Farout, el nuevo planeta enano descubierto en los confines del Sistema Solar

Un grup d’astrònoms ha descobert un nou planeta a milions de kilòmetres de la Terra, el planeta Farout, que en anglès significa llunyà.

És un nou membre de la llista de planetes nans en la que només estava plutó.                 També, és el cos celeste del Sistema Solar més llunyà conegut, està a 120 UA. Les UA són unes unitats de distancia que es fan servir per mesurar distancies molt grans, una UA són 150 milions de kilòmetres, que és la distancia de la terra al Sol.

Gracies a les seves 120 UA, supera al planeta que fins ara es denominava com al més llunyà, Eris, que està a 96 UA.

De moment, un dels seus investigadors diu que l’únic que saben és que “està extremadament lluny del Sol”. També diu que el seu diàmetre mesura uns 500 kilòmetres, que la seva forma és totalment esfèrica i que té tonalitats rosades, lo que significa que té una gran quantitat de gel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *