Premis blocs Catalunya 2011

Els blocs de Cinema en curs 2010-2011 han guanyat els Premis blocs Catalunya en la categoria dels blocs corporatius d’Educació!

Moltes felicitats a tots els participants!!

L’estrena dels films finals al bloc

Després de l’estrena a la Filmoteca de Catalunya, a la pàgina dels films finals ja es poden veure els catorze films realitzats a Cinema en curs 2010-2011!

Dies de solitud (Escola de Bordils) Tornar a començar (Escola Cervantes)Un pas endavant (Escola Comtes de Torregrossa)Escapada (Escola Els Xiprers)Per què? (Escola Espronceda)Mirades que escolten (Escola Mestre Morera)En paral·lel (Escola Rafael Alberti) Un mar de dos (Institut Badalona Nou)Canvis (Institut Bellvitge)L’última festa (Institut Castell d’Estela)Temps a venir (Institut Castellet)Demà (Institut Lluís Domènech i Montaner)Dibuixant un somni (Institut Fort Pius)Entre amics (Institut Les Corts)

A continuació trobareu el making of fotogràfic i el film de cloenda “un any de cinema en curs”, presentat a la projecció dels films finals el 2 de juny a la Filmoteca de Catalunya amb música en directe de Bernat Font.

Projecció dels films finals a la Filmoteca

El dia 2 de juny els participants dels catorze tallers de Cinema en curs presenten a la Filmoteca de Catalunya els films finals realitzats aquest curs. Després de la projecció del seu film, cada grup presenta el procés de creació i inicia un diàleg amb un altre grup, que prèviament ha vist i analitzat la pel·lícula.  Es posen en joc qüestions de guió, planificació, rodatge i muntatge i tries expressives que han estat molt presents en el treball de l’any:  el primer pla, els elements interposats, el nítid i el flou o els moviments de càmera.

A continuació es poden veure les fotografies d’alguns moments d’una jornada molt intensa, cinematogràficament i vivencialment.

cinemaencurs_projecciofinal_1011_4 cinemaencurs_projecciofinal_1011_6 cinemaencurs_projecciofinal_1011_1 cinemaencurs_projecciofinal_1011_5
cinemaencurs_projecciofinal_1011_7 cinemaencurs_projecciofinal_1011_2 cinemaencurs_projecciofinal_1011_8 cinemaencurs_projecciofinal_1011_10


Preparant l’estrena: el tràiler i les fotografies!

Es prepara l’estrena a la Filmoteca de Catalunya dels catorze films finals realitzats als tallers. Ben aviat podreu veure’ls també als blocs. De moment n’avancem un petit tràiler!

tornar-a-comencar-escola-cervantes-cinema-en-curs-2010-2011 temps-a-venir-institut-castellet-cinema-en-curs-2010-2011 mirades-que-escolten-escola-mestre-morera-cinema-en-curs-2010-2011
canvis-institut-bellvitge-cinema-en-curs-2010-2011 escapada-escola-els-xiprers-cinema-en-curs-2010-2011 dies-de-solitud-escola-bordils-cinema-en-curs-2010-2011
en-parallel-escola-rafael-alberti-cinema-en-curs-2010-2011

FILMS FINALS

CINEMA EN CURS 2010-2011

entre-amics-institut-les-corts-cinema-en-curs-2010-2011
lultima-festa-institut-castell-destela-cinema-en-curs-2010-2011 un-mar-de-dos-institut-badalona-nou-cinema-en-curs-2010-2011 dema-institut-domenech-i-muntaner-cinema-en-curs-2010-2011
dibuixant-un-somni-institut-fortpius-cinema-en-curs-2010-2011 un-pas-endavant-escola-comtes-de-torregrossa-cinema-en-curs-2010-2011 perque-escola-espronceda-cinema-en-curs-2010-2011

Rodatges dels films finals

Aquesta setmana comencen els rodatges dels films finals dels tallers de Cinema en curs.

