2n VISITA EL MERCAT CENTRAL, COMPRA FRUITA I FA MACEDÒNIA

Els dos grups de 2n, A i B, hem visitat el Mercat Central de Sabadell.
Mitjançant el joc del Roc, hem elaborat una recepta per comprar fruites per fer una estupenda macedònia. Ens hem passejat per les diferents parades, les hem visitat (peixateries, menjar elaborat, fruiteries i verduleries, xarcuteries, pesca salada, cansaladeries…), hem comprat els ingredients necessaris, hem pagat i hem carregat les fruites fins a l’escola.
A la tarda, després de rentar-nos bé les mans, hem tallat totes les fruites i hem confegit una macedònia que ens hem cruspit per berenar.
Un berenar molt natural i ben bo!

CARNESTOLTES 2019

A Cicle Inicial hem celebrat Carnestoltes com toca, disfressant-nos d’allò que ens venia de gust.

I hem fet la rua, com cada any, per tal que veïns i famílies ens poguessin veure a tots. En arribar a l’escola, hem tingut uns momentets per ballar una mica tots plegats.

En aquest cas, més que mai, unes imatges valen molt més que mil paraules!

 

DIJOUS GRAS

Els alumnes de Cicle Inicial, com cada any, hem anat a celebrar el Dijous Gras al Parc de Can Gambús.
Ens hem emportat els nostres entrepans (de truita… o del que hem volgut) i ens els hem menjat en rotllana amb els companys i companyes.
Després encara hem tingut temps per jugar una estona i gaudir del temps primaveral!

ELS TALLERS DEL MONOGRÀFIC

A Cicle Inicial ja hem començat els tallers vinculats al Monogràfic.
Com que tractem el continent africà, als tallers realitzem diferents manualitats: en un taller confegim un collaret africà amb un plat de cartró i ceres, en un altre realitzem una figura d’un animal africà amb l’ajut d’unes pinces i paper, en un altre confegim una màscara africana amb cartolina marró, cordills i diversos materials més i en un altre fem un collage amb figures humanes africanes pintades a la sabana.
Utilitzem diferents recursos: retallem, pintem, enganxem… i al final ens sentim ben orgullosos de les nostres creacions! Una bona manera d’apropar-se al continent africà!

TEATRE EN ANGLÈS

Com cada any, a l’escola Cifuentes, hem vist una obra de teatre en anglès, concretament el divendres passat dia 22 al gimnàs.

A 1r, 2n i 3r, hem vist “The little mermaid“, una versió de “La sireneta”. Ens ha agradat molt i hem pogut gaudir dels seus personatges (Ariel, Ursula, Eric…) i dels animals que hi apareixen. Fins i tot un parell d’alumnes han pogut pujar a l’escenari i col·laborar amb els actors.

Tot l’alumnat de primària ha pogut gaudir d’una matinal de teatre en anglès que ens ha posat a prova els nostres coneixements.

Aquí en teniu unes imatges:

COMENÇA EL MONOGRÀFIC!!!

Aquest curs a l’escola Cifuentes, la temàtica del monogràfic, són els continents del món.
A Cicle Inicial ens ha tocat treballar el continent africà. I ja en el marc del monogràfic, el passat divendres, dia 22, ens va visitar el pare del Saliou, de 1r A.

Ens vam reunir tot 1r A i 1r B.
Ens ha explicat moltes coses interessants del seu país, el Senegal.
Allà tenen costums molt diferents als nostres i el clima també és diferent, hi fa més calor i plou poc. La forma de vestir és amb colors molt vius i cridaners. Les escoles també són diferents i la mainada es porta molt bé.
Ens han agradat molt totes les seves explicacions.
Gràcies, pare del Saliou!!!

OBSERVEM L’HORT…

Els nens i nenes de 2n A i 2n B estem fent el projecte de les plantes a Medi Natural. Hem anat a l’hort de l’escola per realitzar observació d’arbres, arbustos i plantes diverses. Hem vist i diferenciat els arbres de fulla caduca i perenne i els hem identificat amb els seus noms. També hem treballat les diferents parts de les plantes (fulla, tija, tronc…) i els diferents tipus de fulles.

A més, hem fet una observació general de l’hort i hem vist que s’hi han plantat pastanagues i enciams recentment.

Sense sortir de l’escola, hem aprofitat molt bé el recurs de tenir un hort al bell mig de les nostres instal·lacions. És fantàstic!

TALLER “LES ENERGIES DEL FUTUR”

Els passats 17 i 18 de gener, (dijous i divendres) els nens i nenes de 1r A i 1r B han portat a terme a l’aula el taller “Les energies del futur”, dins del pla educatiu “Ciutat i escola“.

En aquest taller, l’alumnat ha pogut identificar diferents tipus d’energia i reflexionar sobre els seus avantatges i inconvenients; fomentar les actituds crítiques sobre aquelles actuacions que suposen un abús de les energies i fomentar les conductes individuals per al sosteniment del planeta.

D’igual manera, han pogut respondre a diferents qüestions: Quines energies fem servir actualment? Sabem què és el canvi climàtic? Amb quines eines podem fer-hi front? Quins són els problemes energètics de la societat actual?

I han après quin és el significat de la paraula  energia, què és l’eficiència energètica, quines són les diferents fonts energètiques i què hi podem fer nosaltres. Finalment, han posat a prova el  seu enginy amb una sèrie d’aparells que els han permès comprovar com obtenim energia i moviment, aprofitant la força de l’aigua, del vent i del sol.

Un taller ben curiós i, alhora, interessant per tal d’apropar les energies als infants. Aprenentatge i practicitat sense moure’ns de l’aula.

El darrer dia del primer trimestre…

El divendres dia 21 de desembre els nens i nenes de Cicle Inicial vam fer activitats diferents.
D’una banda, van venir els Reis a recollir la carta de l’aula; d’altra banda els alumnes també van fer cagar el Tió i van desembolicar el calendari d’Advent.
L’AMPA es va encarregar de fer-nos arribar un bon esmorzar i una ampolla d’aigua amb uns magnífics regals (gorra, protector de motxilla i buff).
Va ser un matí divertit i diferent per tancar un bon primer trimestre!

CONCERT DE NADAL

Els nens i nenes de Cicle Inicial hem portat a terme el concert de Nadal que, com cada any, comprèn un poema, una nadala en català i un Christmas Carol en anglès.
El repertori ha estat el següent:

1r A
Poema: Poema de Nadal
Nadala: Nadal en banyador
Christmas Carol: Santa, where are you?

1r B
Poema: El silenci de la nit
Nadala: Un, dos, tres, ja venen els Reis
Christmas Carol: I’m a little Snowman

2n A
Poema: El Tió
Nadala: A Betlem me’m vull anar
Christmas Carol: Little snowflake

2n B
Poema: Desembre
Nadala: Fum, fum, fum…
Christmas Carol: Jingle, jingle, little bell

 

Aquí en podeu veure unes imatges.