Cadfael (1994) Cant de l’hora Tèrcia

El germà Cadfael és el protagonista de moltes novel·les escrites per Ellis Peters i de diverses temporades d’una sèrie de TV inspirada en aquests llibres. Es tracta d’una mena d’investigador de crims que viu a l’Anglaterra del s. XII.

Al fragment que us presento Cadfael es troba amb el cadàver congelat d’una dama. Abans d’investigar què ha succeït ha de descongelar-la. Mentre espera, se senten els monjos de la seva comunitat entonant un himne de S. Ambròs:

“Nunc, Sancte, nobis, Spiritus, Unum Patri cum Filio, dignare promptus ingeri nostro refusus pectori. Os, lingua, mens, sensus, vigor confessionem personent. Flammescat igne caritas, Accendat ardor proximos. Præsta, Pater piissime, Patrique compar Unice, Cum Spiritu Paraclito regnans per omne sæculum. Amen.”

Fixeu-vos especialment en quatre paraules del text: “flammescat”, “igne”, “accendat” i “ardor” les quatre referides al foc i la calor. Un text molt ben triat per a l’ocasió…

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *