, però ara no em resulta més fàcil.

curt20

Ebrima

El meu grup vam gravar a tres llocs :a la pista vella,l`escola i a l` església.

Vam fer 3 grups. El que més em va agradar va ser  aguantar la perxa.

Un dia del que vam gravar  plovia  i feia molta fred, ens va costa estar concentrats però ho vam aconseguir.      

Irene

IRENE.cURTEl meu grup, el 3,  van començar a gravar el dimarts després del pati i vam acabar a 2/4 de 8 de la tarda.

El primer pla que el meu grup vam filmar va ser a

la Pista Vella, allà vaig fer claqueta  i de foto fixa. També vam anar a mig del  poble,  a la sèquia i a la tarda a la carretera Palamós.

Les feines anaven  rodant, de manera que tothom feia de tot. Un pla que em va agradar va ser  un que  jo feia de perxa i la càmera estava situada a fora del camí, al costat dels desmais. També vam gravar el so de l’aigua, el vent,… la perxa pesava molt, l’havia d’aixecar enlaire i aguantar-la.

curt3Pau Almar

Vam haver de rodar molts de plans però sobretot moltes preses perquè ens quedés bé. Vam haver de filmar  moltes hores. El rodatge va ser llarg

Un pla difícil va ser un de  

la Pista Vella que vam haver de posar la càmera molt baixa per poder gravar el que volíem.

A mi el que em va agradar més de fer va ser d’escrip i de vfoto fixa.

Adrià

 curt1El curt és l’últim treball del taller de cinema en curs i el més divertit.Va costar gravar alguns plans com el de la farmàcia que vam haver de pujar molt el trípode,  al màxim i el càmera no hi arribava.A mi m’agrada molt fer cinema en curs, com a tots, m’ho he passat molt bé gravant el curt final i treballant  en equip amb els meus amics. 

Núria

rod. Nuria

El que més em va agradar fer va ser ajudant de direcció i  claqueta. Penso que el curt ha sortit bé perquè tots hem fet un gran treball i els actors ho han fet molt bé!Tot plegat va ser una gran experiència i m’agradaria molt repetir-ho algun altre cop!!!

 Víctor

VICTOR.RODUna tarda ens vam trobar que a estones plovia i vam aprofitar per gravar els plans de dins de l’escola. A mi la feina que més m’interessa és fer de sonista perquè  escolto les passes de l’actor, els sons de la natura i la gent que parla. La que menys l’escrip  tot i que és de la que més vaig fer. Jo voldria que l’any que ve a l’institut també fessim un curt.

Laura

rod.laura

El dia que vam començar el rodatge estàvem tots molt nerviosos perquè no havíem rodat  mai un curt. Quan vaig saber que feia d’actriu em vaig alegrar molt perquè mai no havia actuat davant d’una càmera. Ens va costar una mica perquè vam haver de repetir i improvisar plans i això ens va liar. La feina que més em va agradar va ser la meva, perquè la sensació és molt agradable, et sents una mica més important. S’ha de dir que també va ser una mica estressant perquè és difícil oblidar-te de la càmera i ser una persona que no ets tu. Sobretot em va costar entendre les ordres dels que feien de director, perquè no ho deia bé o jo no sabia exactament què fer o com fer-ho.

Pau Vilà

rod.Pau V

Quan em va tocar  fer de càmera  no ens sortia el pla perquè la càmera estava fixada i no ho havia d’estar. El pla era difícil i com que no ens sortia. Al final vam dicidir fer primer els peus, després les mans i  finalment el cap. Quan feia de director em vaig posar una mica nerviós perquè ho vaig trobar difícil però al final no volia plegar de fer de director. El curt és un treball en equip i per tant em va agradar treballar amb els altres.

Anna

Anna RodatgeEl primer grup, el meu, vam anar a gravar els primers plans: Quan  l’Àlex i el seu pare sortien de casa, el Barri de les Hortes, després al pati petit i al final de la seqüència vam gravar quan els alumnes sortien al pati gran i per últim com que ja  hi érem vam fer també un so ambiental del pati.Em va agradar molt fer de càmera, claqueta, foto fixa ajudant i director.Uns dies abans,
la Meritxell ens va anar preguntant coses sobre el color i nosaltres vam anar decidint la paleta de colors del curt. I ja veureu que els colors són molt bonics.

Tati

rod.TatiEl primer dia que va tocar anar a gravar varen tenir pluja però l’endemà va fer una mica de sol. Quan  va tocar gravar al meu grup estava molt nerviosa perquè no sabia què em tocaria fer primer. El que més em va agradar va ser fer de directora perquè podies triar on posar la càmera, dir el que havien de fer els personatges,… M’hagués agradat fer d’actriu i no ho vaig poder fer, però estava  contenta de la feina que feia.Un pla difícil va ser quan l’Àlex,la Laia i la Mar estaven a la carretera i l’Àlex es penjava al semàfor, el vàrem haver de repetir 6 o 7 vegades. Un dels plans que vaig gravar jo em va agradar molt perquè l’Àlex venia corrents i es veia un punt vermell desenfocat a mig de molt de verd. 

Estic molt contenta d’haver gravat el curt i tinc moltes ganes de veure com ha quedat.

AYOUB

ROD.aYOUBPrimer van anar a la pista vella i vam gravar.Em va tocar fer  d’escrip.El que més em va agradar va ser  fer de càmera. Ens va costar molt però només vam repetit dos plans.El que més em va costar va ser  fer d’escrip. El dia de rodatge vam acabar molt tard i  no van poder  anar a entreno d’handbol. Em va agradar molt i m’ho vaig passar molt bé.  

GEMMA   GEMMA.ROD

Gravar el curt em va agradar molt, encara que jo,
la Laura i en Carles que vam ser actors, no vam fer gaire de claqueta, de tècnic de so, ni de càmera… Però igualment em va agradar. Va ser una mica difícil fer d’actriu, era la primera vegada que actuava davant d’una càmera. A la gent se li feia pesat repetir tantes vegades els plans, però per mi era divertit, semblava igual que les pelis de veritat, encara que va haver-hi un cop que vam repetir un pla 14 vegades fins que al final ens va quedar molt bé!. Em va encantar fer el curt!

HAIMADOU

curt11A mi em va  costar fer d’escript, i em va agradar més fer de director. Quan jo feia de director vam haver de repetir moltes vegades un pla d’en Carles  que ho feia malament. Li tornava a dir què havia de fer i després  hi havia gent que tocava la càmera, es movia i havia de tornar a enquadrar el pla i així vàries vegades.

CARLESROD.CARLES

Vam gravar el curt perquè estem fent Cinema en Curs i aquest és l’últim treball que fèiem i així apreníem bé totes les les feines que s’han de fer en el rodatge d’una pel·lícula. Ens vam repartir la feina i tothom va fer de tot fins i tot els actors vam poder ser directors o càmeres en els plans que no hi sortíem. Vaig fer d’actor i me’n recordo molt bé de dos plans , un que el vam haver de repetir moltes vegades perquè sempre fallava alguna cosa, ACTORSjo en general. L’altre que me’n recordo és un pla que vam gravar des del pont del cementiri fins a sota d’uns desmais que estaven a uns dos-cents metres lluny, havia d’anar-hi corrent, saltar una balla i passar pel costat de la càmera, però  hi havia moltes ortigues i em vaig ortigar. En un pla va començar a ploure, i amb paraigües havíem de tapar la càmera, el so… Encara que sigués actor la feina que més em va agradar va ser la de càmera, perquè m’agrada tocar-la, enfocar, fer l’iris…Al ser actor podria semblar que  estàs molt lliure però hi ha cops que has d’estar allà quiet esperant que el director triï  el pla. També era molt cansat perquè els directors a vegades no eren molt expressius i les instruccions no les donaven gaire clares, no entenia què havia de fer , després m’equivocava i ho havia de tornar a fer.El final crec que ens quedarà  un curt molt bonic, encara que hi hagi alguns coses irreals.

ROBIN

curt19

El meu grup va fer la seqüència dos a la pista vella, l’església i a l’escola. Durant tot el rodatge penso que vàrem fer bé el treball en equip i els actors van actuar tots molt bé. El que m’ha agradat més és ser director, càmera i ajudant de direcció.

Com ha anat la pràctica central

Víctor Tabernero

En va interesar fer de càmera i de so perquè aprens molt de tècnica. No vaig fer d’actor, no em va saber greu, qui va fer d’actor va ser en Pau i estic segur que ha quedat millor que si ho hagués fet jo.

Quan vaig veure el meu pla muntat que és el primer, vaig pensar que quedava millor a l’ordinador que a la càmera.

Vam muntar la pràctica amb el Première, va ser divertit perquè jo no sabia què es podien fer amb aquest programa, com per exemple canviar el so d’un pla a un altre pla. Em sembla que em va agradar més el muntatge que no pas el rodatge.

Adrià Ortiz

Vam anar al parc a gravar la pràctica central del taller,

Vaig fer de director, perxista, càmera, ajudant de càmera, tecnic de so i escript.

M’ho vaig passar molt bé fent-ho tot però em va agradar més fer de director.

El pla que va haver-hi un imprevist va ser l’últim que vam gravar, va passar un gos, va ser molt divertit.

Al final tot va sortir com vam planejar.

Ens va costar molt muntar els plans amb el programa première perquè no ens posàvem d’acord.

Quan la Meritxell el va veure va dir que el podríem millorar, és a dir: que allarguéssim els plans, els féssim més petits, …

Al final el vam acabar de muntar amb la Meritxell i va sortir molt bé.

Laura Tulai

Un dimarts a la tarda, vam anar al parc del pavelló vell a gravar la pràctica central. Vam tenir sort, perquè feia bon dia i va sortir tot molt bé, però s’ha de dir que també va ser difícil perquè vam afegir coses que no teníem pensades.

Em va agradar molt fer de tècnic de so, perquè hi havia ocells i era bonic escoltar-los.

Vaig trobar molt interessant el final, perquè en aquell moment va passar un gos i va quedar encara millor, però tot i això vam repetir uns quants plans, perquè ens vam posar nerviosos.

Durant el muntage de l’equip hi va haver problemes, perquè no sabíem on col·locar els plans i com.

Però al final ens vam posar d’acord i tot va sortir bé.

Era difícil posar el so adequat perquè es sentia molt fort i no sabiem com arreclar-lo. Al final ens va sorprendre el nostre treball.

Marc Aleu

Un dimarts de febrer, vam gravar la pràctica central al parc. Ens vam oblidar el zèppelin a l’escola, i vaig anar corrent a buscar-lo. Va ser molt divertit fent d’ajudant de càmera i de perxa. No vaig poder fer de director perquè vaig haver de marxar amb transport. Aquell dimarts vam tenir sort perquè feia bon dia. Va haver-hi un imprevist que no ens esperàvem de cop va aparèixer un gos corrent al fons del pla.

En el primer pla sortien unes fulles a dalt del pla, els directors se’n van adonar quan feien el muntatge.

Vaig fer el muntatge amb l’Ebrima i en Pau Almar. Vam fer els plans “6 i 7”. Ho vam muntar amb el prèmiere. La Carme no ens va explicar com anava el “so”. El so el vam acabar amb la Meritxell.

Ja havia muntat vídeos amb el meu pare però el so mai l’havia fet servir.

Miquel Garcia

Era un dia esplèndit i vam anar a gravar.

Fer de càmera em va entusiasmar perquè m’emociona aquest món

A mi no em va fer pena no fer d’escrip pèrquè em sembla que és una feina avorrida.

Vam tenir molts imprevistos com ara que no sabíem que l’Ayoub, l’Anna i jo seríem actors. A l’hora del muntatge vaig descobrir que una pel·lícula és com un quadre que pots fer i crear el que vulguis.

Quan vam passar la practica acabada em vaig sentir orgullós.

Gemma Anglada

Durant la pràctica central el que em va agradar més va ser fer de directora per què va ser divertit dir el que havien de fer els actors, demanar el pla que podíem  fer… El que se’m va fer pesat va ser muntar la càmera, el micròfon… Però la resta va ser molt divertit.

En el muntatge quan vaig veure el meu pla em va agradar molt i molt, i quan vaig visionar tota la pràctica sencera vaig pensar que ens havia quedat molt bé, però quan la vam arreclar encara ens va quedar molt més bé que abans!

He après molt a la pràctica central, gràcies això ara serà més fàcil fer el curt final.

Alba Lozano

La pràctica central va ser divertida. Per mi, el més divertit va ser fer de càmera, perquè vaig triar el pla i el que volia que sortís, un arbre, una mica de via a dalt del pla i un tall de teulat amb una antena, em va agradar triar aquest pla.

Em va cansar una mica aguantar el micròfon, m’agradaria haver fet de tècnic de so. Quan venia un tren i no teníem el so preparat el gravàvem sense so, i després amb el programa Première  vam aprendre a posar-hi un so d’un altre tren i semblava que fos el mateix tren, Era sorprenent.  Alguns dels plans gravats no els vàrem posar en el muntatge, però igual ment ha quedat molt bé!

Anna Martínez

Vaig trobar molt interesant la pràctica central. La pràctica central del parc i del tren eren molt xules.A mi no em va agradar ser d’script perquè no havies de canviar gaire res, només apuntar.Em va  fer il·lusió muntar-lo amb el Première.Quan fem el curt m’agradaria fer de director, càmera, i de claqueta . Encara que ja ser que hauré de fer de tot.

Carles Pou

Vaig trobar molt interessant rodar la pràctica central. Al principi era una mica avorrit perquè havíem de muntar l’equip de rodatge.

Quan vaig fer de càmera vaig trobar fàcil i divertit enquadrar, enfocar…, per mi la feina menys interessant i més avorrida és la de perxista, has d’estar aguantant tota l’estona la perxa i a l’hora estar molt atent.

Trobo que ens va sortir perfecte i que m’agradaria fer-ne un altre.

Clàudia Savu

Un dimarts a la tarda anem al parc del pavelló a fer la gravació de la pràctica central. La gravació es va complicar, quan començàvem a gravar l’actor no podia estar seriós i hem hagut de repetir el pla diferents vagades.

La claqueta  ens va resultar difícil perquè no recordavem com havíem de dir les seqüències,els plans i les preses,  però ens hi vam acostumar.

En el rodatge del primer pla vaig fer de directora,em semblava molt difícil, havia de dir que ha de fer el actor  però
la Meritxell em va donar idees,   també vaig fer escript, això va  ser molt avorrit.

El que m’ha semblat interessant i difícil alhora va ser fer de càmera. És dificil perquè a vegades no te’n recordes on està el balanç de blanc i com s’havia de desenfocar o enfocar però de mica en mica en vaig aprenen.

Grety

Em va semblar interessant fer la pràctica perquè vaig aprofundir sobre el cinema, va suposar un descobriment, ara en sé més. Fer de càmera o directora són  feines  amb més 

responsabilitat, les altres crec que són més fàcils.

Em vaig sentir satisfeta executant les diferents tasques. Durant la pràctica sorgiren alguns imprevistos,  l’Anna i l’Ayoub  van fer  d’actors extres sense planificació prèvia, així com una senyora  que va baixar a l’estació del tren.

En visionar la pràctica em vaig emocionar. Fer el muntatge  va suposar per mi una sorpresa  afegir coses que no has gravat…

Irene Carreras

El dia 17 de febrer, vam rodar la pràctica central. Jo em pensava que seria  difícil, però va ser molt fàcil.

Quan vaig anar a gravar, vaig trobar avorrit repetir els plans que no sortien bé.

El primer pla em tocava fer la perxa, i era pesat perquè mai sortia bé, i la perxa pesa bastant.

Hi havia un pla que havia de girar la càmera i enfocar
la Laura, va ser molt divertit.

Durant el muntatge, no vam seguir l’ordre que havíem gravat, em va suspendre perquè al principi, abans de gravar em pensava que ho muntaríem amb l’ordre que gravaríem.

Núria Canada

Em va entusiasmar fer la pràctica central. A mi m’interessa el cinema i fent la pràctica central en vaig aprendre més. Sobretot em va semblar divertit fer de claqueta, tot i que m’hagués agradat fer d’actriu ja que de gran és una feina que voldria fer.

Quan el vam començar a muntar, em va semblar que costaria bastant fer-lo, i així va ser. He trobat una mica difícil el programa de muntar. Penso que la pràctica central ha quedat molt bé

Per fer el curt s’ha de pensar una espera i fer una història, també s’ha de descriure el protagonista, però després de tanta feina al final en quedés satisfet i impresionat de com ha quedat..

Pau Vilà

 Em vaig sentir molt feliç de fer d’actor, però també molt nerviós perquè s’havien de repetir moltes vegades els plans i això no m’agrada gaire. Quan vam acabar em vaig treure un pes del damunt. Crec que tots vam quedar contents de com havíem treballat en equip.

M’agradaria fer de càmera o de director en el curt, tot i que ja sé que tots farem de tot.

Robin 

Vaig trobar la pràctica central divertida, uns moments fàcil, uns difícils i uns no gaire interessants, com aguantar ben quiet la perxa. El muntatge de la perxa és la part més fàcil, però la càmera i  tots els cables del micròfon, auriculars i de so és més complicat. Després de gravar, falta la feina a l’ordinador, això és difícil perquè tot ha de ser perfecte. 

Pau Almar

Era un dimarts a la tarda quan vam anar al parc. Va ser un dia que feia sol. Era un dia bonic,
la Meritxell ens va dir el que havíem de fer. Com que jo  i
la  Clàudia érem els directors,  ens va demanar on volíem fer el pla. Després vam  començar a gravar i va sortir tot bé, tal i  com havíem previst, menys a l’ últim pla que va aparèixer un gos que no ens esperàvem, va quedar maco, el pla.

Jo no esperava que anés tan bé, em pensava que les pràctiques centrals no quedaven gaire bé. Al final   va ser una mica avorrit, perquè la gravació va durar molta estona, tot i així  m’ho vaig passar bé. Fer de director va ser  fantàstic.

Els rodatges de la Pràctica central

RODATGE

Divendres, 13 de febrer de 2009

Matí

Pràctica1

pràctica2

Pràctica3

Pràctica4

Tarda

pràctica5

pràctica6

pràctica6

Pràctica8

Els colors, d’on venen?

L’Adrià, el mestre de plàstica de l’escola, ens ha fet dues sessions sobre el color: La roda dels colors, colors càlids i freds, barreja de colors…

Adrià1

Adrià2

Adrià3Adrià4

ELS COLORS DE BORDILS

Hola a tots!

Ja hem acabat els projectes fotogràfics i, abans d’ahir, vam rodar la pràctica central. Portem un mes treballant intensament!! Per això tenim el bloc una mica abandonat.

De moment podeu veure alguns dels projectes fotogràfics que hem fet a l’apartat Projectes fotogràfics. Esperem que us agradin!

I en breu penjarem les fotografies del rodatge i els documents que hem utilitzat per realitzar la pràctica central!

Fins ben aviat!

TROBADA D’AGERMANAMENT

El dimecres dia 10 de desembre, vam anar a Sant Pere de Ribes. Vam fer la trobada d’agermanament amb els alumnes de C.E.I.P Riera de Ribes  de Sant Pere de Ribes i amb els del C.E.I.P Espronceda de Sabadell.

Com que Sant Pere de Ribes és molt  lluny i havíem de ser  a les deu allà, vam sortir de l’escola a tres quarts de vuit del matí. Vam haver de matinar molt!

Quan vam arribar a la seva escola vam esmorzar i després ens van explicar el que faríem durant el dia.

Primer de tot amb sis metres de fotogrames d’una pel·lícula vella de 35 mm, vam fer una activitat amb grups barrejats de les tres escoles. Es tractava de pintar la pel·lícula amb retoladors, amb aquarel·les i amb pintura de pintar vidre. També la vam ratllar amb punxons i adornar amb enganxines (abans l’havien netejat en llexiu i moltes imatges no es veien bé). Estava tot molt ben preparat.Ens ho vam passar molt bé!!!

Després mentre un senyor muntava el projector per projectar la pel·lícula que havíem pintat, els alumnes de Sant Pere ens van ensenyar l’escola.

Abans de dinar ens van projectar la pel·lícula que havíem fet entre tots, i vam decidir que la penjaríem al bloc de les tres escoles. Si tenin temps intentarem posar-hi so.

Finalment vam anar a dinar i després al patí,.Ens vam fer amics i amigues amb els nens de les altres escoles, al principi teníem vergonya però de mica en mica vam anar parlant. Ens van regalar una llibreta per  apuntar noms, adreces i correus electrònics.

Va ser un dia genial!!!

Trobada agermanament1 TRobada agermanament2Trobada agermanament3 Trobada agermanament4

Trobada d’agermanament

Pel·lícula (pintada a mà) realitzada pels alumnes dels CEIPs Riera de Ribes, Espronceda i Bordils durant la jornada d'agermanament

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/lMM-K1TFY6A" width="320" height="240" wmode="transparent" /]

MÉS MINUTS!

GRETY                            AULA DE PLÀSTICA

Dimarts, 18 de novembre de 2008

Aula de plàstica

 Va anar molt bé l’equip tot vàrem fer la nostra feina. Vam repartir la feina un feia de so, un altre de càmera…etc i ens vam entendre molt bé. No vaig gravar ben bé el que jo volia. Jo volia que es veiessin més coses de la classe de plàstica però no teníem molt espai per posar la càmera. Es van veure uns nens de 6è fent les figures del pessebre i uns nens de 1r quan sortien al pati a jugar.

Estic contenta de com em va quedar el meu minut.

 ROBIN                                           ELS CAVALLS A LA PASTURA

  Dimecres, 19 de novembre de 2008 a les quatre de la tarda

 Cavalls 2

 Cavalls 

Jo volia que sortís la tia donant menjar als cavalls.Ella ho va entendre. Els cavalls es movien mentre  ho preparaven, però alhora de rodar es van quedar quiets. La tia els hi donava menjar perquè caminessin.

MIQUEL                               GUARDERIA

GUARDERIA

 Dimecres, 19 de novembre de 2008, a dos quarts d’onze del matí

Em vaig sentir nerviós perquè els nens i les nenes miraven la càmera, però s’hi van acostumar. L’equip de rodatge ens vam entendre i va facilitar el rodatge.

El minut va anar bé, però per mirar si passava un cotxe li vam dir a l’Alba que  ens avisés quan en passés un, el cotxe es va parar i no va sortir.

També volia que sortís el tren i no va sortir perquè no  vaig calcular l’hora.

Estic orgullós del meu treball, em servirà pel curt.

 VÍCTOR                                         OVELLES

OVELLES

Ovelles2

Dimecres, 19 de novembre de 2008 a dos quarts de dues del migdia.

Tal i com havia previst el minut el vam filmar a St. Martí Vell. Va sortir un imprevist, un cotxe al fons. En el minut no van sortir totes les ovelles i quan van començar a gravar va haver-hi uns segons que no hi havia moviment. Em va fer molta il·lusió perquè mai havia gravat amb una càmera com aquesta i amb un equip de rodatge.

 HAIMADOU                              L’HORT

Hort

Dimecres, 19 de novembre de 2008 a les tres de la tarda.

El meu equip de rodatge va estar molt bé per què tothom va fer bé la seva feina.Jo havia pensat que surtís per la porta un nen/a , però va marxar
la Mia i quan entrar ja havíem acabat el minut.
Els nens no van mirar la càmera en cap moment i això em va agradar.Quan vaig prémer el botó de gravar em vaig posar nerviós.                                          

CLÀUDIA                                       LA CARBONERA

Carbonera

Dijous, 20 de novembre a dos quarts d’onze del matí.

La gravació del meu minut ha anat molt bé , tothom va fer la seva feina.Abans de començar a gravar estava una mica nerviosa perquè em pensava que no sortiria bé però ha estat tot el contrari. El lloc on vam gravar m’ha agradat molt,  m’agradaria gravar més minuts a la carbonera. Després de gravar vam venir tots el nens de 6è i un home ens va explicar com es desempila la carbonera. Com que havien anat a la carbonera de Sant Climent de Peralta a veure com es feia una carbonera (jo no per què era a Romania), aquest dia va estar bé veure com es desempila.  

PAU VILÀ                        ANEN A CAL FERRER

Ferrer

Divendres, 21 de novembre 2008 a dos quarts d’onze del matí. 

En Gerard i el seu pare, en Martí, anaven picant el ferro i això és el que tenia previst.Tenia previst que sortís el gos però ha sortit  un nen de 2on en Pau que no havia de sortir.(Els nens de 2on han aprofitat per fer una visita al ferrer)A l’hora de desmuntar l’equip ha anat com una seda, hem tardat dos minuts. Millor que quan hem muntat.Quan marxàvem el ferrer ens ha regalat un ganxo, els hi he deixat als nens de segon que l’estudiaran.Tenia una idea de filmar però després d’haver   gravat el minut he quedat parat, he après moltes coses.

LAURA                                    UN DIA A  LA PERRUQUERIA

Perruqueria

Perruqueria2

Dijous, 20 de novembre 2008 a dos quarts de quatre de la tarda. 

A l’hora de muntar ve ser difícil perquè el menú era complicat d’entendre, vam necessitar temps.El final del minut vam veure que només vam filmar 50 segons. Ens hem equivocat a l’hora de cronometrar i gravar.El minut va sortir com jo volia: Una dona que li rentaven els cabells i una altra que els hi tallaven.És la primera vegada que faig un minut i vaig veure que era difícil, però emocionant i amb ganes de fer el curt..

GEMMA                       EL PARC

Parc

 Divendres, 21 de novembre 2008 a les cinc de la tarda

Em va agradar fer el minut, llàstima que vàrem haver de canviar de lloc, per què en el parc que jo havia triat no venien nens, això que sempre quan vaig a entreno el dilluns i el dimarts hi veig nens i pares. El lloc que vam triar després, el camp de futbol, hi havia un cel molt maco però només hi havia dos nens jugant i volia que sortís un cotxe teledirigit que el feia anar un nen petit però no es va veure. El que trobo és que hi havia poc so, només se sentia una mica la pilota i el vent.Del meu equip erem pocs per què era fora de l’horari del cole i els de transport se n’havien d’anar, però amb la gent que ho vam fer ja ens va anar bé.

TATIANA                   ENTRENO VOLEI

VOLEI

Divendres, 21 de novembre a les sis de la tarda

.

.

.

.

ACABEM ELS MINUTS I ÚLTIMA FOTO

Quan vam acabar de gravar l’últim minut al pavelló i vam sortir. Quin cel!! La Tati, la Gemma, la Laura i l’Anna van dir que havíem  fotografiar-lo i filmar-lo.  Bonic final de rodatge. Què us sembla?

capvespre

.

.

.

.

.

.

.

COMENCEM A GRAVAR ELS MINUTS

 Aquesta setmana hem començat a gravar els minuts. Hem hagut de suspendre un dia el rodatge per la pluja i l’altre per la vaga. La propera setmana continuarem.

ALBA                                                            TAULA DE PING-PONGAlba i Miquel

Dimarts, 11 de novembre de 2008 a un quart de dotze del matí, a l’hora del pati.

Volia que passés algun cotxe o gent pel carrer Torrentó i no va ser possible, volia que es veiés com algun nen/a fes un gol però com que en Max  tapava la porteria no vam veure marcar cap gol.

En canvi  penso que va quedar de primera que els nens/es que jugaven a ping-pong es discutien pels punts, pel qui li tocava després… Aquest fet no l’havia previst. Quan vaig tenir el minut gravat vaig està contenta. Trobo que és bona idea.

CARLES                                   ANEM A COMPRAR!

Carles càmera

Dimarts, 11 de novembre de 2008 a un quart d’onze del matí. 

CAMÍ  DEL MERCAT ESTAVA UNA MICA NERVIÓS, NO SABIA COM SORTIRIA, ERA CONSCIENT QUE NO L’HAVIA PREPARAT DEL TOT.
LA PREVISIÓ ERA QUE PASSÉS EL TREN, PERÒ NO VA PODER SER AIXÍ PERQUÈ NO HAVIA ANAT A MIRAR ELS HORARIS DEL TREN.LI VAM DEMANAR A UN BOTIGUER QUE FES
LA SEVA FEINA I QUE ES POSÉS EN UN LLOC QUE SE’L POGUÉS VEURE.VAIG TENIR SORT QUE EN AQUELL MOMENT HI HAVIA MOLTA GENT COMPRANT I FENT PETAR
LA XERRADA, HI VA HAVER DOS NOIES QUE VAN PASSAR PEL MIG DEL MERCAT I VA QUEDAR BÉ.NO VAN PASSAR MOLTS COTXES I ES VA VEURE MOLT BÉ EL MERCAT.VAIG DECIDIR COMENÇAR A GRAVAR EN UN MOMENT QUE EL SEMÀFOR ESTAVA VERMELL I VA ANAR BÉ.PENSO QUE ÉS UNA EXPERIÈNCIA MOLT BONA, HE APRÈS A ENQUADRAR, A TREBALLAR EN EQUIP, I A FER LES FEINES D’UNA GRAVACIÓ.

ARA ABANS DE FER UNA FOTO O GRAVAR  NO HO FARÉ TAN RÀPID I MALAMENT.

NÚRIA                                           PATI PETIT

Núria i Alba

Dimarts, 11 de novembre de 2008 a tres quarts de dotze. 

El meu minut el vam gravar seguint tots els passos.Però en el moment de gravar vaig optar per canviar una mica l’enquadrament, vaig eliminar la caseta i vaig optar que es veiessin els tubs ,perquè hi havia més nens que no pas a la caseta.Durant la gravació, la majoria dels nens no estaven pendents de la càmera i va fer que el minut quedés bé.Al gravar vaig notar que durant tot el curs seria una activitat que m’agradaria molt i n’aprendria tant com pogués.

Estic molt contenta de poder fer el meu minut i treballar amb equip. 

AYOUB                                                  CALA   ISABELCala Isabel

Divendres, 14 de novembre de 2008, a tres quarts d’onze. 

Hem anat a gravar a cala Isabel. Hem muntat la càmera amb el trípode. Al moment de gravar hi havia molta gent a la botiga que entrava i sortia. El lloc és molt petit, no m’ho esperava. M’ha agradat fer el minut Lumière. Espero fer el curt. Estic molt content.

.

PAU ALMAR                                       PATI GRAN

Pau Almar minut

Divendres, 14 de novembre de 2008, a tres quarts de dotze. 

He filmat, la pista, el camp de futbol dels nens petits i al fons la taula de ping-pong.Jo em pensava que acabaria el minut quan toqués el timbre per entrar a classe. No he calculat bé el temps.M’agrada com ha quedat amb els nens jugant al camp de futbol.

M’ha agradat molt fer el minut per què no n’havia fet mai cap.

ADRIÀ                                          CALA HERMÍNIA

 Adrià minut

Divendres, 14 de novembre de 2008 a un quart d’onze.

El meu minut l’he gravat a ca l’Herminia. Quan ja havíem muntat la càmera, no hi havia ningú comprant.Al cap d’una estona, uns deu minuts, va entrar una senyora. Jo havia previst que a la botiga hi hagués dos o tres persones, i així  començaria a gravar quan una persona estés a punt de pagar per poder enregistrar el so de la caixa dels diners,  però no ha pogut ser i en canvi s’ha sentit la xerrada entre l’Hermínia i la senyora que comprava,
la Tina.
He pogut gravar el minut i ara tinc moltes més ganes de gravar el curt, ha sigut una bona experiència, no m’esperava que m’ho passés tan bé..

IRENE                                           ENTRADA AL MENJADOR                   

Irene minut

Dimarts, 11 de novembre de 2008 a dos quarts d’una

La gravació va anar molt de pressa. Esperava que es veiés una mica quan menjaven però no es va veure gaire, els van tapar els que anaven entrant.Potser havia d’haver començat més tard a gravar per així veure com menjaven els nens de P4 i P5 que estaven més a prop.Si hagués de tornar a gravar començaria més tard.Em sembla que la càmera estava ben col·locada.M’ha agradat gravar el minut, és una experiència diferent, no sempre pots gravar.Tots els membres de l’equip van fer la seva feina: jo la directora, el càmera, els auriculars, la perxa, i el cronòmetre que també feia fotos. Tots ho van fer bé. El títol que havia pensat era “Els nens petits quan mengen” però al final he decidit que es diria “Entrada al menjador

EBRIMA                                             SORTIDA DE L’ESCOLA

Ebrima minut

Divendres, 14 de novembre de 2008 a dos quarts d’una.

El meu minut penso que ha sortit força bé. Han sortit les coses que volia. Van passar cotxes pel carrer Torrentó i pel carrer Almeda. També s’ha vist els nens quan sortien de l’escola.

M’agrada utilitzar la càmera de gravar i el cronòmetre.

.

MARC

Marc minut

Divendres, 14 de novembre de 2008 a dos quarts de cinc.

En la gravació del meu minut no hi va haver cap imprevist. Va sortir bé. Abans que comencessin a sortir els nens, vaig deixar dos o tres segons el pla vuit.

El treball en equip va ser molt bo, tots vam fer la nostra feina. Ens vam entendre.

FOTOS MINUTS

MIQUEL

Guarderia

 El pati de la guarderia

Vaig triar aquest enquadrament per què és el lloc on millor es veu tot el pati i si tenim sort pot passar un tren.Miraré els horaris per si ho podem fer coincidir.

Potser agafaré una mica més la caseta i menys tub. Depèn d’on juguin.

 EBRIMA

Sortida escola

  Sortida de l’escola al migdia

La porta estarà tancada, s’obrirà i començaran a sortir els alumnes d’infantil amb la mestra. A fora hi ha pares, mares o àvies que els esperen.

Pot passar algun cotxe pels dos carrers.

ROBIN

Cavalls Els cavalls sortiran a pasturar.

La meva tia i la meva àvia entren amb els cavalls a la pastura i els cavalls aniran a menjar.

Quan els hi porten menjar sempre hi van.

Sentirem les veus de l’àvia i la tia i els cavalls. Potser algun ocell.

                                                    

TATIANA Handbol

Entreno d’handol de l’equip de nens de la classe, al pavelló Blanc i Verd, el dimecres a dos quarts de set de la tarda.

Vull que es vegi la xarxa, una mica la porteria, els nens que tiren la pilota a la porteria  i l’entrenador.Posaré la càmera darrera la xarxa.

Se sentirà la pilota , les passes i les veus.

ADRIÀ

Carnisseria

La carnisseria de l’Herminia que és al costat de casa meva.

En el meu minut vull que es vegi l’Herminia i una persona que compra. M’agradaria que es veiés a l’Herminia com agafa la carn que li demanen.

Se sentirà les persones que parlen, la porta si entra algú, com talla la carn i potser la caixa dels diners quan apunta.

PAU  VILÀ

Ferrer 2

Ferrer

A CAL FERRER                                                                                                                        

Vull que es vegi el ferrer  treballant el ferro. També vull que es vegi el foc encès i que es vegin totes les capses de colors.

 Vull que el so sigui d’aprop, com pica  el ferro, el soroll del foc i potser el so d’algun cotxe o d’algun tren perquè en un costat hi ha la carretera i a l’altre la via del tren o potser el del gos del pati.

Acabaré de decidir quin pla vull ja que el que hi ha la porta de fora el pati no sé si també podria agafar el foc.

MARCPassad? P4

Els alumnes de P4 quan surten de la classe  a  la tarda per anar cap a casa.

Vull que es vegin quan comencen a sortir els nens d’esquenes i després d’ells sortiran els de P5. També veurem com s’obre la porta i van surtint.

.

.

 GEMMAPARC INFANTIL

Parc infantil del costat del pavelló.

El fimaré un dia a dos quarts de cinc de la tarda, quan les mares hi van amb els nens al sortir de l’escola.

 .

.

AYOUBCala Isabel

La  gent que  va a comprar  cala  Isabel,  Un dia el mati.Posaré la càmera a davat de les verdures, al costat de la nevera. Veurem a
la Isabel o la seva filla que pesa i cobra a la gent que va a comprar.Sentirem la gent que parla, la fresa dels motors de les neveres i potser la fresa de quan obre la caixa, la porta,  algú entra o surt. També podem sentir el soroll d’un cotxe o una moto que passi pel carrer..

PREPAREM ELS MINUTS!!

Molts ja tenim el nostre minut ben pensat i ja estem a punt d’anar a gravar.

Us els anirem explicant!

ALBA

TAULA DE PING-PONG

Vull que els nens/es juguin a ping-pong, també altres nens/es que mirin com juguen. Taula ping pongA darrera vull que es vegi la pista de futbol mentre els nens juguen i una mica la porteria del camp de futbol amb algun nen. Al fons hi ha el carrer i potser passarà un cotxe, bici, persona…Gravaré quan ja fa una mica que són al pati. Començaré quan un dels jugadors estigui apunt de guanyar la partida i així es veurà un canvi de jugadors.En el meu pla en primer terme hi ha la taula de ping-pong, en segon terme la pista de futbol i en tercer terme el cel, vull que es vegin els arbres per què ara  tenen un color molt maco de tardor.Vull que se sentin els nens/es com parlen i la pilota de ping-pong quan toca la taula i la raqueta.Posaré la càmera, en diagonal a la taula de ping-pong.

CARLES

ANEM A COMPRAR!!!Mercat

Carretera i placa de l’estació, dimarts 11 de novembre.

Vull que es vegin cotxes que passen, si algú travessa el pas de zebra, la parda de fruita i verdura que hi ha els dimarts i si tenim sort el tren. Podria començar un moment que no passa cap cotxe.

La càmera la posaré al costat d’un fanal de davant de can Maureta.

Se sentiran els cotxes que passen per la carretera, la gent que compra a la parada de fruita i verdures t i el tren (si tenim sort).

Necessito saber els horaris del tren i un nen a l’estació que avisi quan s’acosta un tren.

 

HAIMADOU

L’HORT Hort

L’hort del pati gran, el dimecres a partir de les 3 que és quan els alumnes de P5 el treballen.

Vull que es vegin els nens que surten de la porta de parvulari i que treballin  l’hort.S’ha de veure la porta de parvulari i l’hort 

La càmera la posaré davant de la porta de parvulari i l’hort. S’han de veure bé el que fan els nens a l’hort.

 Sentirem les veus ,els ocells?,les eines. 

NÚRIA

PATI PETIT

El pati petit de l’escola on juguen els alumnes d’infantil. pati petit

He triat  posar la càmera a un lloc on es veiés el tobogan a davant amb els nens més a prop, després els de la sorrera i els de la caseta al fons. N’hi haurà que travessaran el pati  i que jugaran a les galeries.

També m’agrada que es vegi el color del cel.

Ho gravaré quan els nens ja siguin a la sorrera o al tobogan i estiguin distrets  per què no  mirin a la càmera.

IRENE

ELS NENS PETITS AL MENJADOR  

MenjadorEl faré al menjador, a 2/4 de 1, quan els alumnes d’infantil comencen a entrar.

Es veuran les tres taules parades, entreran els nens de P3 i començaran a menjar, també vull que es vegin les altres taules, les monitores,
la Mari que dóna el menjar i la finestra amb les galaries, si tenim sort que algun nen gran passi o miri per la finestra.

La càmera la posaré al fons del menjador, que es vegi tota la taula de P3 i les altres taules.

Se sentirà els nens com  parlen, les monitores i els sorolls de les cadires, forquilles…

VÍCTOR

LES OVELLLES 

El meu minut el faré a cal pastor de St. Martí Vell quan surt amb les ovelles que les porta a pasturar.Ovelles
Vull que es vegi com el pastor obre la porta i surten les ovelles totes apilonades i el bosc de fons.Se sentirà el so que fan les ovelles i com borden els gossos que té el pastor. Posaré la càmera a prop de la porta.He  triat aquest minut perquè m’agraden els animals.

LAURA

LA PERRUQUERIA

PerruqueriaHe pensat que el meu minut es podria fer a la perruqueria de
la Maria Rosa.Que es vegi el lloc on renten el cap i on tallen els cabells.Començaré a filmar quan estigui acabant d’eixugar  els cabells, la senyora s’aixequi i la perruquera li comenci a tallar els cabells Potser provaré de fer un enquadrament diferent al de la foto, perquè es vegi més bé els seients, la porta… (però no ser si es veurà la càmera al mirall).Se sentirà la gent que parla i potser algun secador, i també algun cotxe de fora.

PAU ALMAR

EL PATI GRAN 

 El pati gran a l´hora de d’esbarjo.Pati granVull que es vegi el camp de futbol amb els nens que s’acosten a la porteria, també l’altre pista i els que juguen a la taula de ping-pong. Posaré la càmera a la porteria que esta més a prop de les finestres de pàrvuls.Se sentiran els nens potser algun cotxe i el timbre de l’escola  

GRETY 

AULA DE PLÀSTICA

Aula plàsticaVull fer el meu minut a l´aula de plàstica amb els alumnes de 6è. Començaré a filmar quan  es preparen per  sortir al pati i quan surten .També vull que la porta estigui oberta perquè es vegin els nens de 1r quan surten al pati (Són a la classe del costat).Vull que se sentin els nens de 6è quan parlen  i els nens que surten al pati. 

La càmera la posaré a davant de la pica d’aigua. Tant en darrera com pugui.

FOTOS DE BORDILS

PAU ALMAR

Sóc molt català. Hi havia diferents llocs d’aquesta plaça que m’agradaven. La bandera i el cel són colors molt diferents. Vaig voler fer un contrapicat. Pau Vilà

Haimadou

NÚRIA

MARC

Vaig fer aquesta foto per què em va fer gràcia el grafitti. Vaig agafar aquest perquè em va cridar l’atenció i era el més bonic de la paret. El vaig veure en un altre lloc però de color verd.  Marc

AYOUB

ADRIÀ

Els colors són molt macos i m’agradaven molt les ombres que hi havia. Aquest parc que és al costat del pavelló m’agrada molt. Adrià