La reina Margot (1994) Credo

Aquesta pel·lícula vol recordar un episodi fosc de la història de França al segle XVI. Mentre al nord d’Europa la doctrina protestant s’havia fet hegemònica i al sud predominava el catolicisme, a França es mantenia un conflicte entre les dues religions sense resoldre.

Per aconseguir la pau es va concertar el casament de la princesa catòlica Margot amb el príncep protestant Enric. Tanmateix les tensions van anar augmentant entre els dos bàndols i finalment la nit de sant Bertomeu de 1572 els catòlics, armats per les autoritats, van perseguir i assassinar gairebé a 300o protestants.

En aquesta escena veiem un moment de la matança en què un soldat utilitza el “credo” catòlic (credo in unum Deum patrem omnipotentem et in filium Iesum Christum) per a identificar els seus enemics, que defensaven l’abandonament del llatí a les cerimònies.

Està molt malament abandonar el llatí, però tampoc cal excedir-se tant amb el càstig…

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *