Estrena dels films finals

Ja podeu veure a la pàgina de films finals i al bloc de cada taller els 14 curtmetratges realitzats! I a la pàgina de films finals també trobareu el making of fotogràfìc!

Tot per l’examen – CEIP Bordils (Bordils); Cualquier cosa menos ir a mi casa – IES Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat); Tu, gran… i jo? – CEIP Riera de Ribes i IES Can Puig (Sant Pere de Ribes); Es boni moments – CEIP Sant Ròc (Bossòst); Confundido – SES Cristòfol Colom (Barcelona); La pilota rosa – CEIP Espronceda (Sabadell); Sol sol – CEIP Riera de Ribes i IES Can Puig (Sant Pere de Ribes); Va i ve – CEIP Els Xiprers (Barcelona); Oumar – CEIP Comtes de Torregrossa (Alcarràs); Una historia de la calle – IES Badalona Nou (Badalona); Trigar per dubtar – IES Castell d’Estela (Amer); Quan menys t’ho esperes – IES Costa i Llobera (Barcelona); El color de l’amistat – CEIP Mestre Morera (Barcelona); A contracorrent – IES Ronda (Lleida)

cinema en curs cinema en curs cinema en curs cinema en curs

cinema en curs cinema en curs cinema en curs cinema en curs

cinema en curs cinema en curs cinema en curs cinema en curs

cinema en curs cinema en curs

Exposició dels projectes fotogràfics a l’Institut Francès de Barcelona

Entre el 25 i el 29 de maig a l’Institut Francès de Barcelona es pot veure l’exposició “Els colors del nostre entorn”, una mostra de les fotografies realitzades pels alumnes dels catorze tallers de Cinema en curs. Les fotografies van ser realitzades en el marc d’una de les pràctiques centrals del curs: l’elaboració d’un projecte fotogràfic que tenia com a principi l’exploració del entorn i els seus colors, i dels recursos expressius de la fotografia.

cinema en curscinema en curscinema en curscinema en curs

cinema en curscinema en curscinema en curscinema en curscinema en curs

cinema en curscinema en curscinema en curscinema en curscinema en curs

cinema en curscinema en curscinema en curscinema en curscinema en curs

cinema en curscinema en curscinema en curscinema en curscinema en curs

Projeccions dels films finals

El 25 i 26 de maig es van projectar a l’Institut Francès de Barcelona els 14 films realitzats el curs 2008-2009.
Ben aviat podreu veure’ls al bloc!


Films finals

Han finalitzat els rodatges dels films finals de Cinema en curs i tots els tallers estan enllestint els muntatges!

S’acosta l’estrena: serà el 25 i el 26 de maig a l’Institut Francès de Barcelona i a partir del 27 de maig al bloc!

Als blocs, podeu veure les fotografies i comentaris d’alguns rodatges: CEIP Bordils, CEIP Comtes de Torregrossa, CEIP Els Xiprers, CEIP Mestre Morera, el grup A i el grup B del CEIP Riera de Ribes i l’IES Can Puig.

Cinema en curs

Cinema en curs

Rodatges dels films finals

Entre el 17 d’abril i el 13 de maig es roden totes les pel·lícules de Cinema en curs i dels tallers associats al projecte.

Les dates dels rodatges són:

IES Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat)
Divendres 17, dilluns 20 i divendres 24 d’abril

SES Cristòfol Colom (Barcelona)
Dilluns 20, dimarts 21, divendres 24 i divendres 30 d’abril

CEIP Bordils (Bordils)
Dilluns 20, dimarts 21 i divendres 24 d’abril

CEIP Comtes de Torregrossa (Alcarràs)
Dilluns 20, divendres 24 i dilluns 27 d’abril

CEIP Espronceda (Sabadell)
Divendres 24, dilluns 27 i dimarts 28 d’abril

CEIP Riera de Ribes i IES Can Puig (Riera de Ribes) – Grup A i Grup B
Dissabte 25, diumenge 26, dilluns 27, dimarts 28 i dimecres 29 d’abril

CEIP Els Xiprers (Vallvidrera, Barcelona)
Dilluns 27, dimarts 28 i divendres 30 d’abril

IES Costa i Llobera (Barcelona)
Dilluns 27 i dimecres 29 d’abril, i dilluns 4 de maig

CEIP Mestre Morera (Ciutat Meridiana, Barcelona)
Dimarts 28, dijous 30 i dimecres 6 d’abril

IES Ronda (Lleida)
Dimarts 28, dimecres 29 i dijous 30 d’abril

CEIP Bòssost (Bòssost, Vall d’Aran)
Dilluns 4, dimarts 5 i dimecres 6 de maig

IES Badalona Nou (Badalona)
Dilluns 4, dimarts 5 i dijous 8 de maig

IES Les Corts (Barcelona)
Dissabte 9 i diumenge 10 de maig

IES Alexandre Galí (Roquetes de Sant Pere de Ribes)
Dimarts 12 i dimecres 13 de maig

Esperant a Badalona

Asseguts al banc d’un parc o a un columpi enmig de la platja, esperen els i les alumnes de l’IES Badalona 9. Ja podeu veure les seves seqüències d’espera a l’apartat Pràctica central del seu bloc.

Esperant a Ciutat Meridiana

Als racons dels boscos de Collserola, esperen els i les alumnes del CEIP Mestre Morera. Ja podeu veure les seqüències d’espera que han realitzat a l’apartat Pràctica central del seu bloc.

cinema-en-curs001.JPGcinema-en-curs003.JPGcinema-en-curs005.JPG

cinema-en-curs008.JPGcinema-en-curs010.JPGcinema-en-curs011.JPG

cinema-en-curs012.JPGcinema-en-curs017.JPGcinema-en-curs020.JPG

cinema-en-curs024.JPGcinema-en-curs026.JPGcinema-en-curs028.JPG

Esperant a Sarrià

Per carrers i les escales de Sarrià, amb una motxilla que no els pertany, esperen els i les alumnes de l’IES Costa i Llobera. Ja podeu veure les seves seqüències a l’apartat ‘pràctica central’ del seu bloc.

costa04.jpgcosata01.jpgcosta03.jpg

costa05.jpgcosta06.jpgcosta07.jpg

Esperant a Vallvidrera

A la sortida de l’escola esperen els i les alumnes del CEIP Els Xiprers. Ja podeu veure les seves seqüències a l’apartat “Pràctica central” del seu bloc.

cinemaencursxiprers-2.jpgcinemaencursxiprers-3.jpgcinemaencursxiprers-4.jpg

cinemaencursxiprers-5.jpgcinemaencursxiprers-6.jpg

Esperant a Alcarràs

A Alcarràs els i les alumnes del CEIP Comtes de Torregrossa esperen tot mirant el cel, llegint una revista i caminant pels parcs, carrers i places. Podeu veure les dues seqüències que han realitzat a l’apartat Pràctica central del seu bloc.

cinemaencurs_alcarras-3.JPGcinemaencurs_alcarras-6.JPGcinemaencurs_alcarras.JPG

cinema-en-curs002.JPGcinema-en-curs005.JPGcinema-en-curs_comptes.JPG

Esperant a Sabadell

Des d’un amagatall, un cotxe o la porta de casa esperen els i les alumnes del CEIP Espronceda. Ja podeu veure les seves seqüències a l’apartat ‘pràctica central’ del seus bloc.

cinema-en-curs3.jpgndvd_001.jpgcinema-en-curs-90.jpgcinema-en-curs-3.jpgndvd_016.jpgcinema-en-curs-80.jpgcinema-en-curs_1.jpgcinema-en-curs_2.jpgcinema-en-curs_3.jpg

Esperant a Bellvitge

A l’estació i davant l’hospital esperen els alumnes de l’IES Bellvitge. Ja podeu veure les seves seqüències a l’apartat ‘pràctica central’ del seu bloc.

cinema-en-curs021.jpgcinema-en-curs0271.jpgcinema-en-curs0231.jpgcinema-en-curs0044.jpgcinema-en-curs0033.jpgcinema-en-curs0008.jpg

Esperant a Bossòst

Davant la neu (o no) esperen els nens i nenes del CEIP Sant Ròc. Ja podeu veure les seves seqüències a l’apartat ‘pràctica central’ del seu bloc.

cinema-en-curs0051.jpgcinema-en-curs0032.jpgcinema-en-curs0004.jpgcinema-en-curs007.jpgcinema-en-curs0102.jpgcinema-en-curs0161.jpgcinema-en-curs025.jpgcinema-en-curs0281.jpgcinema-en-curs019.jpg

Esperant a Ribes

A parades d’autobús, passadissos i sales de cinema esperen els i les alumnes del CEIP Riera de Ribes i IES Can Puig. Ja podeu veure les seves seqüències a l’apartat ‘pràctica central’ del seus blocs (Grup A i Grup B).

cinema-en-curs0031.jpgcinema-en-curs0041.jpgcinema-en-curs008.jpgcinema-en-curs008.JPGcinema-en-curs0101.jpgcinema-en-curs004.jpgcinema-en-curs0151.jpgcinema-en-curs0081.jpgcinema-en-curs005.jpgcinema-en-curs003.jpgcinema-en-curs0061.jpgcinema-en-curs0011.jpg

Esperant a Bordils

Entre el parc i l’estació esperen els nens i nenes del CEIP Bordils. Ja podeu veure les seqüències a l’apartat ‘pràctica central’ del seu bloc.

cinema-en-curs0003.jpgcinema-en-curs002.jpgcinema-en-curs0001.jpgcinema-en-curs006.jpgcinema-en-curs001.jpgcinema-en-curs010.jpg

Esperant a Bon Pastor

Vora el riu, entre cases i al parc esperen els i les alumnes del SES Cristòfor Colom. Ja podeu veure les seves seqüències a l’apartat ‘pràctica central’ del seu bloc.

cinema-en-curs013.jpgcinema-en-curs014.jpgcinema-en-curs020.jpg cinema-en-curs023.jpgcinema-en-curs029.jpgcinema-en-curs028.jpgcinema-en-curs040.jpgcinema-en-curs00011.jpgcinema-en-curs.jpg

S’estrenen les pràctiques centrals al bloc!

Ja podem veure, a l’apartat ‘pràctica central’ de cada bloc, les seqüències de l’espera.

Per exemple al bloc del SES Cristòfol Colom, CEIP Bordils, CEIP Riera de Ribes i IES Can Puig (el grup A i el grup B), CEIP Sant Ròc, CEIP Espronceda i IES Bellvitge.

Rodatges de la pràctica central: una espera

A molts tallers ja han rodat la pràctica central!

Ben aviat començarem a veure els muntatges.

cinema en curscinema en cursespera_02.jpgcinema en cursCinema en cursCinema en curscinema en curscinema en curs
bordils.jpgdsc_0105.jpgcinema en cursCinema en curs

Es tracta de realitzar una petita seqüència d’entre 4 i 7 plans.

La situació ve donada: algú espera i aquesta espera no es pot resoldre durant la seqüència (és a dir, l’espectador no sabrà si l’altra persona arriba o no). Hem d’imaginar la seqüència com si fos la primera vegada en un llargmetratge on apareix el personatge protagonista.Es defineix la situació general i el caràcter del protagonista entre tota la classe i després es fan els grups de rodatge. Cada petit grup determina les localitzacions on vol rodar, el treball de colors de la seqüència i les possibles transformacions cromàtiques al llarg dels diferents plans.

Ja podeu veure a alguns blocs de cada centre fotografies dels rodatges, experiències explicades i comentades, fotografies dels processos d’ideació… Per exemple: CEIP Espronceda, CEIP Riera de Ribes i IES Can Puig tant el grup A com el grup B , CEIP Bordils, CEIP Mestre Morera, SES Cristòfol Colom, i CEIP Comtes de Torregrossa.

