Era notte a Roma (1960) Quid autem amo, cum te amo?

Avui una pel·lícula italiana en versió original.

Alguns membres de l’església intenten salvar uns refugiats polítics disfressant-los de capellans. El truc, però, és tan habitual, que els militars feixistes ja se’l coneixen. Per això utilitzen un informador bon coneixedor del llatí i de la doctrina oficial catòlica perquè descobreixi els falsos religiosos. I el sistema que aquest home utilitza és preguntar-los entre altres coses qui és l’autor d’aquesta pregunta en llatí: “Quid autem amo, cum Te amo?” (“Què estimo, quan T’estimo?”)

La frase és de les “Confessiones” de Sant Agustí, i la veritat és que la resposta no és gens fàcil…

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *