Calabuch (1956) Comunicació en llatí

Aquest divertit gag pertany a la pel·lícula de Berlanga “Calabuch”, titulada així a partir del nom del petit poble costaner del Mediterrani on tenen lloc els fets.

El professor George Hamilton treballa en el programa nuclear dels nord-americans, però ha decidit abandonar aquesta feina perquè no li agrada l’ús exclusivament militar que el govern està fent de les seves investigacions. Per això decideix fugir i amagar-se com si fos  un paisà més a Calabuch. Ara bé, la primera trobada és desconcertant, perquè el professor no sap quin idioma ha de fer servir: en veure els soldats romans decideix passar al llatí i els demana si parlen aquesta llengua: “Dominus loqui Latine? Latinum loquere?” que no és el súmmum de la correcció, però que més o menys podem entendre com: “El Senyor parlar llatí? Parles llatí?”.

Els soldats que estan preparant la Setmana Santa, però, no saben llatí. De fet, ni les xifres romanes saben…

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *