Despedida
Bé, nosaltres ja hem acabat el curs i ens despedim!
Els últims dies vam fer alguna animació. Us n’ensenyem una. Fins aviat!
Bé, nosaltres ja hem acabat el curs i ens despedim!
Els últims dies vam fer alguna animació. Us n’ensenyem una. Fins aviat!
Un viatge per recordar, tota una experiència inoblidable. Vam sortir del nostre poble a les 5:30 i vam embarcar a les 6:20, tot i que tots 3 portàvem un error d’una hora ja que per culpa d’en Sergi ens vam aixecar tots a les 4 quan ens havíem d’aixecar a les 5. Vam agafar l’avió i a les 8:30 arribàvam a l’aeroport tot i que ens esperava un trajecte de quasi 2 hores amb autobus i metro fins al destí, que era l’hotel. Un cop vam ser allà tot va anar sobre rodes, ens vam ajuntar tots els instituts catalans i cap a la Cinematheque Française. Cap a la 1:00 vam anar a dinar al mateix edifici de la Cinemathèque: entrepans a la francesa (amb mantega). Vam dinar bastant bé. Un cop tips i amb ganes de veure films vam contemplar tots els films de les diferents escoles tant d’Itàlia com de Portugal com de la mateixa França. A les 5:00 vam acabar de veure tots els films i vam agafar el metro per anar a veure la Notredam i el famós Centre d’Art del Pompidou no hi han paraules una sensacio impressionant pel sol fet de veure aquelles obres d’art i les vistes des de dalt de l’edifici del Pompidou. Un cop vistos els dos monuments vam anar a la place de Voges per sopar al restaurant Royal Tourenne un gran sopar i un cop amb la panxa plena vam anar cap a l’hotel a descansar ja que estavem tots bastant reventats.
El segon dia ens vam aixecar bastant recuperats tot hi que encara no estàvem al 100% però si amb ganes de veure més films ja que un d’ells era el nostre! Vam esmorzar al bar Cafè Metro i vam agafar el metro per anar cap a la Cinemathèque, un cop alla va ser arribar i moldre ens vam posar a veure films i vam disfrutar molt ja que la sensacio de sortir alla davant de tothom a respondre les preguntes fa impressió. Vam dinar a la Cinemathèque i vam marxar destí Montmartre i a veure tot el barri i els espectacles que hi havien ja sigui de malavars com de breakdance, tot molt interessant. Uun cop vist Montmartre vam anar al Louvre a contemplar les millors obres d’art del món, i després més tard cap a sopar a una creperia. Havíem agafar forces per anar a veure la Tou Eiffel de nit, des de Trocadero i també des de sota. La tour tota il.luminada, fent pampallugues quan van tocar les dotze. I després volíem anar a pendre algo al vespre tot hi que estava tot tancat i vam haver d’anar a l’hotel a dormir, xops de la passejada.
El tercer dia i últim ens vam aixecar i després d’esmorzar vam anar al Museu d’Orsay i vam veure les obres d’art impressionistes. Una sensació bastant estranya ja que cap dels tres estàvem acostumats a veure aquesta classe d’art. Vam anar a buscar un restaurant i vam trobar un restaurant Italià, era econòmic i bastant rentable així que vam anar-hi i vam quedar bastant tips i contents al saber que la panxa estava plena i la cartera també, i un cop a la tarda vam anar a comprar els quatre detalls per la família i els amics i a despedir-nos dels altres instituts i agafar l’avió cap a Catalunya i tornar a la rutina!
Jordi Marcó
El dissabte dia 1 i el diumenge dia 2 de maig vam realizar el nostre rodatge. Vam fer força hores seguides, més del que ens pensàvem, entre els moviment de càmera (que sempre fan que t’entretinguis més), la por per la pluja, l’adequació de l’espai que ens havien deixat, o la festa que hi havia al poble amb gegants, xarangues i grallers, que feien molta animació però massa soroll per nosaltres. En fí, ara ja anem muntant i esperem que la cosa rutlli.
Si no hi ha res més, fins al dia 27 de maig
Ja podeu veure els cinc muntatges fets amb el material enregistrat per a la pràctica central.
El rodatge va ser molt ventejat, però em sembla que encara hem salvat el so en directe!
ALUMNES PENSEU EN PORTAR IDEES PEL GUIÓ. HO TENIU AL TAULER DE TASQUES HO A L’APARTAT DEL FILM FINAL. QUE SIGUIN QUATRE RATLLES PERÒ ESCRITES!
Hola, aquesta setmana hem començat a pensar el guió per a la pràctica central. De moment tenim la idea, el dilluns ho acabarem de definir i el dimarts amb la Nely farem la planificació. Podeu veure el que hem pensat fins al moment a l’espai de Pràctica central.
La setmana passada vam gravar part dels nostres minuts Lumière. Aviat els podreu veure a l’apartat dels Minuts Lumière. Alguns els hem realitzat amb la càmera de vídeo tot controlant l’enfocament, l’exposició i el balanç de blanc. D’altres els hem fet amb les nostres càmeres fotogràfiques. També hi trobareu els breus comentaris que hem fet a les vistes Lumière.
Si mireu a baix del tot de la pàgina de les nostres pràctiques fotogràfiques experimentals, podeu veure que hem estat fent fotografia estroboscòpica. Nosaltres no ho sabíem però resulta que ‘estrobo’ en grec vol dir remolí, quelcom que té un moviment constant. L’estroboscòpia defineix l’acció constant: la que fa la nostra retina que captura 24 feixos de llum per segon o la que fa un flaix que pampallugueja constantment. La fotografia estroboscòpica perment captar les fases del moviment en una sola imatge, sobreposant les diferents posicions del subjecte o de l’objecte en moviment.
COM HO HEM FET?
Primer de tot vam haver de buscar un lloc on no hi hagués llum, ja que era necessària un visibilitat zero per poder fer fotografies del que només il.luminava el flaix. Aquest flaix era un petit focus que disparava flaixos contínuament a gran velocitat. La quantitat de flaixos es podia graduar amb un regulador. Al fons de l’espai hi vam col.locar una tela negre perquè, si la paret era blanca quan hi tocava el flaix quedava massa il.luminat i la fotografia hagués sortit cremada. Enquadrant en direcció a la tela negra hi vam posar la càmera sobre un trípode. Només calia preparar l’acció, tancar el llum, engegar el flaix, apretar el disparador i fer el moviment davant la càmera. Sempre hi havia un parell de fotògraf darrere la càmera i un o dos que feien el moviment. El que cal és experimentar amb la velocitat d’obturació i la quantitat de flaixos, tot i que el temps d’exposició estandard que utilitzàvem era d’1.5” o 2”. Alguns grups també ho van fer amb temps més llargs. JORDI MARCÓ.
TAQUES PEL DIMARTS 6 D’ABRIL
Portar escrites les primeres idees pel guió del curt final.
Podeu veure les regles que heu de seguir a l’apartat de Film final.
TAQUES PEL DIMARTS 16 DE FEBRER
Llegiu el text sobre els moviments de càmera i apreneu-vos el nom de cada moviment: moviment_camera
Per il.lustrar-los mireu els exemples a: http://llenguatgecinematografic.wordpress.com/moviments-de-camera/
TAQUES PEL DILLUNS 1 DE FEBRER
-Fer un minut lumière amb la càmera fotogràfica.
-Escriure un comentari sobre un de les vistes Lumière.
(Heu d’anar a Pàgines i escollir la del Minuts Lumière per editar-la.
Poseu el comentari després del vostre nom. S’ha de fer el comentari de la vista que hi ha a sobre dels noms)
TAQUES DE NADAL
Cal penjar les fotografies al bloc.
TASQUES PEL DIMECRES 9 DE DESEMBRE
obriu el document d’instruccions: com_treballar_bloc1
TASQUES PEL DILLUNS 21 DE DESEMBRE
obriu el document d’instruccions: com_treballar_bloc2
Hola, ens presentem. Som l’equip de 4t d’ESO de cinema en curs de l’IES Castell d’Estela d’Amer.
Albert Cullell | Blai Amat | Marta Gorgoll |
Sergi Roura | David Auladell | Pau Pujol |
Vera Teixeira | Moha Tohla | Marc Ferrer |
Jordi Marcó | Lídia Marquez | Joel Colomer |
Joan Carmona | Ferran Valenzuela |