Estrena dels films finals

Ja podeu veure a la pàgina de films finals i al bloc de cada taller els 15 films finals realitzats. I a l’article següent trobareu el making of fotogràfic i la peça de cloenda: un any de cinema en curs

Camins, silencis i somriures – Escola de Bordils; Dani, què fas aquí? – Escola Cervantes (Barcelona); Sudie – Escola Comtes de Torregrossa (Alcarràs); Amaga’t amb mi – Escola Els Xiprers (Barcelona); Canvi de papers – Escola Espronceda (Sabadell); Podria ser… – Escola Mestre Morera (Barcelona); Amigues – Escola Riera de Ribes (Sant Pere de Ribes); No som gotes d’aigua – Institut Alexandre Galí (Les Roquetes de Sant Pere de Ribes); Sin rumbo – Institut Badalona Nou (Badalona); Ping-pong – Institut Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat); Amor en joc – Institut Castell d’Estela (Amer); Finals de primavera – Institut Castellet (Sant Vicenç de Castellet);  L’amistat – Institut Fort Pius (Barcelona); Refugis – Institut Les Corts (Barcelona); 2Camins – Institut Sobrequés (Girona).

Dani, què fas aquí?Sin rumboCamins, silencis i somriuresFinals de primaveraCanvi de papersPing-pongAmiguesL'amistat2CaminsRefugisSudiePodria ser...Amaga't amb miNo som gotes d'aiguaAmor en joc

Als blocs també anireu trobant les presentacions dels films finals. Ja es poden llegir les de l’Escola de Bordils i l’Institut Castellet, així com els comentaris de l’Institut Sobrequés.

Making of fotogràfic i peça de cloenda

A continuació podeu veure el making of fotogràfic dels quinze tallers de l’edició 2009-2010 de Cinema en curs i el film de cloenda “un any de cinema en curs”, presentat a les projeccions dels films finals els dies 27 de maig i 1 de juny amb música en directe de Bernat Font.

Rodatges dels films finals

Entre el 15 d’abril i el 7 de maig es porten a terme els rodatges dels films finals dels quinze tallers de Cinema en curs. Als blocs podreu seguir el treball de cada taller!

Als blocs de l’Escola de Bordils, l’Escola Cervantes, l’Escola Els Xiprers, l’Escola de Riera de Ribes, l’Institut Alexandre Galí, l’Institut Castell d’Estela i l’Institut Fort Pius es poden veure les fotografies del rodatge. I també es pot seguir la preparació dels films de l’Escola de Bordils, l’Escola Cervantes, l’Escola Riera de Ribes i l’Institut Sobrequés. Després de l’estrena a la sala, les pel·lícules s’estrenaran als blocs!

riera_ribes_film_finalriera_ribes_film_finalfort_pius_film_finalespronceda_film_finalles-corts_film_finalmestre_morera-film_finalbordils_film_finalcervantes_film_finacinemaencurs_castelletcomtes_film_finalbellvitge_film_finalcastell_estela_film_finalcinemaencurs_bordils_film_finalespronceda_film_finalsobreques_film_final-4badalona-nou-film-final3alexandre-gali_film-final-017xiprers_film_final

Estrenes de les pràctiques centrals

Ja es poden veure als seus blocs les pràctiques centrals de l’Escola de Bordils, l”Escola Cervantes, l’Escola Comtes de Torregrossa, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Espronceda, l’Escola Riera de Ribes, l’Institut Alexandre Galí, l’Institut Bellvitge, l’Institut Badalona Nou,  l’Institut Castellet, l’Institut Castell d’Estela, l’Institut Fort Pius i l’Institut Les Corts.

practica_central_castelletalexandre-gali_practica-centralxiprers_practica_centralcomtes-torregrossa_practica-centralriera_ribes_practica_centralcastell-destela_practica-centralespronceda_practica-centralcervantes_practica-centralpractica_central_fort_pius2bellvitge_practica-centralbadalona_nou_practica_centralles-corts_-practica-central3sobreques_practica-centralceip-mestre-morera_practica-central2bordils_practica_central