Projectes fotogràfics

Ja s’han realitzat els projectes fotogràfics i Cinema en curs s’omple dels colors dels pobles i barris on es fan els tallers. Si navegueu per l’apartat “Projecte fotogràfic de cada bloc podreu veure’ls: IES Bellvitge, CEIP Riera de Ribes, IES Can Puig, SES Cristòfol Colom, IES Les Corts, IES Costa i Llobera, IES Badalona nou, CEIP Bordils, CEIP Els Xiprers, CEIP Mestre Morera, IES Ronda i CEIP Espronceda.

proj_fotog_001.jpgproj_fotog_002.jpgproj_fotog_003.jpgproj_fotog_004.JPG

proj_fotog_005.jpg proj_fotog_006.JPGproj_fotog_007.JPGproj_fotog_008.jpg

proj_fotog_009.jpgproj_fotog_010.jpgproj_fotog_011.JPGproj_fotog_012.JPG

proj_fotog_013.jpgproj_fotog_014.jpgproj_fotog_015.jpgproj_fotog_016.jpg

S’estrenen també els Minuts Lumière de l’IES Badalona Nou i l’IES Castell d’Estela

A aquests dos centres han rodat els Minuts Lumière durant el segon trimestre, però ja els podem veure als seus respectius blocs: IES Badalona Nou i IES Castell d’Estela.

Projeccions a la Filmoteca

El 4 i 5 de febrer es van projectar a la seu de Barcelona de la Filmoteca de Catalunya Els quatre cents cops, de François Truffaut, i L’esquiva, d’Abdellatif Kechiche.

Per poder compartir aquesta experiència hem creat uns blocs on hi podrem opinar, explicar i veure tot allò que vagi sorgint arran de les projeccions. Els podeu trobar a la barra de navegació del menú principal del bloc, sota el títol projeccions en sala. Esperem llegir-hi o veure-hi les opinions de tots i totes!

S’estrenen els Minuts Lumière!

Ja es poden veure al bloc els Minuts Lumière de moltes escoles i instituts: CEIP Bordils, CEIP Comtes de Torregrossa, CEIP Els Xiprers, IES Bellvitge, IES Costa i Llobera, CEIP Sant Ròc, CEIP Riera de Ribes i IES Can Puig, SES Cristòfol Colom, CEIP Espronceda, IES Ronda i CEIP Mestre Morera.

Durant els propers dies es publicaran els que falten.

Als blocs dels diferents tallers també trobareu textos sobre el procés de treball i l’experiència, així com fotografies dels rodatges.

Els Minuts Lumière ja estan en marxa!

Alguns centres ja han rodat els Minuts Lumière! En breu, podreu veure’ls al bloc. D’altres centres estan en ple rodatge i alguns rodaran en les pròximes setmanes. Esperem que ben aviat els puguem veure tots!

Creació del bloc: Paraules pel color

A partir d’avui iniciem el nou bloc “Paraules pel color: un espai per compartir maneres de dir els colors“. Ens agradaria que al llarg del curs es convertís en un espai on tots puguem compartir les expressions, històries i anècdotes que anem descobrint sobre els colors. Podeu accedir-hi des del bloc inicial de Cinema en curs.

Els tallers ja estan en marxa, i els blocs també!

Podeu veure algunes presentacions dels alumnes, pràctiques fotogràfiques a la recerca dels colors, preparació de filmacions i intercanvis entre els tallers als blocs de l’IES Bellvitge, el CEIP Espronceda, el CEIP Bordils, el CEIP Comtes de Torregrossa, l’IES Ronda, el SES Cristòfol Colom, el CEIP Els Xiprers, el CEIP Mestre Morera, l’IES Costa i Llobera, l’IES Badalona Nou, el CEIP Sant Ròc, i els dos tallers conjunts del CEIP Riera de Ribes i l’IES Can Puig (podeu consultar un grup, i l’altre).