Espanya aprova la vacuna de la covid per als infants d’entre 5 i 11 anys

La vacunació a nenes i nens podrà començar el 15 de desembre, tot i que cada comunitat decidirà la seva estratègia. La Comissió de Salut Pública del Ministeri ha aprovat la vacunació contra la covid per als infants d’entre 5 i 11 anys. A finals de novembre la vacuna de Pfizer als nens i nenes de menys de 12 anys, ja va rebre el vistiplau necessari de de l’Agència Europea de Medicaments perquè s’administri.

Els nens i nenes rebran dues dosis, amb un interval de 8 setmanes. Així ho ha decidit la comissió.

https://www.ccma.cat/324/espanya-aprova-la-vacuna-de-la-covid-per-als-infants-dentre-5-i-11-anys/noticia/3133925/

https://www.naciodigital.cat/noticia/227876/autonomies-podran-decidir-on-com-vacunen-nens-majors-5-anys

Les autonomies podran decidir com i on vacunar els nens majors de 5 anys

La campanya arrencarà a partir del 13 de desembre, data en què les dosis per als menors de 12 anys estaran disponibles a Europa

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat des de Brussel·les que les diferents autonomies establiran la manera d’afrontar aquesta nova fase de vacunació.

Els infants d’11 anys, els primers a Catalunya

A Catalunya, 565.000 criatures d’entre 5 i 11 anys podrien rebre la vacuna.

Segons la portaveu del govern, Patrícia Plaja, es començarà pels infants més grans, és a dir, d’11 anys. A l’espera dels detalls, que es donaran a conèixer els propers dies, Plaja ha afegit que la vacunació molt problement es farà amb cita prèvia i el procés “serà rapid”.

Es vacunarà a partir del 15 de desembre

La Comissió Europea ja va anunciar que el vial estarà disponible als països de la Unió a partir del 13 de desembre. I és en aquesta data quan arribarà a Espanya la primera remesa, d’1,3 milions de dosis. Al gener es preveu que n’arribin 2 milions més.

Amb aquest calendari, Salut Pública preveu que el 15 de desembre, quan les vacunes estiguin repartides per totes les comunitats autònomes, es puguin començar a administrar.

Espanya aprova la vacuna de la covid per als infants d'entre 5 i 11 anys
Una nena rep la vacuna als Estats Units (Reuters / Jon Cherry)

La vacuna Comirnaty, la de Pfizer, rebaixa la dosi per als infants, que és un terç de la dels adults i adolescents.

És l’única autoritzada per l’Agència Europa de Medicaments (EMA) per als menors de 12 anys.

Als Estats Units, la vacuna de la covid-19 per als infants ja es va autoritzar a finals del mes d’octubre i, de fet, ja s’està admninistrant entre els nens i nenes nord-americans.

El certificat covid, dues setmanes més

La portaveu del govern també ha valorat positivament els primers dies d’aplicació el certificat covid a bars, restaurants, gimnasos i residències. Una ampliació que el govern demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que s’amplïi dues setmanes més.