El ala Oeste de la Casa Blanca (2001) Conversa en llatí amb Déu

Avui una escena de la famosa sèrie sobre els anys al poder del fictici president dels USA Josiah Bartlet. L’he titulada “Conversa amb Déu”, però en realitat es tracta d’un monòleg, ja que l’únic que sentim és el president; Déu queda una mica aclaparat pel to de les seves paraules: una reprimenda en tota regla. I en llatí, que de segur que li ha fet més mal…

Cal recordar que en aquest últim capítol de la segona temporada el president està malalt i acaba d’assistir al funeral de la que va ser durant molts anys la seva secretària.

Aquestes són les paraules: “Gratias tibi ago, Domine (…) Haec credam a Deo pio? A Deo iusto, a Deo scito? Cruciatus in crucem. Tuus in terra servus, nuntius fui. Officium perfeci. Cruciatus in crucem. Eas in crucem!” Es podrien traduir així: “Gràcies, Senyor… Això he de creure d’un Déu pietós? D’un Déu just? D’un Déu savi? A fer punyetes els teus càstigs. Vaig ser el teu servent a la terra, el teu missatger. Vaig complir amb el meu deure. A fer punyetes els teus càstigs. A fer punyetes tu!”

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *