Le defroqué (1954) Absolució simultània

“Le defroqué” (“El sacerdot expulsat”) ens explica la història de dos presoners dels nazis. Un d’ells, en Morand, és un capellà que ha renegat de les seves creences en veure l’horror dels camps. L’altre, en Lacassagne, impressionat per l’experiència del company, s’interessa  progressivament per la religió i, després de molts esforços, s’ordena sacerdot.

Tanmateix, després de la guerra, en Morand s’ha convertit en un anticlerical militant. En Lacassagne intenta reconduir el seu antic company a la fe, però, finalment, en Morand s’enfada amb ell i l’ataca. Aquest atac que veiem a l’escena del vídeo acaba amb la vida d’en Lacassagne. Com a home pràctic, preveient el final de l’escena i del film, ell comença a absoldre el seu assassí…

“Ego te absolvo a peccatis tuis in nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen”

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *