Salem (2014) Encanteri de bruixes

“Salem” és una sèrie de terror que s’inspira lliurament en un cas real succeït el s. XVII a les colònies britàniques d’Amèrica. Un cas flagrant d’histèria col·lectiva va portar les autoritats a perseguir i condemnar un seguit de dones acusades falsament de bruixeria.

A l’escena que us presento, però, les dones que apareixen sí que tenen nocions de bruixeria. De fet, juguen amb un gripau al més pur estil dels contes de fades. Naturalment, la màgia negra ha de ser en llatí, de manera que escoltem uns encanteris en aquesta llengua, però són una mica difícils d’entendre. Això és el que diuen els subtítols: “Mutare et notum sum botis. Forma enim esse ostendit. Corpus anima mens.” És difícil precisar quin hauria de ser el text correcte. Potser: “Muta, et notum sit votis. Formam enim esse te ostendis. Corpus, anima, mens”. Es podria traduir (molt lliurament) com “Canvia i fes-te visible amb els encanteris. Mostra quina forma tens. En cos, ànima i ment”.

S’accepten suggerències…

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *