Preguntes sobre l’arribada al Nou Món

  1. Conseqüències comercials, religions, polítiques, socials: relació amb els indígenes.

Van suposar un canvi que va fer que el regne de Castella es fes en el més poderosos del planeta conegut. Va fer que una disputa que tenien amb Portugal es solucionés partint-se el nou continent per així deixar apart la guerra per Àfrica i continuar en pau.

Es van repartir la terra de  manera que la part de l’oest se la van quedar els espanyols i la part de l’est els portuguesos. Per això ara a aquests països es parlen aquests idiomes.

Van cristianitzar els països d’aquest món

Van utilitzar els indígenes per a extraure totes les riqueses que havien sota la terra d’aquest continent. Després d’aixó els van expulsar a altres llocs, aniquilar o comerciar-los com a esclaus

2.Influència en les arts. Cerca un exemple en diferents arts en que aparegui aquest personatge. Música, escultura, pintura, literatura, cinema, etc.

La trinca (el huevo de colon)

Estàtua a Barcelona

Dia de la hispanitat dia 12 d’octubre (dia en que colom va descobrir Àmerica)

3.Finançament del viatge.

El regne de Castilla va finançar la expedició per anar a fer la ruta de la Seda cap a Cipango (Japó)

4.Colón va arribar a una illa de l’Atlàntic que va batejar amb el nom de l’Espanyola. A quins països correspon actualment.

Correspon a república dominicana i Haití

5.Dibuixa en un mapa físic de l’oceà Atlàntic les plaques tectòniques i el límits que les delimiten. Quins fenomens geològics es produeixen en aquests punts?

Es produeixen molts terratrèmols i en pocs casos illes noves

6.Fes una recerca sobre els darrers terratrèmols importants que s’han produït a Amèrica central i a les illes properes.

Haití, Mèxic, Guatemala, Nicaragua, Costa Rica i Xile

7.Se sap d’on era realment Colón? Quines proves diagnòstiques s’han fet per tal de saber el seu origen?

La teoria més acceptada es que era Genovés perquè s’ha trobat una carta en que diu que era genovès però es creu que era jueu en secret.

També podria ser Català, Mallorquí, Eivissenc, Gallec i Portuguès

 

Les fotos del rodatge del film final

Doncs això… Que podeu fer un cop d’ull a les fotografies que hem anat fent durant el rodatge del film final a la galeria del nostre centre.

Novetats… i no tan noves!

Aquest any anem una mica endarrerits… són els avantatges (i inconvenients) de disposar de càmera pròpia! Però seguim barallant-nos per anar traient la feina que fins ara no hem fet.

– Hem acabat la pràctica central i podeu veure les tres seqüències alternatives de cadascun dels tres equips de rodatge a la pàgina corresponent.

– Poc a poc ens anem barallant amb els nostres minuts Lumière… Ja tenim tres i al llarg d’aquesta setmana intentarem penjar els que puguem enllestir…

Improvisació audiovisual

A dos alumnes que no van poder fer la pràctica experimental els he proposat fer un petit experiment amb una aplicació que el centre ha contractat per aquest curs. Es tracta d’Improvisa, la germana avantguardista de Documenta… Encara estem treballant, però de moment us posem l’enllaç a la primera prova que hem fet amb imatges de la pràctica experimental de l’any passat.

improvisa

Pràctica Experimental a Improvisa

Quan hagis clicat a l’enllaç espera’t una mica a que es carreguin la carpeta de sons i la d’imatges, no trigarà gaire. Després puja el volum! i COMENÇA A TOCAR EL TECLAT DEL TEU ORDINADOR COM SI FOS UN ORGUE!

Arriben els primers «Minuts Lumière»

Dimarts va venir l’Àlex i vam començar a treballar la pràctica dels minuts Lumière. Ahir vam filmar en grups de quatre alumnes tres simulacres: proves del que hauria de ser aquest minut.

Els podeu veure a la pàgina corresponent!

I si voleu veure més imatges del rodatge… podeu visitar la galeria d’imatges!

Pràctica experimental. Dia 3

Avui ha vingut l’Àlex.

Ens ha ajudat a seleccionar les fotografies de la pràctica experimental.

Les podeu veure a la pestanya corresponent: Pràctiques experimentals!

Després ha introduït la pràctica del Minut Lumière.

Pràctica experimental. Dia 2

El primer dia va ser veure models de fotos que ens van ajudar a tots i fer proves amb la càmera i l’Àlex.

Després havíem de decidir quines fotos faríem nosaltres.

Vam omplir un qüestionari (eleccions) amb preguntes sobre com podien ser les fotos, on les faríem i quan.

Amb aquest qüestionari després el Miguel Angel parlava amb cadascun de nosaltres per ajudar-nos a fer bé les fotos.

Un dia ens deixaven la càmera i ens la podíem portar a casa per fer les fotos que havíem pensat. Jo vaig preferir fer-les aquí a l’institut. Li vaig fer les fotos a la Carme, la meva profe de projectes i també d’anglès.

Més endavant de totes les fotos que he fet escolliré les tres que més m’agraden. M’ajudarà l’Àlex.

Brian

Pràctica experimental. Dia 1

Aquest matí ha vingut l’Àlex i durant una hora ens ha explicat com es fan les fotos de diferents classes. Finalment, ens ha ensenyat moltes fotos de diferents tipus (de paisatges, de persones, d’animals…).

Després hem anat sortint de la classe amb ell en grup de tres persones. Ens hem fet fotografies en diferents postures (de perfil, de front, d’esquenes) i algunes en moviment.

Si voleu veure més imatges d’aquestes proves, podeu anar a la galeria.

Pràctica experimental. Dia 0

Aquest any la pràctica experimental l’hem volgut incloure com a una activitat més dins del centre d’interès que estem treballant actualment: «Som artistes! Les primeres avantguardes».

És per això que en la mesura del possible, voldríem que les nostres fotografies estiguessin inspirades en les obres d’artistes de moviments artístics com el Cubisme, el Futurisme, el Surrealisme o l’Expressionisme.

Presentacions i autorretrat

Abans que vingués l’Àlex vam voler fer-nos un autorretrat que ens servís de presentació.

No volíem que la nostra fotografia fos només descriptiva, volíem que digués alguna cosa més de nosaltres, de les coses que ens agraden, del que som.

Per a aconseguir-lo vam estar treballant en una sèrie d’activitats que pretenien que reflexionéssim sobre nosaltres mateixos…

Podeu veure els resultats a la pestanya corresponent!