Rodatges de les pràctiques centrals

Entre el 17 i el 26 de febrer es rodaran les pràctiques centrals de tots els tallers. De moment ja es poden veure als seus blocs els processos d’ideació i les fotografies dels rodatges de l’Escola Els Xiprers, l’Escola Comtes de Torregrossa, l’Escola Mestre Morera, l’Institut Castellet, l’Institut Castell d’Estela i l’Institut Sobrequés.

castellet_practica_centralbellvitge_practica_centralespronceda_practica_central-2xiprers_practica_centralcervantes_practica_centralriera_ribes_practica_centralsobreques_practica_central(67)comtes_torregrossa_practica_centralbordils_practica_central

Exploracions cinematogràfiques del moviment

Als blocs de l’Escola Comtes de Torregrossa,  l’Escola Els Xiprers, l’Escola Espronceda i l’Institut Castellet ja es poden veure les primeres exploracions cinematogràfiques del moviment amb travellings laterals, panoràmiques i plans realitzats després de veure fragments de pel·lícules de directors molt diversos (Jonas Mekas, Artavazd Pelechian, Johan van der Keuken, Michael Snow, Olivier Assayas, Mia Hansen-Love). Durant les properes setmanes es publicaran les pràctiques de la resta de centres.

xiprers_experimentals_2xiprers_experimentalxiprers_experimentalscastellet_experimentals1castellet_experimentals2castellet_experimentals-2castellet_experimentals_2castellet_experimentals-1

Explorant el moviment amb la fotografia

Durant el mes de gener i principis de febrer, els alumnes de diversos tallers experimenten el moviment amb la fotografia. Ja es poden veure les fotografies realitzades per l’Escola Bordils, l’Escola Cervantes, l’Escola Comtes de Torregrossa, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Espronceda, l’Escola Mestre Morera, l’Escola Riera de Ribes, l’Institut Alexandre Galí, l’Institut Bellvitge, l’Institut Castell d’Estela, l’Institut Castellet i l’Institut Sobrequés.

moviment_riera-de-ribescinemaencurs_moviment_51cervantes_moviment_21castell_destela_moviment_3cinema_en_curs_bellvitge_0910_3comtes_de_torregrossa_movimentmoviment_comtes_de_torregrossacastell_destela_movimentxiprers_mov3comtes_de_torregrossa_moviment3Riera_movxiprers_mov2chemaherrero1-200x150espronceda_movjennymartinez1-200x112alb-i-jud-01-small

“Els quatre-cents cops” de François Truffaut a la Filmoteca

El dia 4 de febrer els alumnes de l’Escola Cervantes, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Espronceda, l’Escola Mestre Morera, l’Escola Riera de Ribes i l’Institut Fort Pius han assistit a la projecció d’Els quatre-cents cops de François Truffaut (1959) a la Filmoteca de Catalunya.
Al bloc dedicat al film es recullen els temes sorgits en el diàleg posterior a la projecció i es poden publicar nous comentaris.

cinemaencurs_truffaut

“Paranoid Park” de Gus Van Sant a la Filmoteca

El dia 28 de gener els alumnes de l’Institut Alexandre Galí, l’Institut Badalona Nou, l’Institut Bellvitge, l’Institut Castellet i l’Institut Les Corts han assistit a la projecció de Paranoid Park de Gus Van Sant (2007) a la Filmoteca de Catalunya.
Al bloc dedicat al film es poden publicar comentaris.

01_paranoidpark02_paranoidpark04_paranoidpark07_paranoidpark

Del moviment…en pintura i paper

Al bloc de l’Escola Cervantes podeu veure diverses experiències de representació del moviment a través de l’expressió visual i plàstica.

cinema_en_curs_cervantes_0910asauladsc_7926

Estrenes dels Minuts Lumière

Ja s’han estrenat els Minuts Lumière dels alumnes de l’Escola de Bordils, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Espronceda, l’Escola Comtes de Torregrossa, l’Escola Riera de Ribes, l’Institut Alexandre Galí, l’Institut Bellvitge i l’Institut Castellet.

ies-sobreques_minuts-lumiereies-fort-pius_minuts-lumiereies-castellet2_minuts-lumiereceip-mestre-morera_minuts-lumiere1ceip-riera-de-ribes_minuts-lumiereies-bellvitge_minuts-lumiere3ies-alexandre-gali_minuts-lumiereceip-espronceda_minuts-lumiere

Minuts Lumière: procés de treball i reflexions

Podeu veure els processos de treball i les reflexions sobre el rodatge dels Minuts Lumière als blocs de l’Escola Bordils, l’Escola Cervantes, l’Escola Comtes de Torregrossa, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Espronceda, l’Escola Mestre Morera, i l’Institut Bellvitge, l’Institut Castellet, l’Institut Fort Pius i l’Institut Sobrequés.

cinema_en_curs_fort_pius2081cinema_en_curs_mestre_morera2432cinema_en_curs_bellvitge1cinema_en_curs_xiprers132cinema_en_curs_bordils_011cinema_en_curs_cervantes_074rodatge CEIP Comtes de Torregrossacinema_en_curs_castellet130257cinema_en_curs_sobreques1

Agermanament Els Xiprers i Comtes de Torregrossa

Els alumnes de l’Escola Els Xiprers de Barcelona i l’Escola Comtes de Torregrossa d’Alcarràs es van trobar als Xiprers (Vallvidrera) el 27 de novembre. Durant la jornada van fer diferents pràctiques explorant el moviment: fotografies en moviment (salts, moviments de càmera, abstraccions) i panoràmiques i zooms sobre la ciutat. Podeu veure les fotografies i plans al bloc.

cinema_en_curs_agermanament_03cinema_en_curs_agermanament_02cinema_en_curs_agermanament_09

Rodatges dels Minuts Lumière

rodatge IES Fort Piusrodatge CEIP Cervantescinema_en_curs_minuts_els_xiprers

Des de mitjans de novembre fins a mitjans de desembre es rodaran els Minuts Lumière a tots els tallers.

Les dates dels rodatges són les següents:

  • IES Castellet: dimarts 17 i divendres 20 de novembre
  • IES Alexandre Galí: dimarts 17 i dimecres 18 de novembre
  • CEIP Comtes de Torregrossa: dimecres 18, dijous 19 i divendres 20 de novembre
  • IES Bellvitge: dijous 26, divendres 27 de novembre i divendres 4 de desembre
  • CEIP Mestre Morera: dijous 19, diumenge 22, divendres 27 de novembre i dimecres 2 de desembre
  • IES Fort Pius: dilluns 16, dijous 19 i dijous 26 de novembre
  • CEIP Cervantes: dilluns 16 de novembre, dimarts 1, dijous 3 i divendres 4 de desembre
  • CEIP Riera de Ribes: dimarts 24, dimecres 25 de novembre i divendres 4 de desembre
  • CEIP Espronceda: divendres 27 i dilluns 30 de novembre
  • IES Santiago Sobrequés: dijous 10 i divendres 11 de desembre

Introducció a l’ús de la càmera i l’equip de so

Durant el mes d’octubre i la primera quinzena de novembre s’ha fet la presentació dels equips de càmera i so a tots els tallers. Podeu veure les fotografies d’aquest treball als blocs del CEIP Comtes de Torregrossa, CEIP Els Xiprers, CEIP Mestre Morera, CEIP Riera de Ribes i IES Fort Pius. També podeu veure els primers plans que van rodar a l’IES Castellet i al CEIP Riera de Ribes.

cinema_en_curs_equipscinema_en_curs_equips_3cinema_en_curs_equips_21