Òrgans a la carta

Llibre molt interessant i fàcil de llegir…
Òrgans a la carta
Menció d’Honor al VII certamen Ciencia en Acción (Alcobendas -Madrid, 2006)
Portada
David Bueno i Torrens
Editorial UBe/Omniscellula, Barcelona 2007
ISBN: 978-84-475-3184-4

Què són les cèl·lules mare? Podríem curar la diabetis o les malalties neurodegeneratives com el Parkinson i l’Alzheimer amb la seva aplicació terapèutica? Quines són les aplicacions mèdiques reals
del clonatge? Podem crear òrgans de forma personalitzada per substituir-ne de malmesos?

Aquest llibre ofereix respostes exposades de forma amena i entenedora, amb dibuixos explicatius i un llenguatge planer i proper al lector no especialitzat.

Convivint amb transgènics

Un llibre molt interessant
Convivint amb transgènics
Portada

David Bueno Torrens
Professor de genètica de la Universitat de Barcelona i divulgador de ciència

Editorial: Publicacions i Edicions UB
Data d’edició: 2008

Ressenya: Què són els transgènics? Com es generen?
En els darrers anys estem vivint una autèntica revolució mediàtica pel que fa a l’enginyeria genètica: seqüenciacions de genomes, teràpies gèniques, plantes transgèniques…
Notícies que no tan sols interessen pel seu vessant tècnic, sinó també pel seu vessant social. Són moltes les opinions que susciten aquestes noves eines. Per poder seguir i entrar en aquest debat, res millor que estar-ne ben informat.
Aquest llibre ofereix una descripció clara sobre què són els transgèncics i com es generen. En ell trobareu informació contrastada sobre la manipulació genètica de microorganismes, animals i plantes, incloent-hi la terapia gènica en humans. En el darrer capítol, a més, l’autor esposa els principals problemes ètics que se’ls atribueixen, mostrant, a més, la cobertura legislativa que regeix sobre ells.

Una pel.lícula sobre la matemàtica, astrònoma i la filòsofa més coneguda de l’antiguitat

El director Alejandro Amenábar ha presentat a Canes la superproducció “Ágora”, un film ambientat a l’antiga Alexandria que relata les revoltes religioses de l’època, les tensions entre cristians i jueus durant la decadència de l’Imperi Romà a l’antiga Alexandria

La pel.lícula “va de la història d’una dona que finalment és la història de l’Àgora, que és aquest planeta”. Aquesta dona és Hipàtia , una astrònoma que fa 1.700 anys va buscar explicació al moviment de la Terra i el Sol i que va ser precursora de Galileu i Copèrnic i que va morir esquarterada enmig del conflicte entre pagans, cristians i jueus. Hipàtia intenta salvar els seus descobriments de la persecució religiosa

Hipàtia d’Alexandria (Hypatia, Ὑπατία) (entre 340-370- c. 415) fou una filòsofa neoplatònica romana, natural d’Egipte, que va destacar en el conreu de la matemàtica i l’astronomia. Fou membre i cap de l’Escola neoplatònica d’Alexandra. És considerada la primera dona coneguda en fer una contribució substancial al desenvolupament de la matemàtica. Per les seves contribucions a l’astronomia, modernament s’han batejat un cràter i un espadat lunars amb el nom d’Hypatia.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/-WSU-hh2j2g" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Benvinguts i benvingudes!

Amb el nou curs arriben també les noves experiències,  emocions,  aprenentatges, descobriments,…espero que també les ganes de disfrutar i compartir amb els companys i companyes d’una mica de ciència!