Pel moment es pot seguir la preparació dels films al bloc de l’Escola Cervantes, l’Escola Comtes de Torregrossa, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Espronceda, l’Escola Mestre Morera i l’Institut Bellvitge, l’Institut Castell d’Estela i l’Institut Ll.Domènech i Montaner.Ben aviat es podran veure als blocs les fotografies dels rodatges!

cinemaencurs_filmfinal1011_4 cinema en curs rodatge del film final cinema en curs rodatge del film final a l'Institut Bellvitge (L'Hospitalet de Llobregat)
cinemaencurs_filmfinal_1011_10 Cinema en curs Escola Mestre Morera 2010-2011 cinemaencurs_filmfinal_1011_12
cinemaencurs_filmfinal_1011_8 cinemaencurs_filmfinal_1011_7 cinemaencurs_filmfinal_1011_9
cinemaencurs_filmfinal_1011_11 cinemaencurs_filmfinal_1011_13 cinemaencurs_filmfinal_1011_20
cinema en curs rodatge del film final a l'Escola Comtes de Torregrossa (Alcarràs) cinemaencurs_filmfinal_1011_15 cinemaencurs_filmfinal_1011_14

Estrenes de la pràctica central

Ja es poden veure als blocs les pràctiques centrals de l’Escola de Bordils, l’Escola Cervantes, l’Escola Comtes de Torregrossa, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Espronceda, l’Escola Mestre Morera, l’Institut Badalona Nou, l’Institut Bellvitge, l’Institut Castell d’Estela, l’Institut Castellet, l’Institut Fort Pius i l’Institut Lluís Domènech i Montaner. Ben aviat es publicaran les pràctiques dels altres centres.

practica_central_alberti_3practica_central_canet_1i_castellet_10_11-5minutslumiere_045

practica_central_048practica_central_canet_2practica_central_alberti_1practica_central_bellvitge_1

Rodatges de la pràctica central

Els alumnes de l’Escola de Bordils, l’Escola Cervantes, l’Escola Comtes de Torregrossa, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Espronceda, l’Escola Mestre Morera, l’Institut Bellvitge l’Institut Castellet, l’Institut Domènech i Montaner i l’Institut Fort Pius ja han rodat la pràctica central. Durant els propers dies es rodaran les seqüències dels altres tallers.

practica_central_morera_2e_cervantes_pcentral_cinemaencurspractica_central_alberti_2ibellvitge_pcentral_cinemaencurspractica_central_morera_3i_domenechimuntaner_pcentral_2010_2011ecervantes_practicacentral_2010_2011-26e_rafaelalberti_pcentral_cinemaencurspractica_central_cervantespractica_central_castelletecomtestorregrossa_practicacentral_cinemaencursEBordils_practicacentral

e_rafaelalberti_pcentral_cinemaencurs ecomtestorregrossa_practicacentral_cinemaencurs

Guió i planificació de la pràctica central

Ja es poden veure als blocs el processos de creació de personatge i ideació del guió de l’Escola de Bordilsl’Institut Castellet i l’Institut Lluís Domènech i Montaner. També es pot seguir el treball de localització i planificació a l’Escola Els Xiprers.

Pràctiques experimentals i projectes fotogràfics

Als blocs de l’Escola de Bordils, l’Escola Comtes de Torregrossa, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Espronceda, l’Escola Mestre Morera, l’Institut Badalona Nou, l’Institut Bellvitge i l’Institut Castell d’Estela, l’Institut Castellet ja es poden veure els projectes fotogràfics i de vídeo. Durant les properes setmanes es publicaran les pràctiques experimentals de vídeo i fotogràfiques de la resta de centres.

Projeccions a la Filmoteca

El 25 i 27 de gener els participants de Cinema en curs assisteixen a les projeccions de Paranoid Park, de Gus Van Sant (2007) i Els quatre-cents cops, de François Truffaut (1959) a la Filmoteca de Catalunya. Als blocs dedicats als films es poden publicar els comentaris i reflexions: Paranoid Park i Els quatre-cents cops.

2011_filmoteca-1302011_filmoteca-532011_filmoteca-120

A la presentació prèvia a la projecció, s’explica què és la Filmoteca, el seu valor i les seves missions, i també el particular sistema de projecció de totes les filmoteques del món. Per no malmetre cap fotograma, no s’uneixen els rotllos de pel·lícula, sinó que es van projectant alternadament amb dos projectors.

Aquests són els dos projectors de 35mm de la Filmoteca de Catalunya. Tenen més de 50 anys!

projector_filmoteca-de-catalunyaels-dos-projectors-de-la-filmoteca-de-catalunyaprojector-filmoteca-de-catalunya

Les llaunes petites de la vitrina són les que contenien vistes Lumière: disset metres de pel·lícula!

2011_filmoteca-1102011_filmoteca-1362011_filmoteca-133

Estrena dels Minuts Lumière

Ja podeu veure els Minuts Lumière realitzats a l’Escola de Bordils, l’Escola Cervantes, l’Escola Comtes de Torregrossa, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Espronceda, l’Escola Rafael Alberti, l’Escola Mestre Morera, l’Institut Badalona Noul’Institut Bellvitge, l’Institut Castellet, l’Institut Fort Pius i l’Institut Lluís Domènech i Montaner.

També podeu veure els Minuts Lumière realitzats a l’Escola Riera de Ribes al taller ‘Fent cinema’.

minutslumiere_015minutslumiere_003minutslumiere_022minutslumiere_014minutslumiere_0472minutslumiere_06minutslumiere_039minutslumiere_03minutslumiere_008minutslumiere_017minutslumiere_024minutslumiere_012


minutslumiere_003minutslumiere_024

Rodatges dels Minuts Lumière

Ja podeu seguir els rodatges dels Minuts Lumière a l’Escola de Bordils, l’Escola Cervantesl’Escola Comtes de Torregrossa, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Espronceda, l’Escola Rafael Alberti, l’Institut Bellvitge, l’Institut Castellet, l’Institut Fort Piusl’Institut Les Cortsl’Institut Lluís Domènech i Montaner.

Rodant el Minut Lumière a l'Escola CervantesRodant un minut Lumière a BordilsRodant el Minut Lumière a la Llotja de Barcelona

Preparant el minut Lumière a Comtes de TorregrossaPreparant el Minut Lumière a l'Escola Mestre MoreraPreparant el Minut Lumière a l'Institut Badalona Nou

Preparant el Minut Lumière a Sabadell Rodant un Minut Lumière a Canet de Mar Rodant el Minut Lumière a Canet

Preparant els Minuts Lumière

A alguns tallers ja han començat a preparar els Minuts Lumière.

Primer es treballen les vistes dels germans Lumière, com bé expliquen els estudiants de l’Escola Bordils. Després, a l’Institut Domènech i Montaner publiquen un treball de llengua sobre la descripció.

A l’Escola Rafael Alberti, l’Escola Comtes de Torregrossa, l’Escola de Bordilsl’Institut Domènech i Montaner i a l’Institut Bellvitge ja han publicat una primera llista de possibles localitzacions, accions i motius pels seus Minuts Lumière!

cinemaencurs_minutslumiere Mirant amb els marquets possibles minuts a Alcarràs Preparant els Minuts a Rafael Alberti

Rodar un pla

Després de la introducció a l’equip de càmera i so, organitzats en petits grups, els participants filmen els seus primers plans. Ja podeu veure els plans rodats a l’Escola Cervantes i l’Escola de Bordils, on alguns dels alumnes han explicat en el Bloc de l’Escola Bordils en què ha consistit i que ha significat rodar un pla.

A l’Escola Cervantes expliquen detalladament les tries tècniques i expressives que es posen en joc al fer un pla. A l’Institut Castellet, el comentari del rodatge permet seguir tots els passos que implica fer un pla, així com els càrrecs dels integrants de l’equip. A l’Institut Domènech i Montaner es pot seguir el treball de visionat previ i el procés de rodatge.

Cinema en Curs. Escola Espronceda. Materials: càmera i so cinemaencurs_institutdomenechimontaner_pla2 cinemaencurs_institutdomenecimontaner_pla1
Preparant el primer pla a l'Escola Cervantes Rodant un pla a Castellet Rodant el primer pla a Bordils

Els elements de l’equip de rodatge: jocs per conèixer-los

Després de les presentacions  de l’equip de càmera i so que s’utilitzen als tallers, l’Escola Espronceda (Sabadell) proposa al seu bloc un joc per conèixer-lo millor.

Animeu-vos i jugueu! És molt divertit!

Introducció a l’equip de càmera i so

Als diferents tallers es presenta l’equip de càmera i so:  el material que utilitzaran per les seves pràctiques cinematogràfiques. Ja podeu veure les presentacions de  l’Institut Domènech i Montaner; l’Institut Castellet; les fotografies de la presentació de l’Escola Comtes de Torregrossa, les fotografies i explicació de l’Escola Espronceda i el treball a l’Escola Cervantes .

cinemaencurs_institutdomenechimuntaner_equipcameraiso2 cinemaencurs_institutdomenechimuntaner_equipcameraiso Presentació equip Cinema en curs Comtes de Torregrossa
escolacervantes_cinemaencurs_lacamera3
escolacervantes_cinemaencurs_lacamera2 escolacervantes_cinemaencurs_lacamera