Le souffle au coeur (1971) Mens sana in corpore sano

“El buf al cor” (aquí en versió original subtitulada) és una pel·lícula de Louis Malle que parla del despertar sexual d’un noi. El director posa l’èmfasi en una qüestió tabú: l’incest mare-fill; al mateix temps, al llarg del film es van tocant altres temes punyents com l’adulteri o la prostitució.

A l’escena que us presento, però, li toca el torn a la pederàstia. I a més a més, a càrrec d’un religiós catòlic. El tema pot semblar candent, però la pel·lícula ja té… 50 anys!!!

La frase en llatí és del poeta romà del segle I Juvenal, i la seva intenció original era  recordar la preeminència de l’ànima sobre la carn, encara que els últims segles ha anat reconvertint-se en una defensa de l’esport.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *