Film final
Ja podeu veure el nostre film a l’apartat “Films finals” del nostre bloc!
Avui hem fet una activitat prèvia a la nostra creació de personatge. Una activitat que ha servit de pont entre el que estem treballant sobre les tribus urbanes i la pràctica central que se’ns ha proposat.
Hem estat veien cartells de pel·lícules a les quals la gent jove és la protagonista principal:
A partir de la imatge havíem de construir el personatge protagonista: on viu, a què es dedica, com és el seu caràcter, hi ha alguna cosa que el faci especial…
Un cop fet hem hagut de pensar com l’haguessim presentat si la pel·lícula l’haguessim fet nosaltres…
… per després veure com l’havien presentat realment a la pel·lícula.
La llista de pel·lícules era només una de les molt possibles i segurament més encertades… Quina seria la vostra llista de pel·lícules amb joves protagonistes?
Hores d’ara, pràcticament tots i totes hem filmat el nostre minut. Alguns estem molt contents, altres, no tant, però tothom ha pogut gaudir de l’experiència de ser qui pren les decisions darrera de la càmera. És, per això, un bon moment per aturar-se i avaluar la feina feta…
Com ha anat?
Com sabem quant ens costa posar-nos a escriure, us proposem uns facilitadors que us han d’ajudar a redactar el vostre comentari:
Primer paràgraf: Què et van semblar els minuts Lumière originals? Alguna cosa et va cridar molt l’atenció d’aquests curts?
Segon paràgraf: Com vas arribar a saber quin seria el teu minut? T’ha costat filmar-lo? Has tingut algun problema? Com l’has resolt?
Tercer paràgraf: Està content o contenta del resultat? Ara que ja l’has fet, canviaries alguna cosa? Ho faries diferent? Per què?
Quart paràgraf: Quina és la teva opinió sobre aquesta pràctica? Per què?
Això són els mínims, a partir d’aquí hauries d’escriure tot allò que has pensat durant aquests dies de treball amb els minuts.
Després d’entrar del pati vam estar una estona a la mediateca mentre els professors ens explicaven el que haurien de fer durant les dues setmanes que durarà el primer projecte. Després ens vam dividir en grups i durant 20 minuts havíem fer una activitat diferent i havíem de passar per totes les activitats que es feien.
Una de les activitats era escriure a l’ordinador. Es tractava d’explicar els nostres primers records relacionats amb el cine i els nostres gustos.
Altra era identificar els plans. El Pep ens va projectar uns trossos de pel·lícula i havíem de contar les vegades que tallaven les escenes. Ho vam fer com si fos una mena de joc: quan canviava el pla havíem de fer un soroll i qui no el feia quedava automàticament eliminat.
A l’última activitat ens van ensenyar els primers objectes relacionats amb el cinema: joguines òptiques, diferents objectes que movent-los ràpidament semblaven estar en moviment. Hi havia un zoòtrop que era como feien les pel·lícules abans que s’inventés el cinema. També vam veure foliscopis fets pels nostres companys d’altres cursos i uns cercles amb un dibuix a cada cara que quan els feies girar semblaven estar els dos dibuixos junts.
Aquí també ens van ensenyar un rotlo de fotogrames d’una pel·lícula on sortien imatges fixes que semblaven repetides, però que si et fixaves veies que hi havia petites diferencies entre elles. Quan aquestes fotos passen de presa el nostre ull les veu como si estiguessin en moviment.
Avui comencem el primer projecte relacionat amb Cinema en Curs. És, doncs, un bon moment per a presentar-nos i explicar quina ha estat fins ara la nostra relació amb el cinema.
I per a què la vostra intervenció sigui més profitosa us proposem uns mínims:
Ànim, esperem els vostres comentaris!